Jump to content
Dogomania

Beza i reszta - czyli galeria szalonych bab (i nie tylko)

Recommended Posts

• Replies 833
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Właśnie wróciłam :). Jestem padnięta po nocnej podróży pociągiem, ale zadowolona. Poprawka do przodu na szczęście i to na 4 :D.
A tu parę zdjęć na początek :)
Szczęśliwy pies :D

Szaleństwa z panem

Mewcia

Przemiana psa, czyli Beza sama wchodzi do wody

Z panią :)

Posted

Dzięki dziewczyny za gratulacje :), a że fotki się podobają, to troszkę dokładniejsza fotorelacja.

Co pies może robić na plaży?

Kopać

Kopać

Kopać :diabloti:

Jeszcze raz kopać

I zgadnijcie co:evil_lol: (podpowiem, że nie robi tu kupy na środku plaży ;))

Posted

A także odkrywać uroki morza

Dodam, że Beza w zeszłym roku nie chciała wchodzić do wody. A w tym wchodziła

lub wbiegała

stawała i doznawała szoku, że to woda

więc dostawała głupawki i biegła do nas ;)

No, na dziś tyle robaczki :)

Posted

Coś chyba w tym stylu, ale gdzieś jej się ten pomysł urywa, bo zawsze wrzuca do dołu i kopie nie tak, żeby zakopać piłkę, tylko przy piłce. W efekcie piłka leży tylko głębiej w dole.

Posted

Gdyby była pełna, to ludzie nie mieliby wypoczynku, bo ta glizda leci prawie do wszystkich :diabloti:. Największy szok był, jak patrzę kątem oka, myślałam, że jakiś duży pies biegnie, a tu dwie kobyły przejechały ;). Beza oczywiście do nich, ale szybko przyleciała z powrotem na wołanie.

Generalnie to ostatnio mnie nosi i rozpiera energia do pracy z psem. W związku z tym zaczynamy od 15ego października kurs posłuszeństwa PTP w Wesołej Łapce.
Mam nadzieję, że wypali też akcja "Szkolenie w samo Południe" (dla zainteresowanych http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=120575&page=9).

Żeby było mało to zaczęłam myśleć nad jakimś innym klubem agility, bo nasz coś ostatnio zawiesił działalność (na ostatnim treningu byłam gdzieś pod koniec kwietnia, potem ja nie miałam czasu, nie było mnie przez całe wakacje, a teraz za bardzo treningów nie ma ;)). Wyszło mi, że najbliżej mam do Katosów, ale jeszcze nie wiem, jak to mi się będzie opłacało finansowo i czasowo.

A i taki smaczek ;)
http://pl.youtube.com/watch?v=3FEefIeLy9o

Posted

Już od tego czasu przejrzałam i Twój wątek galeryjny i ten poczatkowo adopcyjny :D. A czy ten szczęśliwiec też będzie jeździć na spotkania weekendowe? :)

Posted

No to super, bo muszę go swoimi lepkimi rączkami podotykać na żywo ;) ;).
Hmm, dokładnie teraz nie wiem, bo po sterylce jej się waga ciągle waha. Ale coś w okolicach 10 kilo.

Swoją drogą: nigdy więcej kości ze schabu. Dzisiejsza pobudka piszczącej Bezy o 5 rano i konsystencja tego, co zrobiła na trawniku, przekreśla ten smakołyk dla niej na jakiś czas :mdleje:

• 4 weeks later...
Posted

A, trochę na głowie ostatnio. Robiłam remont pokoju, byliśmy na wystawie w Zabrzu, zaczynamy od przyszłego tygodnia aktywne szkolenie. Tu mam trochę dylematów, bo szczerze mówiąc to średniawo mi się podoba prowadzący :roll: i nie wiem, czy się pisać na to wpłacanie 700 zł czy nie.

Posted

Albo idę na to szkolenie, albo na żadne. Bo to jedyne szkolenie w mieście pasujące mi metodami. Pierwsza lekcja praktyczna jest za darmo, więc zobaczę, jak będę się po niej czuć.
Problem jest taki, że ja sama nie umiem się zmotywować do pracy z Bezą, a szkolenie mnie samo przez się do tego zmusi. Poza tym dostarcza to okazję do pracy w rozproszeniach (4 inne psy w tym samym pomieszczeniu).
A z drugiej strony, za tą kwotę mogę jechać na dwa seminaria prowadzone przez specjalistów :/.