Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Pies bez szans...

Maly, biszkoptowy, stary piesek wielkosci i budowy jamnika zostal znaleziony z poczatkiem pazdziernika w okolicach Wieliczki. Mial liczne otarcia na lapkach i guza jader.
Guz zostal usuniety jednak badania wykazaly przerzuty na watrobie. Z serduszkiem i z plucami wszystko w porzadku.
Maluch przebywa w hotelu dla psow w okolicach Wieliczki. Mimo staran corki wlasciciela Biszkopcik ma sie coraz gorzej. Chudnie w oczach i traci chec do zycia. Kojec to nie miejsce dla umierajacego psiaka, dlatego bardzo prosze o pomoc dla tego biedaka. Nie pozwolmy mu umierac w samotnosci....

Biszkopcik ma zapewniona karme Intestinal i bedzie mial oplacana opieke weterynaryjna.
kontakt: 887878707, agata-gaw@wp.pl

Juluś przebywa w płatnym DT. Dzienny koszt utrzymania to 10 zl.

Rozliczenie:
Dulska - 100 zl - DZIEKUJEMY

Edited by Aga-ta
Posted

Guzy na wątrobie to wyrok... Moja Kropka zmarła na raka wątroby i malutki Kajtuś, którego adoptowałam kiedy już miał przerzuty. Niestety trzeba się bardzo spieszyć, bo t moze być kwestia dni :(

Posted

W górę dziadziuś !
wiem,że on powinien mieć domek z opieką ,ale skoro na to nie ma szans,to i dobry kojec z jedzonkiem zamiast poniewierki po zimnie i deszczu...
strasznie mi żal takich staruszeczków,bo nie zasłużyły na taki koniec życia :shake:
może ktoś go tu dostrzeże i się ulituje ?

Posted

Julek jest pod opieka Magdy. Magda na FB umieszcza najnowsze informacje na temat pieska:
https://www.facebook.com/#!/media/set/?set=a.458050754309354.1073741922.259591640821934&type=3

dla osob, ktore nie maja FB - najnowsze wiesci:
22,11,2013 Pani Michalina odwiedziła Jojka w DT :)

15.11.2013
Postanawiamy Jojka umieścić w płatnym DT w którym wcześniej przebywał min. Homerek i Tusia.
Niestety nie mamy na tyle środków by został tam długo.. Kilka tych najgorszych zimowych miesięcy.. Tyle mamy by znaleźć mu dom stały.
14,11,2013
Odbyły się kolejne badania: LEPSZE! Pojechaliśmy na specjalistyczne USG.
Suma sumarum stan wątroby okazał się nie być taki zły. Prawdopodobnie starcze zmiany i zaniedbanie dały wyniki jak przy nowotworze przy poprzednim badaniu. Jednakże Jojek nie je i w oczach nam się "wymyka" :(

25.10.2013
Badania krwi, RTG,...
Parametry wątrobowe kiepskie, na RTG zmiany na wątrobie widoczne, ale serducho ok, płuca również...

Kazdy dzien zycia w domowych warunkach Jojka to koszt - 10 zl.

Posted

najnowsze wiesci z DT:

"Witam ,u nas wszystko ok .Juluś podłapał apetycik ,już nauczył się wychodzić po schodach ,tylko musi mnie widzieć bo jak nie to mnie woła szczekaniem .Bardzo lubi spacerować tak po mieszkaniu jak i w ogródku .Oczywiście swojego suchego nie papa.Uwielbia ziemniaki ,mogą być nawet jałowe a mięsko najlepiej z drobnym makaronikiem .Z resztą towarzystwa pełna zgoda ,tylko patrzeć jak będzie się bawił z Bezią .Kanapa nie jest Mu obca .Bardzo sie cieszę że kupy ładne i jest apetyt .Trzeba tylko pamietać zeby Go wyprowadzać na sikanie bo sam nie umie sygnalizować .
..."

• 2 weeks later...
Posted

u Julusia wszystko w porzadku. Calkowicie sie juz zadomowil w DT, nawet nauczyl sie chodzic po schodach. Ma apetyt i zaczął jeść suchą karmę, jest w trakcie nauki czystosci.
ewaal1982 SERDECZNIE DZIEKUJEMY ZA KSIAZKI DLA DZIADECZKA:Rose::Rose::Rose: bazarek jeszcze nie zostal stworzony, ale jak tylko zrobimy wstawie tu link