Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Miałm pieska w podobnym stanie, ale tam poprawa była z dnia na dzień. Tutaj jest inaczej. Tamten piesek jak już doszedł do siebie, to okazał się baaardzo charakterny. Tymczas siedział mi na głowie, zeby zneleźć mu dom stały juz, zaraz. Ma zresztą wątek na dogo-Lisiu.
Feluś zachowuje się inaczej. Każdy przypadek jest inny

• Replies 433
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jak mozna tak zaglodzic psa...Przeciez ktos go widzial, nie wierze, ze nikt nie zauwazyl wczesniej tak wyglodzonego skrajnie psa...Ludzka obojetnosc skazala go na takie cierpienie....Walcz piesku...:-(

Posted

No nie wiem co radzić,jeszcze mi do głowy przyszło aby Kani gotować w jarzynach pierś z kurczaka może to go zachęci do jedzenia.Chodzi tu głównie o zapach.Na wątrobę i trzustkę podaje się ryż z jarzynami i gotowanym chudym kurczakiem + leki na wątrobę.Może można mu podać coś na apetyt jeżeli nie zwraca.Psy wychudzone powinny bazować raczej na gotowanym + suchy.Niech go oglądnie koniecznie inny wet może znajdzie ratunek dla Kani.Piszę Kani bo bardzo mi się to imię podoba jest rzadkim imieniem ale wiadomo chodzi o Felusia.

Posted

[quote name='Zofija']Feluś je , ale tylko mięso. Nie wiem jak to się będzie miało do jego wątroby. Specjalistycznej karmy nie tknie. Dzisiaj będę miała i wyniki i pierwszą fakturę. Czy ktoś umie wstawiać? Jak tak to proszę o maila na adres: zofiakrystyna@poczta.onet.pl

Wysłałam maila.

Nieustannie trzymam kciuki za Felusia!

Posted (edited)

[quote name='gluchypies']Wyniki Felusia:

Biochemia bardzo nieciekawa :-( Wątroba...
Kurczę, jeśli chodzi o jedzenie, to odszukam zdjęcie tego, co dt dawał Florci w podobnym stanie i wynikach. Nie chciała jeść niczego, było wiele eksperymentów, aż zaczęła jeść właśnie to, co odszukam.

Oczywiście wszystko ugotowane / mięsa niedużo / i zmacerowane. Do tego hepatil.
A jak była tak strasznie osowiała, to kroplówki Ringera stawiały ją na nogi.

I opis tego, co dostawała do jedzenia :
Po kroplówce u weta ciut odżyła i zaczęła jeść ! Ania pieczołowicie przygotowała dietetyczne jedzenie dla "wątrobowców", dodając tylko ciut - ulubionego przez dziewczynkę - jogurtu. Tak więc zmiksowanex ugotowane ziemniaki, buraki, marchewkę, ciut masełka, trochę mięsa z kurczaka.

Edited by Lobaria
Posted

oj swieta prawda kazdy przypadfek jest inny

Zofija napisał(a):
Miałm pieska w podobnym stanie, ale tam poprawa była z dnia na dzień. Tutaj jest inaczej. Tamten piesek jak już doszedł do siebie, to okazał się baaardzo charakterny. Tymczas siedział mi na głowie, zeby zneleźć mu dom stały juz, zaraz. Ma zresztą wątek na dogo-Lisiu.
Feluś zachowuje się inaczej. Każdy przypadek jest inny

Posted

Lobaria napisał(a):
Na fb znikneło wydarzenie Kaniego - to wg mnie niedopuszczalne i nieodpowiedzialne zachowanie załozycielki...

Pani Beata tak postanowiła. Ona zakładała wydarzenie. Ja ze swojej strony przepraszam. Już wiem, ze zostanę przy wątkach na dogomanii.