elik Posted July 15, 2015 Posted July 15, 2015 Jak tylko pojawi się przelew od cioci Aliny, zrobię przelew. Nie było źle. Wir uformował się kilka mil dalej i ogłosili alarm. Robi wrażenie, bo telefony komórkowe zaczynają upiornie wyć i wyświetlają ostrzeżenie, a w mieście wyją syreny. Gdyby uderzyło w naszym kompleksie, to z tych tanich budynków zostałyby najwyżej drzazgi. I wtedy mógłby być problem z przelewami dla Grafiego ;) Tfu, tfu, tfu nawet tak nie gadaj !!! I to nie o przelewy dla psiaka chodzi ;) Quote
MALWA Posted July 15, 2015 Author Posted July 15, 2015 Bardzo dziękuję za przekazanie pieniędzy Chani na rzecz Grafisia! Quote
MALWA Posted July 15, 2015 Author Posted July 15, 2015 Dzisiaj wpłynęło 20 zł od Dulskiej. Bardzo dziękuję za wpłatę ! Obecnie Grafi ma 892 zł (872 zł + 20 zł) Quote
rudakacha Posted July 16, 2015 Posted July 16, 2015 Nie zaglądałam przez parę dni i teraz weszłam z nadzieją, że może coś... ktoś... jakiś domek... Ech, szkoda tylko psa... Quote
MALWA Posted July 19, 2015 Author Posted July 19, 2015 Szkoda, szkoda, ale co zrobić....................??? Quote
teresaa118 Posted July 20, 2015 Posted July 20, 2015 Czekamy i oglaszamy. Na pewno ktos sie znajdzie, pies jest wyleczony, odpchlony itd. Lepiej niz szczeniak Quote
MALWA Posted July 22, 2015 Author Posted July 22, 2015 Kochani, prosiłam o to już kilka razy, i powtórzę raz jeszcze: proszę o właściwe tytułowanie przelewów tzn,. tak jak podawałam na pw: "dla bezdomnego psa Grafisia od....................." Proszę, nie piszcie cokolwiek w tytule przelewu lub to co się Wam podoba, tylko te słowa , które wskazałam wyżej. Niedopuszczalne jest wpisywanie słów: dodatkowo, jednorazowa, darowizna itp. Dziękuję za przeczytanie, zrozumienie i właściwe stosowanie. Quote
teresaa118 Posted July 24, 2015 Posted July 24, 2015 Zgodnie z istrukcja przelalam stala na sierpien. Quote
bakusiowa Posted July 24, 2015 Posted July 24, 2015 Wydaje mi się, że przelewam zgodnie z instrukcją Quote
Panna Marple Posted July 25, 2015 Posted July 25, 2015 Mnie też się tak wydaje, ale jestem tylko człowiekiem-mogłam się rąbnąć ;) 1 Quote
zozola77 Posted July 28, 2015 Posted July 28, 2015 zagladam po przerwie ale Grafiś 'bogaty" ..szkoda tylko, że nikomu nie wpadł w oko tyle czasu... Quote
MALWA Posted August 2, 2015 Author Posted August 2, 2015 Witam, rozmawiałam w połowie tygodnia z Angelika, i wiem, że o Grafika nikt nie dzwonił. Około dwa tygodnie temu Angelika miała pytanie o Grafika czy jest jeszcze do adopcji. Pytanie przyszło SMS. Odpisała. Zero odzewu. Nie potraktowała tego SMS poważnie, bo zwykle ludzie piszą emalia lub dzwonią. Nie wiem, może tu jakieś dziecko pisało. . . Quote
MALWA Posted August 2, 2015 Author Posted August 2, 2015 Za lipiec przelalam 403 zł, chyba we wtorek. Rozliczenie zrobię później, bo teraz piszę z komórki. Laptopa mam w naprawie. Quote
MALWA Posted August 2, 2015 Author Posted August 2, 2015 Za lipiec przelalam 403 zł, chyba we wtorek. Rozliczenie zrobię później, bo teraz piszę z komórki. Laptopa mam w naprawie. Quote
bakusiowa Posted August 2, 2015 Posted August 2, 2015 Witam, rozmawiałam w połowie tygodnia z Angelika, i wiem, że o Grafika nikt nie dzwonił. Około dwa tygodnie temu Angelika miała pytanie o Grafika czy jest jeszcze do adopcji. Pytanie przyszło SMS. Odpisała. Zero odzewu. Nie potraktowała tego SMS poważnie, bo zwykle ludzie piszą emalia lub dzwonią. Nie wiem, może tu jakieś dziecko pisało. . . Ogłaszałam terierkę Małą przez 14 miesięcy. Ile to ja się napisałam z ludźmi na olx. Czasem pisały dzieci którym podobała się. Przynajmniej 2-3 razy miałam nadzieję, że jest to odpowiedni dom. .Aż nastąpiła ta chwila kiedy została wypatrzona przez ludzi odpowiedzialnych którzy przyjęli ją wraz ze wszystkimi wadami i zaletami. Tutaj też tak będzie, miejmy cały czas taką nadzieję. Tylko cały czas , bez przerwy trzeba ogłaszać, Na olx cały czas wyróźniać. Bo to jest portal bardzo poczytny. Quote
rudakacha Posted August 3, 2015 Posted August 3, 2015 Zaraz przeleję moją stałą ale mam nieodparte wrażenie, że jakaś niemoc nas dopadła... Quote
bakusiowa Posted August 4, 2015 Posted August 4, 2015 Może tak jakieś wiadomości i fotki by się przydały? Quote
Ayame Nishijima Posted August 5, 2015 Posted August 5, 2015 Dziewczyny, nie chcę się wymądrzać, ale zerknęłam na ogłoszenie Grafiego i... Ono jest bardzo prawdziwe. Nie ma w nim kłamstw, niedopowiedzeń. Wszystko jest uczciwie. Tak jak być powinno. Ale jakoś nie widzę w nim również zachęty. Może w treści ujawniło się oczekiwanie i zawód, że to tak długo trwa? "Nikt o mnie nie pyta, nie dzwoni" - jeśli tak, to może nie warto? "...wiem, wyglądam zwyczajnie, niczym się szczególnym nie wyróżniam" - a przecież każdy chce wyjątkowego psa. Skoro obecne ogłoszenie nie działa, to może spróbujmy inaczej? Tak, żeby trochę było żal, żeby wzbudzić sympatię... Wklejam propozycję. Historii Grafiego prawie nie znamy. Domyślamy się, że kiedyś miał dom, że ktoś kiedyś go kochał. Nie wiemy czy się zgubił, czy został wyrzucony, czy długo się błąkał. Nie wiemy czy kroś skrzywdził go celowo, czy na skutek wypadku trzy zęby Grafiego zostały złamane. Dalej nie było lepiej. Psiak trafił do punktu przetrzymań. Miejsca, gdzie powinni być ludzie, którym zależy, którzy chcą pomóc bezdomnym psom. Niestety tam takich nie było. Nikt nie zainteresował się opuchniętą mordką, nikt nie pomyślał, jak bardzo musi cierpieć pies z połamanymi zębami. Nikt nie zastanowił się czy może jeść. Zabiedzony, cierpiący z ogromnego bólu, smutny i zrezygnowany psiak w końcu miał oderobinę szczęścia. Wypatrzył go ktoś, kto postanowił mu pomóc. Grafi trafił do psiego hotelu. Złamane zęby zostały usunięte i nareszcze pies mógł jeść. Okazało się, że Grafi jest bardzo grzeczny i zrównoważony. To łagodny pies, który świetnie dogaduje się z innymi psami, jest wspaniałym towarzyszem spacerów, wciąż lubi się bawić. Jest też bardzo czujny i dobrze pilnuje domu. Grafi został odpchlony, odrobaczony, zaszczepiony i zaczipowany. Ma około 4- 5 lat. Zależy nam, by dalsze życie Grafiego było spokojne i szczęśliwe. Chcemy by znalazł swój dom, człowieka, który go pokocha i dostanie w zamian całą bezwarunkową miłość tego wyjątkowego psa. Dbamy o bezpieczne i szczęśliwe adopcje, dlatego organizujemy wizytę przedadopcyjną oraz podpisujemy umowę adopcji. 1 Quote
zozola77 Posted August 5, 2015 Posted August 5, 2015 ooo Ajame..wg mnie fajny tekst..mzoe faktycznie spróbowac z takim ?? Quote
MALWA Posted August 6, 2015 Author Posted August 6, 2015 Ayame - dziękuję za nowy tekst do ogłoszeń! Dopisałabym jeszcze, że Grafi został wykastrowany. Ponadto zastanwaium sie, czy warto dopisać, ze Grafi jest dominantem ? Wiem, że taka uwaga skreśla go w drodze do adopcji, ale uważam, ze takie postawienie sprawy jest uczciwe. Grafi jest grzeczny jak jest sam, ale gdy tylko w zasięgu jego oczu pojawia się inny pies, a takich w hotelu Angeliki jest sporo, zarówno tych hotelowych jak i tych, które Angelika ma na BDT, to Grafi od razu warczy i broni swego terenu, bo podwórze, na którym się przechadza uważa po prostu za swoje. Być może Grafi powinien być w domu jedynym psem. Właściwie nie wiemy jakby się zachowywał, gdyby był jedyny. Ale chyba też wszystko zależy od tego, czy pies ewentualnie trafiłby do domu czy na podwórze... I jeszcze jedna uwaga - Grafi ma conajmniej 8 lat... Quote
elik Posted August 7, 2015 Posted August 7, 2015 Myślę, że uwagi typu - pies dominujący wystarczy podać podczas rozmowy. Quote
Ayame Nishijima Posted August 7, 2015 Posted August 7, 2015 Ja napisałabym w ogłoszeniu, że pewny siebie. A przy rozmowie powiedziałabym, że jest dominujący w stosunku do innych psów i już. Określenie "dominujący" może utkwić w pamięci i nabrać znaczenia, że nie jest posłuszny, że ma skłonności do agresji. Ukrywać takiej informacji nie ma sensu, ale też trzeba uniknąć odstraszających słów. No i nie wiem jak w takim razie to o dogadywaniu się z innymi psami potraktować. Chyba trzeba usunąć. albo przeredagować. Na coś w stylu "nie atakuje innych psów". bo to też prawda, ale już ma inny wydźwięk i nie wprowadzi w błąd. O kastracji oczywiście trzeba dopisać, ja zapaomniałam. 1 Quote
ania68 Posted August 7, 2015 Posted August 7, 2015 Witajcie dziewczyny :) Jest nowy tekst Ayame, są i nowe zdjęcia :) Mój mail już więcej ogłoszeń Grafiego nie udźwignie :( Na czyj można zrobić nowe ogłoszenia? Quote
Recommended Posts