Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 65
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nie zdążyliśmy dzisiaj bo za późno odezwała się osoba chętna na adopcję i schron już zamknięty :( będziemy próbować jutro z Panią Kierownik uzgodnić zabranie Elmusia ze schroniska - oby się zgodziła :modla:

Posted

Dzięki małejwaszce Elmo będzie miał domek z ogrodem u pani w Mikołowie :) oby się jutro udało go stamtąd wyciągnąć. Choć mi i tak serce pęka, że taki bidulek musi tam teraz siedzieć.

A teraz trochę na temat dzisiejszego dnia u mnie. Jak tylko zabrałam go z boksu chwilę się przespacerowaliśmy i pojechaliśmy do mnie do domu. Do samochodu wskoczył sam i cała drogę był bardzo grzeczny. W domu również zachowywał się wzorowo. Nawet nie reagował jak moja Pola szczekała na niego. Ale szybko się dogadali :) pierwsze co Elmo poszedł do kąpieli. Tą zniósł bardzo dzielnie i bezproblemowo. Przy obcinaniu zaczęły się schody. Miała go obcinać moja mama, ale okazało się że mogę go dotykać tylko ja i to też nie wszędzie. W związku z czym mama mnie instruowała a ja musiałam działać. To był mój pierwszy raz ;p Może nie za pięknie, ale te największe kołtuny obcięłam. Na pyszczku było najgorzej. A jeszcze Elmo niezbyt dobrze reaguje na dotyk szczególnie tylnich partii ciała. Zaczyna warczeć i chce gryźć. Więc biorąc to wszystko pod uwagę wyszło jak wyszło. Pocieszam się tym, że Pani Ania powiedziała, że ładnie :D
Oczywiście powrót do boksu był jeszcze gorszy niż ostatni...
A poniżej parę zdjęć:

Posted

Jest kochany :) Dzisiaj jak szłam z ludźmi odwiedzającymi schronisko to zaczął na nich warczeć w boksie, ale w sumie nie dziwie się bo mi się oni też zbytnio nie spodobali..

Posted

olka9628 napisał(a):
Jest kochany :) Dzisiaj jak szłam z ludźmi odwiedzającymi schronisko to zaczął na nich warczeć w boksie, ale w sumie nie dziwie się bo mi się oni też zbytnio nie spodobali..

Madry chłopczyk! :)

Posted

W niedzielę biuro jest zamknięte, a jutro święto. W schronisku jest tylko 2 pracowników (albo nawet 1?), którzy nie mają dostępu do biura, papierów, umów.
Ma pecha psiulek, ale na szczęście wtorek już tuż tuż!

Posted

Dobrze, że już jest w domu ;) a do mnie dalej dzwonią ludzie w sprawie jego adopcji. Ale może jakieś 3 inne psiaki znajdą dom ;) Jedna Pani, która dzwoniła wzięła niedawno psiaka ze schroniska i chciałaby jeszcze jednego bo tamtego, którego wzięła zagarnęła dla siebie jej córka a ona też chciałaby mieć ;) ponadto jej znajomy też chce psiaka i zastanawia się nad Nesi. No i jeszcze jedna pani też chce niedużego pieska. Obiecałam jej na maila informację na ten temat.

Posted

Patrycja* napisał(a):
Dobrze, że już jest w domu ;) a do mnie dalej dzwonią ludzie w sprawie jego adopcji. Ale może jakieś 3 inne psiaki znajdą dom ;) Jedna Pani, która dzwoniła wzięła niedawno psiaka ze schroniska i chciałaby jeszcze jednego bo tamtego, którego wzięła zagarnęła dla siebie jej córka a ona też chciałaby mieć ;) ponadto jej znajomy też chce psiaka i zastanawia się nad Nesi. No i jeszcze jedna pani też chce niedużego pieska. Obiecałam jej na maila informację na ten temat.

Ja może polecę Pegi, jest nieduża i teraz jest w DT w którym ma być tylko do grudnia - potem wraca do schroniska. Czystość utrzymuje, więc może ktoś się na nią zdecyduje ;)

• 2 weeks later...
Posted

Wprawdzie informacje o Elmo są przekazywane na bieżąco na jego wydarzeniu na fb przez Panią, która jest znajomą nowej rodziny Elmo, ale napiszę tutaj kilka słów co u niego.

Elmo ma teraz na imię Hermes. Jego nowa rodzina to Pan, Pani, ich dwójka synów oraz drugi sznaucerek i kot. Jest kochany i posiada wszystko czego mu potrzeba. Był problem z ranką po kastracji, ale wszystko goi się już jak należy. Ze zwierzakami dogaduję się dobrze. Apetyt mu dopisuje więc przytyło się chudzince ;)
Jednak niestety lubi ugryźć (ugryzł ich najmłodszego syna) i jest zazdrosny o domowników. Biedaczek boi się podniesionej ręki więc nie można przy nim wykonywać gwałtownych ruchów. Na szczęście trafił na ludzi, którzy chcą mu pomóc i mają nad nim pracować. Był już kontakt z behawiorystą. Teraz trzeba trzymać kciuki, żeby udało się pomóc psince.

A poniżej zdjęcia Elmo z nowego domu