Jota67 Posted November 9, 2013 Posted November 9, 2013 On jest tak adopcyjny, że aż się wierzyć nie chce,że od miesiąca tkwi w schronisku :( Quote
malawaszka Posted November 9, 2013 Posted November 9, 2013 nie zdążyliśmy dzisiaj bo za późno odezwała się osoba chętna na adopcję i schron już zamknięty :( będziemy próbować jutro z Panią Kierownik uzgodnić zabranie Elmusia ze schroniska - oby się zgodziła :modla: Quote
danyww Posted November 9, 2013 Posted November 9, 2013 Byłoby cudnie!!! :lol: Każdy dzień dłużej w schronisku to o jeden dzień za długo. :cool3: Quote
Patrycja* Posted November 9, 2013 Author Posted November 9, 2013 Dzięki małejwaszce Elmo będzie miał domek z ogrodem u pani w Mikołowie :) oby się jutro udało go stamtąd wyciągnąć. Choć mi i tak serce pęka, że taki bidulek musi tam teraz siedzieć. A teraz trochę na temat dzisiejszego dnia u mnie. Jak tylko zabrałam go z boksu chwilę się przespacerowaliśmy i pojechaliśmy do mnie do domu. Do samochodu wskoczył sam i cała drogę był bardzo grzeczny. W domu również zachowywał się wzorowo. Nawet nie reagował jak moja Pola szczekała na niego. Ale szybko się dogadali :) pierwsze co Elmo poszedł do kąpieli. Tą zniósł bardzo dzielnie i bezproblemowo. Przy obcinaniu zaczęły się schody. Miała go obcinać moja mama, ale okazało się że mogę go dotykać tylko ja i to też nie wszędzie. W związku z czym mama mnie instruowała a ja musiałam działać. To był mój pierwszy raz ;p Może nie za pięknie, ale te największe kołtuny obcięłam. Na pyszczku było najgorzej. A jeszcze Elmo niezbyt dobrze reaguje na dotyk szczególnie tylnich partii ciała. Zaczyna warczeć i chce gryźć. Więc biorąc to wszystko pod uwagę wyszło jak wyszło. Pocieszam się tym, że Pani Ania powiedziała, że ładnie :D Oczywiście powrót do boksu był jeszcze gorszy niż ostatni... A poniżej parę zdjęć: Quote
choba Posted November 9, 2013 Posted November 9, 2013 Mnie się podoba nowa fryzurka Elmo :) A za domek trzymamy kciuki :kciuki: Quote
danyww Posted November 9, 2013 Posted November 9, 2013 Super Elmo wygląda, supeeer :loveu: ..a teraz biegusiem do domku :lol: Quote
olka9628 Posted November 9, 2013 Posted November 9, 2013 Jest kochany :) Dzisiaj jak szłam z ludźmi odwiedzającymi schronisko to zaczął na nich warczeć w boksie, ale w sumie nie dziwie się bo mi się oni też zbytnio nie spodobali.. Quote
Jota67 Posted November 9, 2013 Posted November 9, 2013 olka9628 napisał(a):Jest kochany :) Dzisiaj jak szłam z ludźmi odwiedzającymi schronisko to zaczął na nich warczeć w boksie, ale w sumie nie dziwie się bo mi się oni też zbytnio nie spodobali.. Madry chłopczyk! :) Quote
malawaszka Posted November 10, 2013 Posted November 10, 2013 No niestety Elmo musi poczekać do wtorku bo dziś nie wydadzą nam go :( Quote
maciaszek Posted November 10, 2013 Posted November 10, 2013 W niedzielę biuro jest zamknięte, a jutro święto. W schronisku jest tylko 2 pracowników (albo nawet 1?), którzy nie mają dostępu do biura, papierów, umów. Ma pecha psiulek, ale na szczęście wtorek już tuż tuż! Quote
ania91sc Posted November 12, 2013 Posted November 12, 2013 malawaszka napisał(a):Elmo już w domku :loveu: To super!!! :) Trzymam mocno kciuki za psiaka :) Quote
Patrycja* Posted November 12, 2013 Author Posted November 12, 2013 Dobrze, że już jest w domu ;) a do mnie dalej dzwonią ludzie w sprawie jego adopcji. Ale może jakieś 3 inne psiaki znajdą dom ;) Jedna Pani, która dzwoniła wzięła niedawno psiaka ze schroniska i chciałaby jeszcze jednego bo tamtego, którego wzięła zagarnęła dla siebie jej córka a ona też chciałaby mieć ;) ponadto jej znajomy też chce psiaka i zastanawia się nad Nesi. No i jeszcze jedna pani też chce niedużego pieska. Obiecałam jej na maila informację na ten temat. Quote
malawaszka Posted November 12, 2013 Posted November 12, 2013 jakby szukali sznaucerków to polecaj proszę też stronę adopcyjną sznaucerów www.sznaucery.eadopcje.org :) Quote
Patrycja* Posted November 12, 2013 Author Posted November 12, 2013 [quote name='malawaszka']jakby szukali sznaucerków to polecaj proszę też stronę adopcyjną sznaucerów www.sznaucery.eadopcje.org :) Jasne ;) podeśle jej również linka z tą stroną Quote
olka9628 Posted November 12, 2013 Posted November 12, 2013 Patrycja* napisał(a):Dobrze, że już jest w domu ;) a do mnie dalej dzwonią ludzie w sprawie jego adopcji. Ale może jakieś 3 inne psiaki znajdą dom ;) Jedna Pani, która dzwoniła wzięła niedawno psiaka ze schroniska i chciałaby jeszcze jednego bo tamtego, którego wzięła zagarnęła dla siebie jej córka a ona też chciałaby mieć ;) ponadto jej znajomy też chce psiaka i zastanawia się nad Nesi. No i jeszcze jedna pani też chce niedużego pieska. Obiecałam jej na maila informację na ten temat. Ja może polecę Pegi, jest nieduża i teraz jest w DT w którym ma być tylko do grudnia - potem wraca do schroniska. Czystość utrzymuje, więc może ktoś się na nią zdecyduje ;) Quote
Patrycja* Posted November 27, 2013 Author Posted November 27, 2013 Wprawdzie informacje o Elmo są przekazywane na bieżąco na jego wydarzeniu na fb przez Panią, która jest znajomą nowej rodziny Elmo, ale napiszę tutaj kilka słów co u niego. Elmo ma teraz na imię Hermes. Jego nowa rodzina to Pan, Pani, ich dwójka synów oraz drugi sznaucerek i kot. Jest kochany i posiada wszystko czego mu potrzeba. Był problem z ranką po kastracji, ale wszystko goi się już jak należy. Ze zwierzakami dogaduję się dobrze. Apetyt mu dopisuje więc przytyło się chudzince ;) Jednak niestety lubi ugryźć (ugryzł ich najmłodszego syna) i jest zazdrosny o domowników. Biedaczek boi się podniesionej ręki więc nie można przy nim wykonywać gwałtownych ruchów. Na szczęście trafił na ludzi, którzy chcą mu pomóc i mają nad nim pracować. Był już kontakt z behawiorystą. Teraz trzeba trzymać kciuki, żeby udało się pomóc psince. A poniżej zdjęcia Elmo z nowego domu Quote
Hmmm Posted November 27, 2013 Posted November 27, 2013 W takim razie trzymam kciuki, żeby behawiorysta pomógł i nowa rodzina Hermesa sobie poradziła z problemem :) Quote
Recommended Posts