Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja do nauki nigdy nie używam kupowanych ciasteczek. Za dużo by mi ich szło... Wika musiałaby nie dostawać nic więcej do jedzenia :-)

Więc albo parówka, albo pasztecik :loveu: albo gotowane pokrojone podroby, albo żółty serek, albo sucha karma jeśli nie ćwiczymy niczego nowego.

A jako gryzaki najlepsze są różne śmierdziele typu suszone/wędzone uszy, ogony, żwacze itp. ;)

• Replies 131
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja do nauki prawie w ogóle nie używam smaków, a jeśli już to takich średnio smacznych. Psica uwielbia żółty serek (no ale tłusty, słony i niezdrowy więc dostaje ilości śladowe) i kawałeczki wędliny, ale to już dla niej smaki 'za smaczne' - wtedy blokuje się jej jakaś klapka w głowie. Mogę gadać, pokazywać, itp. a ona nie obdarzy mnie nawet śladową uwagą, tylko gapi się na smaka i za nim idzie - potyka się o własne nogi :cool1: Więc jako smaka używam kawałeczka chleba, bo wtedy mam większe szanse w konkurencji o psią uwagę. Ale jako nagroda i tak najlepiej działa piłeczka albo pochwała słowno-ręczna - im bardziej zrobię z siebie debila, tym bardziej pies uradowany :loveu:

Posted

My mamy problem ze smakołykami bo Bezik prawie nic nie lubi z takich kupowanych. Więc jak go czegoś uczę w domu to idealny jest żółty lub topiony serek, ktory Bez uwielbia. Jak szłam z nim na agility to stwierdziłam, że muszę mu coś fajnego znaleźć i kupowałam różne smaksy tonami a on wszystko tylko powąchał, pomemłał i zostawił :angryy: Więc na kazdy trening dobra pańca gotowała mu kurczaczka, kroiła na drobne kawałeczki i to pan pies ewentualnie zżerał. Natomiast jakiś miesiąc temu odkryłam absolutny cud bo moj pies to uwielbia. Otóż chodzi o smakołyki firmy Vitakraft, zwłaszcza takie mini kabanosiki :D Nie są co prawda tanie ale czego się nie robi :cool1:

Posted

[LEFT]Moja Diana uwielbia różnego typu kabanosy, psie dropsy, małe kosteczki z chlorofilem - czasem zamiast smakołyków daję jej suchą karmę.

Miałam ostatnio ochotę kupić Diance te kabanosu z Vitakraftu, ale nadal się zastanawiam.
[/LEFT]

Posted

cuciola napisał(a):
tak czy owak jedno i drugie niezbyt zdrowe :D

No ale pies nie zjada tego przecież tonami.
Jeśli chcemy zdrowo - surowe albo gotowane mięsko, podroby :-) Pieski to kochają :-) a nie ma konserwantów ani barwników, ani soli, ani przypraw.

Posted

Marta i Wika napisał(a):
No ale pies nie zjada tego przecież tonami.
Jeśli chcemy zdrowo - surowe albo gotowane mięsko, podroby :-) Pieski to kochają :-) a nie ma konserwantów ani barwników, ani soli, ani przypraw.

Ale są hormony, antybiotyki i inne.;) Pozostaje samemu hodować kury itd. :shake:

Posted

Akurat mojemu Bzowi nie szkodzą te kabanoski Vitakrafta - a uwierzcie, że jak był młodszy to po połowie rzeczy które zeżarł dostawał rozwolnienia i rzyganka... Dostaje je z resztą tylko raz- dwa razy w tygodniu -na treningu. W domu czy na spacerkach zadowala się zoltym serkiem, ktory kocha ale tez mu na szczescie nie szkodzi :)Heh, w niedzielę "wygraliśmy" na egzaminie na koniec kursu agility w cavano torebkę różnych smaków - w tym wieprzowe ucho. A moj pies... przestraszył się go o.O dałam mu, powąchał, polizał i uciekł oglądając się za siebie. Da? Nie wiedziałam o co mu chodzi, wszystkie psy lubią takie śmierdziuszki a moje białe stwierdziło, ze to jakieś zagrozenie ;) O co mu chodziło ?

Posted

baffi2 zależy jakiego psa u nas sprawdza sie z Macedu kość prasowana 31 cm starcza na 3 dni :) Powiem wam ze niemal identyczne z Trixie są do bani - nie polecam wręcz odradzam w środku skóra nie jest jednym kawałkiem tylko ścinki pies mi sie prawie zadławił ... jestem nadal wściekła na Krakvet ...:angryy: bo specjalnie zamawiałam maced!
żeby zajął sie na dłużej polecam surowe szyje z indyka jeśli jada wieprza (okazjonalnie) nogę lub ogon :) trzeba najpierw umyć i sparzyć ...
i polecam konga z wypełnieniem ale spokój na min 30 min :razz: zależy co właduję do niego :lol:

Posted

Nie mogłam w internecie znaleźć zdjęcia, może uda mi się wstawić później.

GERODOG premium SNACKS, pakowane po 20 szt. Są tanie a mój pies je uwielbia. Zastanawiam się tylko czy to jest zdrowe i chciałabym się dowiedzieć jakie są wasze opinie na ich temat.
Paski te można kupić chyba tylko w LIDL'u.
Napisy na opakowaniu:
Snacki z Żołądków wołowych
Uzupełniająca karma dla psa. Snacki GERODOG to zdrowa, wspaniała nagroda dla Państwa psa. Suszone na powietrzu paski przyrządzone są z dużą ilością żołądków wołowych i dlatego wszystkie psy jedzą je bardzo chętnie.
Składniki: mięso i produkty uboczne pochodzenia zwierzęcego (min. 50 % mięso, w tym 20 % żołądki wołowe), produkty uboczne pochodzenia roślinnego, substancje mineralne, zboża.
Zawartość: nieprzetworzone proteiny 30 %, nieprzetworzony tłuszcz 10 %, nieprzetworzony popiół 8 %, nieprzetworzone włókna naturalne 3 %, wilgotność 17,5 %, wapń 1,8 %.
Substancje dodatkowe: witamina D3 200 J.M./kg, witamina E (jako octan alfa-tokoferolu) 15mg/kg. Zawiera przeciwutleniacze i substancje konserwujące (zgodne z wymogami UE). Okres przydatności witamin odpowiada terminowi przydatności do spożycia produktu.

Posted

[quote name='WildH']

Składniki: ...i produkty uboczne pochodzenia zwierzęcego , produkty uboczne pochodzenia roślinnego, substancje mineralne, zboża.

Substancje dodatkowe: Zawiera ... substancje konserwujące (zgodne z wymogami UE).
Pytasz czy zdrowe? - z pewnością nie
Czy trujące? pewno po kilku nie padnie ale ja swojemu z pewnością nie dam.
Raczej szukam zdrowych i pewnych przekąsek. A niestety im gorsze świństwo tym chętniej psy jedzą bo to nafaszerowane chemicznymi dodatkami zapachowymi.

Posted

Ok. bardzo dziękuję ^^. Zastanawiałam się też czy to aby nie zawiera jakichś substancji uzależniających O_o ... no ale to mi wystarczy ^^.

• 5 months later...
Posted

słuchajcie, co może być najlepszym przysmakiem dla bezdomnego psiaka który nie chce kiełbasy?? trzeba go złapać i potrzebujemy jakiegoś super kąska...
doradźcie :roll:

Posted

Czasami kawałki pachnącej pasztetowej, kurczaka z rożna .. byleby intensywnie pachniało. Najpierw rzucajcie mu jeżeli boi się podejść, a jak już mu zasmakuje to próbujcie go nakłonić by podszedł i zjadł z ręki.

Posted

Arlene napisał(a):
O matko, takie coś sprzedają??? :lol:

Oczywiście :) W sklepach z artykułami dla zwierząt. Najlepsze są takie suszone dłuuugie penisy sprzedawane w całości czyli niepaczkowane, niecięte. Psy są wręcz zahipnotyzowane tym zapachem ;) Niestety ciężkostrawne, podajemy raz na jakiś czas po kawałku. Problem z przechowywaniem - cuchną.

Posted

A to ciekawostka ;)
Co do cuchnięcia, to chyba wszystkie żwaczo-podobne psie zakąski tak mają. Kiedyś kupiłam właśnie wołowe żwacze i do dziś pamiętam ten "zapach" :evil_lol: W każdym razie więcej już ich nie zakupiłam (Nuś jest niepocieszona, bo Jej smakowały... :question:)