Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Florida - dzięki! Też myslałam o imieniu dla psinki - ale nic mi nie przychodzi do głowy...
Mój TZ też prosi....nie chce żeby od progu witała nas Bieda :evil_lol:

Kto ma jakiś fajny pomysł?

• Replies 247
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tosia - bardzo mi sie podoba !!
Serio!
Tylko, że Bieda bardzo szybko zaczela reagować wlasnie na imie "Bieda" - moze jest jakies imie w podobnym brzmieniu? Bo "Mała" też nie działa - tylko ta nieszczęsna "Bieda"

Posted

Biba bardzo boi się smyczy - nie mam pojęcia jak nauczyć ją chodzenia na "linku". :shake: ("linku" - bo kiedyś zaczepił mnie na polnej drodze myśliwy/obcokrajowiec i zapytał nie całkiem po polsku: "Ciemu psy bez linku?":lol:
Obróżkę jej zostawiłam - niech się przyzwyczaja; ale na widok smyczy kuli się i ucieka...
U mnie niestety żyje jak pies podwórkowy - a pewnie na kanapę by się nadawała. Nie potrafi sama sobie znaleźć schronienia jak pada (ma cały czas otwarty garaż do dyspozycji z posłankiem) a "woli" siedzieć pod drzwiami i piszczy... nie mam innego wyjścia i w czasie burz i nocami zamykam ją wbrew jej woli w tym cholernym garażu..
Biedna jest u mnie ta Biba...

Posted

Maleńka jest bardzo pojętna - dziś całe popołudnie lało, więc musiałam ją zabrać do garażu i zamknąć; przyszła na zawołanie i ....cała skulona wlazła na swoje posłanie, pokazała brzusio do miziania (pomiziałam) i ze smutną miką pozwoliła mi odejść......

Posted

Mloda sunieczka szuka nadal domku - był jeden mail z allegro; tylko jeden... i żadnego więcej odzewu.
A Biba/Tosia rozrabia w ogródku (wykopuje moje kwiatki :diabloti: ) i z zapalczywością obgryza mi ręce..