Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Małą Biedę znalazłam w swoje urodziny..:roll: Mieszka u mnie w garażu...

Oto jej smutna historia..
Mała Bida bardzo kochała swojego pana. Niestety nie była to chyba miłość odwzajemniona - ktoś porzucił ją na parkingu - zamieszkała w krzakach obok niego. Ciągle czekała i wierzyła, że jej pan po nią wróci. Na próżno. Gdy została znaleziona, nadzieja już powoli przygasała. Psinka leżała zupełnie zrezygnowana z pyszczkiem na ziemi - na nic nie zwracała uwagi, cała się trzęsła.
Po przyniesieniu do mnie miała 41 stopni gorączki.:-( (bez problemu wzięłam ją na ręce - pomijając problem ze zbliżeniem się do niej, bo wioskowe 2 kundle jej pilnowały i na mnie warczały) .

Dostała leki (nasz ukochany wet przyjechał do niej) - po tygodniu brania antybiotyku jest już zdrowa i wesoła.
Suczka jednak musi zostać jeszcze wysterylizowana. Prawdopodobnie jest w ciąży, ponieważ kiedy jej domem stały się krzaki miała swoją pierwszą cieczkę i była gwałcona przez inne psy (dzięki temu ją odnalazłam - zainteresował mnie wioskowy pies który się pakował w krzaki i merdał ogonem).

Nie ma problemu z innymi psami i kotami ( z kotem chce się bawić, psa się trochę obawia):

To młoda psinka, która nie ma jeszcze roku. Przeżyła jednak już wiele w swoim życiu. Mimo to ciągle jest kochana i zapatrzona w człowieka. Nie umie chodzić na smyczy, ale to tylko kwestia czasu i odrobiny cierpliwości ze strony nowego pana, by kroczyła dumnie u jego boku na popołudniowym spacerze. Pokochasz ją?

• Replies 247
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To pod noskiem to były strupki - nie wiem skąd się tam znalazły? Może dlatego że leżała z pyszczkiem na ziemi? może z powodu gorączki? Nie wiadomo jak długo mieszkała w tych krzakach - bez wody i jedzenia..:-(
Teraz ranki się wygoiły i została tylko różowa skórka bez futerka - ale myslę, że zarośnie ;)

Posted

Jednak ranki, tak one zarosną. Biedna sunia, tyle złego już przeżyła. Miała dużo szczęści, że ją znalazłaś.Los tak chciał, więc dom musi się znaleźć!!!
Trzeba ją poogłaszać, pewnie Allegro pomogłoby, ale ja nie potrafię...

Posted

jakie szczęście,że ja znalazłaś i uratowałaś,teraz domek pilnie potrzebny,ale chyba najpierw sterylka,czy aborcyjna jeszcze wchodzi w grę?

Posted

Dziekuję Wam za zainteresowanie maleńką :loveu:
Za 2 tygodnie jestem umówiona na USG - bo wtedy będzie widać czy jest już w ciąży - oby nie....
Tak czy siak chciałabym ją wysterylizować - może łatwiej znajdzie domek?
Pracuję nad znalezieniem na ten cel finansów..
Na Allegro wrzuci małą forumowa Florida :loveu: :loveu:

Zmieniam zdanie na temat podejścia małej do innych psów! Ośmieliła sie tak, że chciała Delmuche (moją "stateczną" sunię) zamęczyć - skończyło się tak, że moja (12-letnia??) sunia polegla, a młoda jeszcze 4 okrążenia szleńczym galopem wokół niej zrobiła:lol:

Mała jest bardzo żywiołowa i pilnuje posesji :evil_lol:

Posted

Bieda jest niesamowicie radosna!! Delmucha ma przekopane - młoda łapie ją ząbkami za przednie łapki i zachęca do zabawy:lol:
Uwielbia gryźć plastikowe butelki - dzięki Bogu, że wczoraj zdążyłam jej wyrwać z "paszczy" butelkę z rozpałką do grilla....
Nic innego nie pakuje do pyszczka - tylko plastikowe butelki i moje ręce :cool3:

Posted

Dziś nie zamknęłam jej w garażu na noc - bardzo bardzo nie chciała tam wejść :shake:
Niestety Mała ma poczucie obowiązku pilnowania ogrodu....chyba jestem niewyspana ....Ja wiem, że ona to robi z wdzięczności...ech jak na nią nakrzyczałam, żeby był spokój to z radości że mnie widzi zaczęła robić fikołki :crazyeye: No jak się na nią gniewać?
Tylko mój TZ wstał dziś z nieciekawą miną...

Posted

a ja tak sobie myslę, ze moze by jej nadać jakieś ładne imię ?

Bieda jest takie jakieś ... tym bardziej, ze już jest wesolutka i łobuzuje... jakos tak mało biednie wygląda ;)

ja bym ogłosiła KONKURS na imię dla malutkiej ... co wy na to ?

Madziu, czy mordeczka sie juz zagoiła?