Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

co za buc....a ludzie w tramwaju nie zareagowali??dodałabym swoje 3 grosze:cool3:

co do obowiazku noszenia kagańca to jest różnie,zależy od przewoznika...musisz poczytac przepisy albospytać się motorniczego czy cuś...ale bardziej ufałabym przepisom:Du mnie jest wyszczególniony właśnie podpunkt dotyczący psa na rękach.

• Replies 286
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam jeszcze jdno pyt.: Jak myslicie ,czy "niewykrztalcony" w kierunku psów motorniczy pomyli kaganiec z kantarkiem?? Bo kaganca to dla mojej sucz nie mam(wazy 8kg),jedynie tzw "tubę" posiadamy,a ona jej nienawidzi(na widok tuby cala nieruchomieje), w kantarku zachowuje sie zupelnie normalnie,wiec pomyslalam ,ze pojade(w ten piatek czeka nas podroz tramwajem na drugi koniec miasta) z nia wlasnie w nim...;) (???)

Posted

Myślę, że to nie motorniczy jest problemem tylko ewentualna kontrola, bo sam kierowca na pewno nie zwraca uwagi na wszystkich pasażerów. A "tube" warto zabrać ze sobą, tak na wszelki wypadek;)
Ja dla swojego małego psa, miałam taką w rozmiarze dla dobka, jak jechaliśmy ostatnio, bo zawsze lepiej mieć niż nie mieć;)

Posted

na 100% wywalenie z autobusu na najblizszym przystanku,a mandat to pewnie standardowo(tak jak za brak kaganca i/lub smyczy w "miejscu publicznym"): ok.500zl:shake: :angryy:

Posted

Humoru? Moim zdaniem powinna byc jednolita cena w całym kraju za brak kaganca, za brak smyczy czy za zaklucanie porządku cos innego a nie ze za sam brak kaganca np. 500zł i za szczekanie psa tez 500... To to pierwsze powinno miec nizszą cene...

Posted

W Krakowie, maksymalna kara to 200 zl, za psa bez smyczy lub kaganca,ale to na ulicy, jak Straż Miejska złapie, natomiast , w regulaminie przywieszonym w autobusach nie widziałam zadnej wzmianki na temat kary pienieznej za psa bez kaganca, chyba tylko kierowca moze wyprosic.
To zależy wszystko od miasta,osobiscie nie widziałam, zeby u nas kogos wywalili z autobusu czy tramwaju z psem bez kaganca.Sama jezdze (obecnie jednak juz prawie nie zdaza mi sie z nia jezdzic, wiec w sumie powinnam napisac jezdziłam) z Mika bez , bo jak tylko jej ubiore to wymiotuje , raz sie kanar przyczepił, ale mnie nie wyprosił tylko kazał nałozyc kaganiec, na szczescie wysiadałam na nastepnym przystanku. A i Mika nalezy do średnich psów (ok19 kg) wiec nie jezdzi na rekach.
A i u nas jak ma sie wykupiony bilet okresowy, to nie płaci sie za psa .

Posted

wg mnie jesli w regulaminie nie ma wzmianki, na ten temat, to znaczy że taka kara nie jest przewidziana( bo np. kara za jazde bez biletu jest wyszczegulniona), ale najlepiej się upewnic, np w punktcie sprzedazy biletów na petli , lub u kierowcy.

Posted

u nas to nie wiem jakie kary bo sie boje próbować jeździć z psem autobusem, a z reszta jak z Etną to wole rowerem pojeździć, niż po autobusach sie szlajać xD
z Kokosem raz do weta jechałam rowerem ale cóż.

Posted

szczepienie :D ;) nikogo wtedy nie było, a był termin szczepienia ;) wszystkie samochody w trasie to ja Kokosa w plecak, plecak w koszyczek i jedziemy do weta ;)