Blow Posted June 10, 2007 Posted June 10, 2007 co za buc....a ludzie w tramwaju nie zareagowali??dodałabym swoje 3 grosze:cool3: co do obowiazku noszenia kagańca to jest różnie,zależy od przewoznika...musisz poczytac przepisy albospytać się motorniczego czy cuś...ale bardziej ufałabym przepisom:Du mnie jest wyszczególniony właśnie podpunkt dotyczący psa na rękach. Quote
Patka Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 wiska oj ja bym "MILEGO MOTORNICZEGO' DELIKATNIE mówiąc ZRóWNALA Z ZIEMIą :angryy: Quote
wiska Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 Mam jeszcze jdno pyt.: Jak myslicie ,czy "niewykrztalcony" w kierunku psów motorniczy pomyli kaganiec z kantarkiem?? Bo kaganca to dla mojej sucz nie mam(wazy 8kg),jedynie tzw "tubę" posiadamy,a ona jej nienawidzi(na widok tuby cala nieruchomieje), w kantarku zachowuje sie zupelnie normalnie,wiec pomyslalam ,ze pojade(w ten piatek czeka nas podroz tramwajem na drugi koniec miasta) z nia wlasnie w nim...;) (???) Quote
Coffee&Nera Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 Mi sie wydaje ze to zalezy jak sie sunia zachowuje. Skoro bedzie miala cos na mordce to kierowca chyba niezauwazy różnicy co to jest ;) Quote
Dobcia Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 Myślę, że to nie motorniczy jest problemem tylko ewentualna kontrola, bo sam kierowca na pewno nie zwraca uwagi na wszystkich pasażerów. A "tube" warto zabrać ze sobą, tak na wszelki wypadek;) Ja dla swojego małego psa, miałam taką w rozmiarze dla dobka, jak jechaliśmy ostatnio, bo zawsze lepiej mieć niż nie mieć;) Quote
Coffee&Nera Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 Prawda... A pozatym to jaka jest cena mandatu za brak kaganca u psa? Wie ktos moze? Quote
wiska Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 na 100% wywalenie z autobusu na najblizszym przystanku,a mandat to pewnie standardowo(tak jak za brak kaganca i/lub smyczy w "miejscu publicznym"): ok.500zl:shake: :angryy: Quote
Coffee&Nera Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 O boze... jaka cena. Po co oni to zdzierają tak od ludzi to ja niewiem- ja jestem za zeby zawsze pies mial "cos" na pysku zeby niebylo ze jest wogóle bez zabezpieczenia... Quote
diabelkowa Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 ja slyszalam ze ok 200 zl za brak smyczy/ kaganca Quote
Coffee&Nera Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 diabelkowa a to moze w zaleznosci od miasta? Jeny serio niewiem popytam moze ktoś z moich znajomych wie ;) jak jest u mnie w miescie ;) Quote
Blow Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 psie kary wahają się pomiędzy 20 a 500 zł w zależności od przewinienia,okoliczności i humoru kanara:diabloti: Quote
Coffee&Nera Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 Humoru? Moim zdaniem powinna byc jednolita cena w całym kraju za brak kaganca, za brak smyczy czy za zaklucanie porządku cos innego a nie ze za sam brak kaganca np. 500zł i za szczekanie psa tez 500... To to pierwsze powinno miec nizszą cene... Quote
marmara_19 Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 niby tak.. ale wszystko zalezy od okolicznosci.. inna suma mandatu dadza za brak smyczy,kaganca w centrum miasta zatloczonym.. a inna na ajkis odludbym skwerku... Quote
Coffee&Nera Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 Prawda... Jednak uwazam ze powinno to byc w miare równomierne. Jak tutaj ktos napisal ze od 20 do 500 to niezły odskok miedzy 20 a 500 zł... Quote
agamika Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 W Krakowie, maksymalna kara to 200 zl, za psa bez smyczy lub kaganca,ale to na ulicy, jak Straż Miejska złapie, natomiast , w regulaminie przywieszonym w autobusach nie widziałam zadnej wzmianki na temat kary pienieznej za psa bez kaganca, chyba tylko kierowca moze wyprosic. To zależy wszystko od miasta,osobiscie nie widziałam, zeby u nas kogos wywalili z autobusu czy tramwaju z psem bez kaganca.Sama jezdze (obecnie jednak juz prawie nie zdaza mi sie z nia jezdzic, wiec w sumie powinnam napisac jezdziłam) z Mika bez , bo jak tylko jej ubiore to wymiotuje , raz sie kanar przyczepił, ale mnie nie wyprosił tylko kazał nałozyc kaganiec, na szczescie wysiadałam na nastepnym przystanku. A i Mika nalezy do średnich psów (ok19 kg) wiec nie jezdzi na rekach. A i u nas jak ma sie wykupiony bilet okresowy, to nie płaci sie za psa . Quote
Coffee&Nera Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 Skoro niepisze w autobusach jaka kara za psa bez kagancta to w sumie jak mamy wiedziec ile u nas z osobna w miescie? Quote
agamika Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 wg mnie jesli w regulaminie nie ma wzmianki, na ten temat, to znaczy że taka kara nie jest przewidziana( bo np. kara za jazde bez biletu jest wyszczegulniona), ale najlepiej się upewnic, np w punktcie sprzedazy biletów na petli , lub u kierowcy. Quote
Coffee&Nera Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 Dziękuje za rade ;) Jak tylko bede na przystanku (na pętli) to spytam jakie są kary za brak kaganca, smyczy itd. Quote
Sonika Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 Ja podejrzewam, ze kara w Gdańsku bedzie wynosiła ok. 30 zł, tak jak za brak legitymacji i brak biletu dla bagażu. ;) Quote
Cambel&Megi Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 Ja wolałabym nie ryzykować, i na pewno smycz, kaganiec, i bilet normalny, ten u nas za 2,10 ;) Wtedy nie mają prawa się czepic. Quote
Agnieszka i Ogiś Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 Nio własnie! Ale wiedza nie zaszkodzi. :) Quote
Frytela Posted June 15, 2007 Posted June 15, 2007 u nas to nie wiem jakie kary bo sie boje próbować jeździć z psem autobusem, a z reszta jak z Etną to wole rowerem pojeździć, niż po autobusach sie szlajać xD z Kokosem raz do weta jechałam rowerem ale cóż. Quote
Frytela Posted June 16, 2007 Posted June 16, 2007 szczepienie :D ;) nikogo wtedy nie było, a był termin szczepienia ;) wszystkie samochody w trasie to ja Kokosa w plecak, plecak w koszyczek i jedziemy do weta ;) Quote
Recommended Posts