Usiata Posted August 9, 2014 Posted August 9, 2014 (edited) Hałabajówko, dziękuję za zamieszczenie informacji na fb o wirtualnych opiekunach Stiviego "[FONT=Helvetica Neue]6 godzin temu [/FONT][FONT=Helvetica Neue]Niewidomy STIWI - zabrany razem z Kasją, Gizmem i Naj... [/FONT][FONT=Helvetica Neue]Stiwi ma wirtualnych opiekunów z forum dogomania[/FONT][FONT=Helvetica Neue]". [/FONT] [FONT=arial]Czekamy na informacje o stanie zdrowia Stiviego :)[/FONT] Edited August 9, 2014 by Podmcent . Quote
gluchypies Posted August 9, 2014 Posted August 9, 2014 Wpłaciłam właśnie dla Stiwiego zaległą stałą za lipiec oraz za sierpień. Czekam na info, jak wizyta u weta. Quote
Mortes Posted August 9, 2014 Posted August 9, 2014 Dostałam wiadomość od Hałabajówki, że Stiwi ma starczy zespół przedsionkowy, który powoduje nagłe zaburzenia równowagi. ;( Dostał steryd i milgamme. Jutro wieczorem ma mieć kolejne zastrzyki. Wet mówi, że to lekki stan i powinien przejść po kilku dniach. Musi siedzieć w klatce, bo gdy wstaje to się przewraca. Klatka to konieczność, żeby nie zrobił sobie krzywdy... :( Stivi jest leczony u najlepszego weta w promieniu 100 km, za trzy dni powinna być znaczna poprawa. Dostaje leki z najwyższej półki. Hałabajówka napisała, że zrobi wszystko żeby był zdrowy i żył jak najdłużej w komforcie. Quote
Usiata Posted August 9, 2014 Posted August 9, 2014 Mam pytanie porządkowe - kto jest opiekunem wątku Stiviego? Quote
ewab Posted August 10, 2014 Author Posted August 10, 2014 [quote name='Podmcent']Mam pytanie porządkowe - kto jest opiekunem wątku Stiviego?[/QUOTE] Zależy w jakim sensie. Ja założyłam wątek a potem prosiłam o jego przejęcie, ale nikt chętny się nie zgłosił. Finanse prowadził ktoś inny, nie wiem kto. Quote
AtaO Posted August 11, 2014 Posted August 11, 2014 Biedny Stivi, oby się pozbierał.... Dzisiaj wysyłam stałą za sierpień i wrzesień. Quote
Usiata Posted August 11, 2014 Posted August 11, 2014 [quote name='ewab']Zależy w jakim sensie. Ja założyłam wątek a potem prosiłam o jego przejęcie, ale nikt chętny się nie zgłosił. Finanse prowadził ktoś inny, nie wiem kto.[/QUOTE] Pytałam tylko dlatego, że zastanawiłam się - do kogo z opiekunów wirtualnych, w pierwszej kolejności, powinny być kierowane wiadomości od Hałabajówk nt. zdrowia Stiviego Quote
Mortes Posted August 12, 2014 Posted August 12, 2014 Dziś dostałam sms-a od Hałabajówki że stan Stiwiego pomału sie poprawia . Quote
teresaa118 Posted August 12, 2014 Posted August 12, 2014 [quote name='Podmcent']Mam pytanie porządkowe - kto jest opiekunem wątku Stiviego?[/QUOTE] Myślę, ze za Stiviego odpowiada Mortens łącznie z finansami. Ona zbiera na niego i przelewa do halabajowki Quote
Mortes Posted August 12, 2014 Posted August 12, 2014 Niestety Tereso ja z finansami Stiwiego nie mam nic wspólnego . Do mnie nikt na Stiwiego nie wpłaca. Z tego co sie orientuje to deklarowicze wpłacaja dla Stiwiego bezpośrednio na konto Fundacji . Nigdy tez nie robiłam rozliczeń na wątku Stiwiego bo poprostu nigdy nie miałam wglądu w "jego" finanse . Mogę odpowiadac finansowo tylko za te psiaki na ktore zbieram deklaracje , prowadzę watki i robie regularne rozliczenia Quote
Usiata Posted August 13, 2014 Posted August 13, 2014 Dziękuję za wyjaśnienia, czyli pieniądze na utrzymanie Stiviego "idą" bezpośrednio na konto fundacji Hałabajówki. Hałabajówko uprzejmie proszę o potwierdzenie, że tak jest, dobrze? Quote
ewab Posted August 13, 2014 Author Posted August 13, 2014 [quote name='Podmcent']Dziękuję za wyjaśnienia, czyli pieniądze na utrzymanie Stiviego "idą" bezpośrednio na konto fundacji Hałabajówki. Hałabajówko uprzejmie proszę o potwierdzenie, że tak jest, dobrze?[/QUOTE] Tak było ustalone i tak przekazuję swoje deklaracje. Quote
natie Posted August 13, 2014 Posted August 13, 2014 [quote name='ewab']Tak było ustalone i tak przekazuję swoje deklaracje.[/QUOTE] ja również wpłacam bezpośrednio do Fundacji Quote
zerojeden Posted August 14, 2014 Posted August 14, 2014 Magda nie ma internetu od dwóch dni i zapewne prze weekend nie naprawią. Na prośbę zamieszczam info o Stiwim podane mi telefonicznie i zdjęcie z telefonu. Wiem, że Iza jest informowana na bieżąco telefonicznie o stanie zdrowia Stiwiego. "Przeklejone z fb" Staruszek Stiwi się pochorował kilka dni temu... ma zespół przedsionkowy, dość często występujący u psiaków starych. Szybko wyłapany można zatrzymać, a nawet podleczyć. Dla Stiwiego to dodatkowa trudność, bo nie dość że nie widzi to jeszcze jak za szybko idzie albo chce się wytrzepać to traci równowagę. Dostaje leki, najpierw w zastrzykach dostawał witaminy z grupy B oraz steryd teraz dostaje w tabletkach. Nie ma pogorszenia od kilku dni czyli jest sukces, zauważyłam nawet małą poprawę. Jest szansa, że nerw się zregeneruje i Stiwiemu objawy ustąpią. Miałam już jednego pieska z tym schorzeniem, mimo iż by w gorszym stanie to wszedł z choroby i nie ma po niej śladu. Na zdjęciu Stiwi podczas jednej z podróży do gabinetu weterynaryjnego. Musi jeździć w klatce, ponieważ inaczej obija się o wszystko podczas jazdy. Stiwi jest bardzo pogodnym psem, nawet w chorobie cieszy się, gdy jest w centrum zainteresowania Może ktoś chciałby adoptować Stiwiego ???? [IMG]https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/t1.0-9/p526x296/10254023_333163333506491_1010461586752094476_n.jpg[/IMG] Quote
andzia69 Posted August 15, 2014 Posted August 15, 2014 Zespół przedsionkowy - najczęstszą przyczyną zp jest infekcja ucha wewn. spowodowana infekcja ucha środkowego. tu jest dobrze opisane: [url]http://www.veterynaria.pl/articles.php?id=198[/url] w tym artykule pisze rownież, ze zwierzę powinno dostac antybiotyk dobrany na podstawie antybiogramu Quote
mar.gajko Posted August 15, 2014 Posted August 15, 2014 [quote name='andzia69']Zespół przedsionkowy - najczęstszą przyczyną zp jest infekcja ucha wewn. spowodowana infekcja ucha środkowego. tu jest dobrze opisane: [URL]http://www.veterynaria.pl/articles.php?id=198[/URL] w tym artykule pisze rownież, ze zwierzę powinno dostac antybiotyk dobrany na podstawie antybiogramu[/QUOTE] Czyli chore nieleczone uszy? Quote
Mortes Posted August 17, 2014 Posted August 17, 2014 Przypadłość prawie wszystkich Białogonków ... O każdym sms-sie od Hałabajówki na temat zdrowia Stiwiego informuję na bieżąco . Ostatni SmS od Hałabajówki do mnie o stanie zdrowia Stiwiego był 11 sierpnia o czym juz tu na wątku informowałam Quote
Recommended Posts