Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Gusiaczek']Proponuję napisać do Piotra Awenckiego i przedstawić problem
http://www.zuzik.pl/?strona=kontakt
Piotr jest wspaniałym szkoleniowcem i behawiorystą, nie odmawia pomocy
zwłaszcza bezdomniakom. Pracuje w Warszawie - nie wiem gdzie jest Igor,
ale nawet pisemne/telefoniczne wskazówki mogą okazać się pomocne
Na stronie zuzika jest wiele porad, artykułów - warto poczytać:
http://www.zuzik.pl/

Pozdrawiam :)
To znalazłam na wątku Vigora/Igora - może dobrze by było zerknąć na podaną stronkę? Może tam jest coś o kontaktach z kotami? Coś co mogłoby pomóc Stiviemu...

Posted

[quote name='MALWA']Zadeklarowałam dla Stiviego wpłatę co miesiąc 10 zł, i to tyle mnie tu ktoś widział............

Bardzo sie cieszę, ze psiak znalazł dom, szczegó[FONT=Times New Roman]lnie, ze jemu było nieco trudniej........

Podeślijcie dziewczyny wątki tych dwóch psiaków, dla których mają iść pieniądze.
[/FONT]

Malwa tu jest wątek białogonki Kasji która też jest u Hałabajówki i pani która zobowiazała się ja utrzymywać ...zniknęla :( ...ale może jeszcze poczekajmy z ustaleniami co do pieniazków ...niewiadomo co bedzie ze Stiwim

http://www.dogomania.pl/forum/threads/247901-Kasja-najsmutniejsza-psia-babcia-Prosi-o-maleńki-cud

Wiga dziękuję bardzo że możesz swoja deklarację ze Stiwusia " przeznaczyć dla babci Kasji ...ale wstrymajmy sie jeszcze chwile ...zobaczymy czy Stiwi zostanie w DS :(

Posted

Natie dzis nie dzwoniłam do pani od Stiwiego ... nie wiem czy wypada tak codziennie dzwonic ...:( Choć ciekawośc mnie zżera to zadzwonię może jutro ...dam im czas...

Alfa LS wczytam się dokładnie ...:) Dzięki za radę :)

Posted

Mortes napisał(a):
Stiwi wraca w sobotę do Hałabajówki :(:(:( Pani nie radzi sobie z jego atakami na koty i na dodatek "podobno" Stiwi zaatakował wnuczka pani :(

to tam jeszcze dzieci są? :( on nie powinien iśc do małych dzieci, bo ich nie zna :( za wcześnie się cieszyłysmy :-(

Mortes - jak możesz zadzwon do mnie, albo puśc sms, ze to Ty, bo tel. wywaliłam przez przypadek na śmieci, a z nim wszelkie numery :(

Posted

Mazowszanka2 napisał(a):
Chyba trzeba dać mu spokój i zostawić u Hałabajówki. W końcu to stary pies, niewiele mu życia zostało.

Nie zgadzam się... zostało mu jeszcze sporo bo jest w dobrej formie.
W rozmowach z Panią nie było mowy ani o kotach ani o wnukach...to że wnuki przychodzą to się dowiedziałam jak już Stiwi pojechał!!! On nie przejawia agresji do ludzi, podejrzewam że jak to on wlazł na dzieciaka a ten rabanu narobił i to cały atak :angryy:

Wściekła jestem normalnie na takich ludzi. Nawet się Pani nie pofatygowała zadzwonić że ma zamiar w sobotę przyjechać.

Posted (edited)

Hałabajówka napisał(a):
Nie zgadzam się... zostało mu jeszcze sporo bo jest w dobrej formie.
W rozmowach z Panią nie było mowy ani o kotach ani o wnukach...to że wnuki przychodzą to się dowiedziałam jak już Stiwi pojechał!!! On nie przejawia agresji do ludzi, podejrzewam że jak to on wlazł na dzieciaka a ten rabanu narobił i to cały atak :angryy:

Wściekła jestem normalnie na takich ludzi. Nawet się Pani nie pofatygowała zadzwonić że ma zamiar w sobotę przyjechać.

prawda cala...jest w bardzo dobrej formie i pieknie wyglada pieknie...az sie nie spodziewalam :)

ale z tymi kotami to Ktos dal plame zeby nie zapytac,dopytac..a obiezyswiat nie widziala na wizycie kotow w domu? ponoc tam ich jest troche...no kurcze zawsze sie pytalo o zwierzaki w domu a szczegolnie koty...szkoda bo nie potrzebna cala akcja,choc czasem sie zdarza pies z kotami dogada sie ale jak widac tu nie...a z wnuczkiem to moglo faktycznie tak byc jak opisuje Halabajowka
tylko teraz juz nie ma co gdybac bo Stivi wraca :-(

Edited by beataczl
Posted

Mazowszanka2 napisał(a):
Chyba trzeba dać mu spokój i zostawić u Hałabajówki. W końcu to stary pies, niewiele mu życia zostało.

Ja mu nie żałuję. Niech psina żyje w zdrowiu jak najdłużej :)
Myślałam o tym, że to stary pies, a nie szczeniak czy młodzik przed którymi całe życie. Przed Stiwim raczej ta "krótsza połowa ".

Posted

Stiwuniu ech :calus::calus:
:-(:-(
no t mial kochaniutek wycieczke ...tylko się nastraszyl pewnie :glaszcze: wracaj do cioci Halabajowki serce kochane

Posted

A ja jestem pewna że to byłby bardzo dobry dom dla Stiwiego ...Stiwi bardzo polubił pania , chodzi za nią krok w krok . Z sunia pani śpi nawet na jednym posłanku . Cały czas chce by pani go głaskała ... pani jest tylko przerażona tym że Stiwi zrobi sobie krzywdę bo on jak poczuje kota to pędzi na oślep i niewazne czy na jego drodze są schody czy meble ...
Jeśli chodzi o koty to ja jak rozmawiałam z panią to pani mówiła tylko o starszej suni ... Zależało jej tylko na tym żeby Stiwi ja zaakceptował ... dopiero jak Stiwi do niej pojechał to pani powiedziała że ma kotki znajdki które wchodzą i wychodzą z domu kiedy chca . Czasem potrafi ich nie być kilka dni ...
Szkoda że Stiwi wraca ...niepotrzebnie zamieszało mu sie w głowie , dało nadzieje ...choć zastanawiam się coraz bardziej czy on nadaje się do domu( do środka). Pani powiedziała że jakby został sam to pewnie zrujnował by dom ... Odkąd jest u pani jest cały czas pilnowany i nie zostaje nawet na chwile sam .
Ech.. te adopcje to najtrudniejsze zadanie ...:(

Posted

Nawet widzacy pies potrzebuje czasu na zaaklimatyzowanie sie. Moja sunia ponad rok obserwowala nas, nasz tryb zycia i otoczenie.W naszym domu mamy jeszcze 2 rodziny lokatorow, ktorzy tez wydaja odglosy. Dla Stivusia trzeba jeszcze wiecej czasu, tu nie ma hop, siup.Szczeniak inaczej reaguje na nowe mieszkanie, niz dorosly pies. Widac, ze to nie byl domek dla psiurka. Poczekamy. Stivi nie jest taki stary, jeszcze ktos sie znajdzie, co bedzie mial czas i ogrod dla niewidomego psa.

Posted

... u mnie ...jak wygram sobie wreszcie te fortune co mi ja przepowiadali :cool3::-(...i jak sie ten ksiaze bogaty zjawi ...co podobno był pisany ....i czekam i czekam :-( i jeszcze kilkanaście serduszek dogomaniowych jest na zawsze w sercu :iloveyou: ech ....