Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Książeczkę dałam panu co przewoził Stiwiego ... niestety zapomniał dać Nagdzie :(

Cieszę się że pierwsza noc minęła spokojnie ...martwia mnie te robale ... gdzie był wet schroniskowy ... a te kochające Stiwiego "wolontariuszki" ? Po takich wiadomościach jeszcze bardziej utwierdzam sie w przekonaniu że dobrze zrobiliśmy zabierając go z tego syfu ... Kazdy dodatkowy dzień w tym piekle to dla ślepego , zarobaczonego starca udręka i wyobrażcie sobie że on na wszystkie dolegliwości był leczony głodówką !!!! Na te robale pewnie tez ... może mieli nadzieje że robale z głodu opuszczą Stiwiego !!! Jak pamietam wypowiedź " pana zarządzającego" to miało być schronisko na " wysokim europejskim poziomie " CO ZA FARSA !!!!

Koszt transportu to 674 zł wieczorem sprawdzę ile brakuje :)

Posted

Jak dobrze,że dziadunio już bezpieczny,akcja suuuper!Jesteście niesamowite,chylę czoła!Serce się ściska,ile tej biedy naszych Braci Mniejszych wokoło,dobrze,że jesteście!Przelalam dzisiaj na Hałabajówkę 20zł stałej i 100zł na potreby zdrowotne pieseczka,myślę,że będą spore,w miarę możliwości będę wspierać groszem.
I zapytam cichutko-psia rodzinka też przyjechała?

Posted

Stivi cały dzień dzisiaj za mną chodzi ;) Przychodzi jak się go zawoła i się wtedy przytula.
Bawiliśmy się piłeczka i jak słyszy gdzie upada to idzie za nią i prawie zawsze znajdzie.
Wmiótł 2 miski już dzisiaj a apetyt to ma ;) Biegunki na razie brak.
Własnie się zbieram i jedziemy do weta na przegląd dam znać co i jak jak wrócę. Miejmy nadzieje ze nic więcej nie wyskoczy u Stiwiego. Dopiero dzisiaj zakumalam skąd ma to imię ;)

Rodzinka przyjechała także, grzeczniutkie dzieci były i cala noc spały. Wczoraj ich mamusia klapała i warczała ale dzisiaj już jest lepiej dala je wyjąć i posprzątać. Nie je jak jestem w pobliżu ale ja oszukałam i poszłam na gore i patrzyłam z pietra to zjadła ;)

Posted

Co do transportu :
do transportu dorzuciła sie jeszcze Kryzia - 15 zł i AtaO - 40 zł - Slicznie dziękuję :)

Czyli na transport miałam zebrane 625 zł

Za transport wyszło 674 zł czyli na minusie 49 zł :(

Posted

Mam orzeczenie weterynaryjne Stiwiego, jak będzie ktoś chciał to mogę wstawić skan.

Został oszacowany na ok 10 lat, ma braki w uzębieniu, zęby z nalotem starte, W kondycji dobrej aczkolwiek trochę wychudzony, oczy według weta to bardziej zaćma (oglądał je tak i tak i z każdej strony) tylko w Warszawie i gdzie s jeszcze, ale zapomniałam miasta można by spróbować to zoperować bo tam maja odpowiedni sprzęt. Guz na kości krzyżowej to kaszak, już wycięty, 2 minuty i po sprawie.

Na biegunkę dostał tabletki na 10 dni dwa razy po jednej, na pierwotniaki jak dobrze pamiętam, aczkolwiek biegunka bez krwi najprawdopodobniej po tabletkach na robaki. zamieszczam zdjęcie FUJ....

Co do stanu psychicznego Stiwi czuje się świetnie jest bardzo kontaktowy, bardzo posłuszny, nie oddala się ode mnie, jest spokojny autem jeździ wzorcowo tzn kładzie się i śpi, jak się dzisiaj nachodził to potem położył się na kocu i spal, nie jest nerwowy, spokojnie można z nim i przy nim wszystko zrobić. Apetyt mu dopisuje. Bawił się piłką pół dnia, muszę mu zorganizować kule smakule to będzie mu łatwiej jej szukać bo brzdęka i pachnie :)

Posted

A daj spokój moja mama się ze mnie nabija ze skończyłam 3 kierunki i podyplomowe pielęgniarstwo zwierząt, a na mopie co dziennie jeżdżę i mówi po co dziecko się tyle uczyłaś ;) ano życie, robal jak robal już mnie nie rusza ;)

Posted

Ano dokładnie ;) mój synuś najukochańszy jak był malutki to tylko na raczki i na raczki ale mu się urosło no i byka 70kg już na raczki się nie da, wiec tylko głowę pcha na kolana i nie rozumie co to się zmieniło ze już się na raczki nie da... on by chciał być malutki cały czas.

Posted

biedny Stivi, won robale!!! Mój śp. Teoś miał tyle robali, ze żadne tabletki nie pomogły jak go zabrałam ze schronu. Dopiero po zabiegu usuniecia zębów Wet dał kroplówe i pożegnaliśmy się z robalami:)

Posted

teresaa118 napisał(a):
Tyz prowdo. Psy nie pytaja o mature, chca byc poprostu kochane i na rekach noszone(mam na mysli te do 5 kg, potem kregoslup siada)

I dlatego wolę je od ludzi. Mają gdzieś czy masz nowy samochód, parę kilo mniej lub więcej :)

Posted

[quote name='Hałabajówka']Nowe wpłaty

10zl - Gluchypies
75zl - Malgoska
20zl - Anna G. (brak nicku w tytule przelewu)
30zl - Lilutosi (11,12,01)

:Rose:
Uzupełniłam. Wpłatę Anny G. wpisałam na razie jako jednorazową.

[quote name='obiezyswiat75']ewab - dlaczego chcesz oddać wątek? Ja mogę przejąć rozliczenia, ale wątek może niech zostanie Twój?
Ok, dziękuję bardzo. Zatem piszę do moda o przekazanie Ci postu nr 3.

[quote name='Mortes']Co do transportu :
do transportu dorzuciła sie jeszcze Kryzia - 15 zł i AtaO - 40 zł - Slicznie dziękuję :)

Czyli na transport miałam zebrane 625 zł

Za transport wyszło 674 zł czyli na minusie 49 zł :(

Mortes sprawdź proszę z moich obliczeń wynika, że wpłynęło 634 zł.

[quote name='Hałabajówka']Mam orzeczenie weterynaryjne Stiwiego, jak będzie ktoś chciał to mogę wstawić skan.

Bardzo proszę. I jeśli doszłaby książeczka, to jej skan również poproszę.

Posted

Faktycznie :oops: wpłynęło na transport 634 zł ( zapomniałam o wpłacie 9 zł Ewy Gonzales ) Przepraszam

Obieżyswiat to brakuje 40 zł :) Jesli juz mi wysłalaś to dychę Ci odeślę :) Sorry :oops:

Posted

[quote name='obiezyswiat75']AtaO - przepraszam, wprowadziłam Cię w błąd. Brakowało tylko 5 zł - umknęła mi deklaracja Ewy Gonzales.
?/QUOTE]
Nie ma sprawy, będę wysyłać tak jak zadeklarowałam 10 zł stałej, najwyżej pozostanie grosik na weta:)
Wysyłam na konto Fundacji 20 zł za listopad i grudzień.

Takich robali to jeszcze nie widziałam, MASAKRA :(