Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Masakra jakaś tu się robi!
Hałabajówka to złota kobita do psów i podnoszę to co pisze Mortes!!! Stivi na domek u Ewyb czeka już długo i nie wiadomo ile czekał będzie! Wkurza mnie to, że rządzić psem chcą te osoby które nie pomagały- tak ewelinko mówię tu o Tobie! Ani jednej złotówki deklaracji nie widzę, ani pomocy w transporcie, ani żadnej innej! Pies od dwóch lat śpi w boksie schroniskowym, obecny rząd schronu ma go głęboko w d...! Rozłąka z psami z zimnego boksu a powrót do ztarych znajomych w warunki jakie widzisz na zdjęciu to jest stres?? Możesz go wziąć do domu lub opłacać mu hotelik przecież skoro tak strasznie się martwisz nim. Szkoda, że nie martwiłaś się od dwóch lat i nie zajęłaś się załatwieniem transportu itd! Przypominam dwie kwestie:
1. ewab da dt jeżeli Mati znajdzie inny dt (dziwna dla mnie kwestia dajmy mati do innego dt to ja wezmę na dt Stiviego- wymieniamy psiaki? Jeżeli Mati znajdzie dom to Stivi ma szanse- ale jeżeli szansa będzie za rok!? Z tego co wiem o Mati nie pyta niestety kompletnie nikt!:( Zresztą Piwetka poszła do ds to było miejsce na Stivusia i jakoś nie poszedł tam:| a szkoda). Ja rozumiem koszta koszta- ale tam jedzie za pieniądze nie fundacji tylko prywatnych ludzi i oni wpłacili na taki cel więc powinno tak zostać! Bo to oni podejmują ostateczną decyzję! Od kiedy ewelinko możesz rozporządzać kasą innych?? Zaoszczędzimy? Ja tak daleko bym się nie posuwała mówiąc zaoszczędzimy, bo jeżeli ktoś zaoszczędzi to ŚTOZ lub Hałabajówka- nie Ty :cool3:
2. Mortes ma pod opieką ponad 20 psów w tym 14 ze stopnicy wspólnie ze mną i miała czas szukać transportu itd (dodam psiaki ze stopnicy pochłaniają jej z doby jakieś 14 godzin, pomijając że są u niej w domu!) może zamiast tutaj dyskutować o tym czy oszczędzisz na Stivim, czy Ci się warnuki spodobają itd pomożesz Mortes w opiece? Ma 10 psów w małym mieszkaniu chętnie odda Ci 5!

Nie kombinujmy wszystko jest ustalone! Dupka i Babka u Hałabajówki mają jak w raju!Widzicie ten KOJEC! Kuźwa tan kojec wygląda jak willa dla psa! O co jeszcze chodzi!? Ile ma czekać starszy niewidomy pies?? Czemu zamiast ułatwiać mu dotarcie do zajebistych warunków podrzucacie kłody pod nogi osobie która chce się nim opiekować!??

Ja niestety nie pomagałam, teraz deklaruję na stałe 5 zł (wiem kropla w morzu) ale z powodu, ze nie udzielałam się w pomocy nie mam zamiaru rozporządzać kasą i tym czy oszczędzamy czy nie:|

DAJCIE WRESZCIE PSIAKOWI SZANSĘ NA DOM!!! ILE JESZCZE MA CZEKAĆ?? PRZECIEŻ PRZED NIEM NIE JEST 20 LAT ŻYCIA!!!DLA NIEGO KAŻDY ROK TO ROK ZBAWIENIA!!! PYTAJCIE TYCH KTÓRZY WPŁACILI NIECH DORADZĄ! ALE NIE PODEJMUJCIE SAMI DECYZJI O ŻYCIU TEGO PSA- BO TO DLA NIEGO JEST KWESTIA BYĆ I NIE BYĆ!

Posted

Czegoś tutaj nie pojmuję...
Teraz kiedy wszystko dograne, Stivi ma zaklepane miejsce, deklaracje i kasę i jeszcze ogarnięty transport na tej trasie, to zaczyna się zamieszanie i niby wielkie zainteresowanie Nim.
Dlaczego tyle czasu biedak tkwił w schronie?
Dlaczego wcześniej nikt nie przygarnął Go pod swój dach i nie otoczył opieką?
Przed nami zima i najwyższa pora i czas na zmianę.
On nie może dłużej czekać, to dla Niego jedyna szansa!!!

Posted

W ogóle nie ma czego komentować i nie będę sie juz denerwowała ...Stiwi czekał, czekał i czekał i ...się nie doczekał to teraz nie zamierzam zabierać mu szansy ktorą dostał ...

Do transportu brakuje 90 zł ( mam 570 zł)

Posted

obiezyswiat75 napisał(a):
Stałych deklaracji chyba 10 zł, a na transport zbiera Iza, więc Ona musi napisać co i jak.

No to dokładam brakujące 10 zł stałej dla Stiviego.
Mortes napisał(a):

A na transport przekażę 40 zł.

Posted

Mortes napisał(a):
W ogóle nie ma czego komentować i nie będę sie juz denerwowała ...Stiwi czekał, czekał i czekał i ...się nie doczekał to teraz nie zamierzam zabierać mu szansy ktorą dostał ...

Popieram! To jest szansa dla Stiwiego! Nie zabierajmy mu jej!

Posted

AtaO napisał(a):
Tak jak pisałam już wyżej wpłacę 40 zł na transport Stiviego.
Poproszę o numer konta.

Pieknie dziekujemy :)
Iza jak się pojawi to na pewno wyśle. Na razie ma sajgon w domu bo jeszcze ma kota po sterylce oprócz dzikusów, psów własnych, Fejfola i Patonka.

Posted

Panna Marple napisał(a):
I co? Nie odczuwasz pokusy?:evil_lol:;)

Odczuwam...tylko ja już nie mam kiedy tych książek czytać...aaaaale uwielbiam szwedzkie kryminały. Są takie.....mroczne :)
To ja rzucę okiem raz jeszcze....

Posted

skandynawskie kryminały są naprawdę świetne: mroczne, tajemnicze, zawsze ciekawy rys społeczny i emocjonalny. No i główni bohaterowie nie w stylu jamesa Bonda, ale ludzcy, z wadami lub nałogami...Też uwielbiam

Posted

obiezyswiat75 napisał(a):
Odczuwam...tylko ja już nie mam kiedy tych książek czytać...aaaaale uwielbiam szwedzkie kryminały. Są takie.....mroczne :)
To ja rzucę okiem raz jeszcze....

Ja też uwielbiam... tam zawsze jest zimno i najfajniej się je czyta przy kominku ;) Ale tez mam chyba z 10 jeszcze świeżych nie dotykanych i czasu brak :placz:

Posted

Panna Marple napisał(a):
skandynawskie kryminały są naprawdę świetne: mroczne, tajemnicze, zawsze ciekawy rys społeczny i emocjonalny. No i główni bohaterowie nie w stylu jamesa Bonda, ale ludzcy, z wadami lub nałogami...Też uwielbiam

Normalnie lepiej bym tego nie ujęła... gratuluję :cool3:

Posted

Mortes napisał(a):

Nie ma się nad czym w ogóle zastanawiać. Stivi czeka już tyle czasu, tak wiele osób chce mu pomóc, transport praktycznie dograny, miejsce u wspaniałej opiekunki jest. Trzeba działać!

Panna Marple napisał(a):
A jakie super kryminały są;)

Ciekawe od kogo:eviltong:
Panna Marple napisał(a):

Pod względem książek widzę mamy bardzo podobny gust :D