Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam,
jako, że jest dzisiaj święto a nasza lecznica do której chodzimy jest zamknięta proszę o radę.

Owczarek niemiecki 3letni od 3dni wybrzydza z jedzeniem a dokładnie mało je, dostaje karmę + skrawki mięsa, przez ostatnie 3 dni wyjada mięso a zostawia karmę, nie dziwiłoby mnie to, bo jest ogólnym niejadkiem. Ale dochodzi do tego jego zmiana nastroju, wygląda na smutnego, oczy zapadnięte, ciągle śpi, widać że coś jest nie tak. Na podwórku jest lepiej, trochę się rozrusza, biega za patykiem, wczoraj byliśmy na krótkim spacerze i wszystko ok, zaciekawiony, obwąchuje wszystko itd. Ciągle słychać ,,jakieś odgłosy z brzucha", burczenie, przelewanie się. Pije normalnie. Wczoraj jak naciskaliśmy mu na brzuch, od strony pupy, w tych zapadnięciach to tak jakby stękał. Jakieś pomysły, rady?

Kiedyś mieliśmy taką nieprzyjemną sytuację, że ktoś chciał go podtruć, ale wtedy strasznie wymiotował a teraz nic, nie ślini się, nie wymiotuje.

Posted

siki mogą być żółte, ostatnio miałam psa który miał okropnę przeczulicę skóry, wyglądało to na ból kręgosłupa, w badaniu wyszła babeszjoza, kilka godzin później pies hasał jak nowonarodzony. To tylko hipoteza, myślę że skoro to trwa od 3 dni to warto zrobić krew, w sumie i tak jak zobaczy go weterynarz sam zadecyduje co warto zrobić.