Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kilka spostrzeżeń z wczora wieczora:
Faktycznie Cyprysik biega pięknie! Już to dostrzegliśmy! Te jego łapy!!!

A dzisiaj rano, poszłam sobie do łazienki, wychodzę, Sebek w kuchni, a pies gdzie? Szczęśliwy na moim miejscu w łózku sobie leży :lol:

Wczoraj po południu wykopał na spacerze ze mną dół wielkości połowy Cyprysika, zaś wieczorem zaciągnął tam Sebastiana i dokończył dzieła.
Myślałam, że mistrzynią w kopaniu dołków jest suczka moich rodziców jamniczka, ale Cyprysik poważnie jej zagraża w rywalizacji :multi:

Green Evil, filmik będzie.
A w ogóle, to zapraszamy w odwiedziny do nas na Tarchomin w któryś weekend to sobie pójdziemy z Cyprysikiem na spacer.

• Replies 620
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wachura napisał(a):
...A dzisiaj rano, poszłam sobie do łazienki, wychodzę, Sebek w kuchni, a pies gdzie? Szczęśliwy na moim miejscu w łózku sobie leży :lol:

Proszę jak szybko można się przyzwyczaić do dobrobytu :eviltong:

Posted

Green Evil,
czy my nie powinniśmy na jakąś kontrolę z tą jego łapą jeździć?
Czy są jakieś zalecenia, np. aby mniej lub bardziej ją obciążał?
Trochę na nią kuleje - co prawda to mu w ogóle w niczym nie przeszkadza, ale chciałabym jak najlepiej dla niego.

Posted

[

Cyprynio wychodzacy na spacer = zgubione zeby na schodach i "nieeeeeeee ciagniiiiiiiiiij debiluuuuuuuuuuuuuuu" chyba jedyny moment (poza za dalekim rzuceniem patyczka) kiedy wychodzilam tfu.. jechalam za cypryniem na smyczy :)

wachura - jest duza szansa, ze cypryniowi kulawizna przejdzie po odbudowaniu miesnia, lub w momencie kiedy zapomni ze ma na nia kulec ;). Na dzien dzisiejszy z jego lapka jest OK. Nalezy tylko pamietac, zeby nie zrobil sie wieeeeeeeelkim i otylym Cyprychem :D

edit: podgryza Was po rekach kiedy stwerdza, ze zwracacie na niego za malo uwagi? :)

pzdr
GreenEvil

Cypryniu :loveu:

Posted

Cyprynio wychodzacy na spacer = zgubione zeby na schodach i "nieeeeeeee ciagniiiiiiiiiij debiluuuuuuuuuuuuuuu" chyba jedyny moment (poza za dalekim rzuceniem patyczka) kiedy wychodzilam tfu.. jechalam za cypryniem na smyczy :smile:

Szczęśliwie udaje się wszystkie zęby zachować. Nawet tak bardzo nie ciągnie, ale siłę ma to fakt. :evil_lol:

Posted

edit: podgryza Was po rekach kiedy stwerdza, ze zwracacie na niego za malo uwagi?

Zwracać na siebie uwagę to umie, oj umie. Próbuje leciuteńko podgryzać, albo podlizuje ręce jak go nie zauważamy.
Ale nie ze mną te numery :eviltong:

Posted

wachura napisał(a):
Szczęśliwie udaje się wszystkie zęby zachować. Nawet tak bardzo nie ciągnie, ale siłę ma to fakt. :evil_lol:

rzecz wzgledna ;) Zwsze nie wiem jakim cudem bral mnie z zaskoczenia zanim zdazylam sie nastawic, ze pociagnie mnie ten przerosniety szczeniak :)
A jakie tance musial odstawic po wyciagnieciu z boksu, zanim zpielam mu smycz :evil_lol:

ja mam takie 1/2 Cyprysia w domu :) (vide moj avatar) choc patyczkow nie lubi :(

pzdr
GreenEvil

Posted

[quote name='GreenEvil']Ah..i edit (2) ;) najwieksze podziekowania jesli chodzi o Cypryska naleza sie komecie - ona wypatrzyla zdychajacego malolata w budzie....

pzdr
GreenEvil

Kometa, dziękujemy jeszcze raz!
I za wypatrzenie Cypryska i za to, że jest u nas.
:laola:

A tak na marginesie, poszukajmy wszyscy wspólnie domu dla Misia.
http://www.morisowa.waw.pl/psy/mis.htm
To jego pierwotnie wypatrzyliśmy i on miał do nas trafić.
Szkoda mi biedaka, ale chyba Cyprysek w tym momencie bardziej nas potrzebował.
Misio jest bardzo kochany i chyba nie ma jeszcze wątku na dogomanii - a może nie wypatrzyłam po prostu?

Posted

Cyprysek odpowiada:
wszystko u mnie dobrze, bawię się, śpię, jem trochę (nie za dużo) i jest mi dobrze.
Tu linki do kilku filmikow - mogą się długo otwierać, więc nie nerwowo :eviltong:

http://strony.aster.pl/wachura/cyprys/images/cyprys1.3GP
http://strony.aster.pl/wachura/cyprys/images/cyprys2.3GP
http://strony.aster.pl/wachura/cyprys/images/cyprys3.3GP
http://strony.aster.pl/wachura/cyprys/images/cyprys4.3GP

Rozszerzenie 3gp to z komórki - u mnie się otwiera w quicktime

no i jeszcze

Posted

Z tym dołem to cała zabawna historia.
Otóż ten dół to dzieło Cyprysia z ostatnich dwóch dni. Codziennie tam biegnie i ciężko pracuje, aby go powiększyć. Najpierw była równa ziemia. Później był jeden malutki dołek, potem drugi malutki obok, a później Cypryś postanowił je połączyć.
I tak codziennie. :laugh2_2:

Posted

Na moje oko to Cyprys jest psem tropiącym, co widać na trzecim filmiku :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

z czwartego, wnioskuję, że jego dziadek był koparką :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

na pierwszym i drugim wyraźne widać, że ma ADHD :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Cyprys ... qrczę warto było dla takiego domku tyle czekać, co?

Posted

O Jezus!:crazyeye: A ja się dopiero dziś się dowiaduję!:multi: Cyprys, drapichruście, ależ Ci się poszczęśćiło, nooo...:loveu: W tej chwili wykasowauję bannerek z Cypryniem z podpisu.

Posted

lamia2 napisał(a):

z czwartego, wnioskuję, że jego dziadek był koparką :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

:jumpie: nic dodac nic ujac ROTFL

ADHD :) zobacze filmiki jak dotre do domu :D

pzdr
GreenEvil

Posted

Dementuję.
Cyprys nie ma ADHD :cool3:, jest tylko fajnym młodym, aktywnym psiakiem.
I bardzo bardzo mądrym!
Błyskawicznie załapał komendę "siad" - no chyba że umiał wcześniej, a tylko mnie oszukiwał udając na początku że nie wie, o co chodzi.

A wczoraj odwiedził nas znajomy - ciekawi byliśmy reakcji psa. Najpierw Cyprysik zawarczał na niego, a później gdy zobaczył, że się witamy, to już był najlepszy kumpel.

Teraz pomóżcie szukać domku dla Misia.
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=93671

Posted

:multi:Bozie,co za wspaniałe wieści:multi::multi::multi::multi:

Cyprynio kochany,bądż szczęśliwy z nową Panią.Zasłużyłeś sobie na taki wspaniały domek;)

Wachura-gratuluję takiego cudownego psiaka:loveu::loveu: