agamich Posted May 26, 2007 Posted May 26, 2007 widziałam temat o zimie...a w te upały zastanawiam się, jak to jest z pudlami latem...Męczą się?(pewnie tak). Jakim ulżyć w taki upał? Choruje na pudla średniaka, ale od chwili gdy zaczęły się upały mam wobec nich coraz więcej współczucia ( i właścicieli też, bo wyobrażam sobie szczotkowanie w upały i zagłebianie się w gąszcz włosów). :lol:Macie jakieś sposoby (oprócz montowania klimatyzacji, przewiewów, itp)? Rozwiejcie proszę moje wątpliwości. Nie chcę by upały zabiły miłość do pudli:loveu: Quote
Alfa1 Posted May 26, 2007 Posted May 26, 2007 Miłość to miłość,albo się kocha,albo nie. Okrywa włosowa jest naturalnym izolatorem przed ciepłem jak i przed zimnem. Quote
aneta Posted May 26, 2007 Posted May 26, 2007 Największą zbrodnią to ogolenie psa i pozbawienie go naturalnej ochrony przed promieniowaniem i warunkami atmosferycznymi typu mróz i upał. Dobrze zadbana rozczesana i czysta szata to komfort dla psa (może mniej w trakcie pielęgnacji i na pewno więcej roboty dla jego właściciela :razz: ). Quote
agamich Posted May 26, 2007 Author Posted May 26, 2007 Dzięki, powiem Wam, że mnie nie podobają się "fryzurki na okrągło". Nie ma to jak pudel z pudlową fryzurą:lol: Quote
aneta Posted May 26, 2007 Posted May 26, 2007 Wiesz, dla mnie najładniejsza pudlowa fryzura to mnóstwo włosa z grzywą :razz: nawiązująca do fryzury uzytkowej :razz: . Quote
pati Posted May 26, 2007 Posted May 26, 2007 tez lubie mnóstwo włosa z grzywą. :loveu: jakoś Elfik mi sie strasznie męczył w długim włosie wiec jest ostrzyzony kroćej. tułw krótko , nózki dłuższe i główka burza włosów. Taka nasza wariacja :lol: Jemu jest lepiej wiec dobzre zrobiłam , że go ostrzygłam. Quote
PATIszon Posted May 27, 2007 Posted May 27, 2007 A my sie ostrychalysmy i jest OK. Jeszcze tylko glowe jej obetne, bo jakis nie pasuje mi do chudej reszty.:razz: Ostrzyglam ja, bo jedziemy nad morze, a ona kocha sie kapac. Niestety z taka iloscia wlosa po wyjsciu z wody wazyla chyba tone, a to chyba nie jest za wygodne.... I tym sposobem, by by wystawy:cool3: pati napisał(a):tułw krótko , nózki dłuższe i główka burza włosów Wstaw zdjecie, bo chyba mamy podobne fryzurki:) Quote
IraKa Posted May 27, 2007 Posted May 27, 2007 Ja z Rudą byłam nad morzem w ubiegłym roku. Miała długi włos. Nie miała problemu z kąpielą, ani z piaskiem ani ze słońcem:eviltong: Jak popływała to robiła sie chuda jak patyk i latała po plaży aby się wysuszyć i oblepić pisakiem:roll: Później jak się wysuszyła to piasek opadał i po kłopocie:p A generalnie jestem za tym aby każdy miał pudla w takiej fryzurze jak lubi. Najfajniejsze jest to że jak nam się znudzi jakaś fryzura to niemalże za chwilę można mieć inną:lol: Quote
Gosia_i_Luka Posted May 27, 2007 Posted May 27, 2007 Nie wiem jak u pudli, ale mojej bolończykowatej Lukrowatej (futerko podobne do pudla) piach super czyści sierściuchę! Nad morzem bywamy bardzo często i to jest lepsze niż najlepszy szampon. :lol: Niesamowite jest też to, że po morskiej kąpieli i szaleństwach na plaży wygląda jak piaskowy potwór ale jak pozwolę jej wyschnąć przed powrotem do domu, nie ma na niej praktycznie wcale piachu. :-o A co do chudości jak patyk po pływaniu :p Taki urok kudłaczy - jak by nie spojrzeć, zawsze zmoczone będą wyglądały jak czubki :evil_lol:;) Quote
Recommended Posts