Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mój pies miał mały wypadek. Wsunął mordę między wyjeżdżające auto z garaży (tata w akcji) a bramę wyjazdową. No i niestety krew z pyszczka poszła co jest? Pojechaliśmy do weterynarza i się okazało, że ma góry lewy kieł wyłamany i wbity to mu weterynarz pod narkozą usunął. Nadal ma szwy. To było równo tydzień tematu. Pies oczywiście musiał przejść na dietę płynną i teraz moje pytanie: Czy po tygodniu można już wrócić do innego jedzenia czy lepiej poczekać aż szwy się wchłoną (rozpuszczalne)? Dodam, że mam 8 letniego owczarka niemieckiego, więc musi jeść coś więcej. Póki co dostawał mnóstwo kefirów, kaszek typu manna i zupy. Normalnie je suchą i mokrą karmę, ale nie wiem czy mu ta sucha czegoś nie rozdrapie przypadkiem.

• 2 weeks later...
Posted

Bardzo podobna historie mialem ze swoim huskym. Robilem tak ze namaczalem sucha karme a pozniej ja blendowalem i powstawala papka. Zalecenia stomatologa byly zeby przez dwa tygodnie dawac mu papke, pozniej kontrola i jesli wszystko bedzie ok to mozna juz normalnie psa karmic

Posted

Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Nie odpisałam wcześniej, ale faktycznie karma w puszkach przeszła gładko :) Dziura w dziąśle ładnie mu zarosła i szew odpadł (zniknął), więc już wszystko dobrze. No oprócz tego, że mam 3 kłego psa ;)