wolf122 Posted October 25, 2013 Posted October 25, 2013 (edited) Świętokrzyskie nasze cudne. *** https://www.facebook.com/nawarowa/media_set?set=a.10202136837166874.1073741846.1366639701&type=3 *** Świętokrzyskie nasze cudne. Telefon. Przyjedźcie, znajomy wziął wczoraj z ulicy psa, zróbcie zdjęcia, pomóżcie szukać domu. Wracamy z kliniki, jedziemy. Otwiera się nam garaż, w garażu przerażona, spłaszczona do ziemi owczarka. Młodziutka, przeprasza, że żyje, ogon na brzuchu, czołga się do nas. Kwitujemy natychmiast - ktoś ją odpowiednio mocno pożegnał być może wyrzucając z auta, być może ktoś nie szczędził w jej życiu swojej ręki, wyraźny mocny strach. Wyciągam do niej dłoń, podchodzi córa - i już owczarka jest nasza. Wtula się w kolana, pod pachę, stoi nieruchomo i stoi, głaszczemy się, mówimy, uspokajamy. Za chwilę wypada już jak torpeda na ogromne podwórze i nie wie, co zrobić ze swoją energią. Za następną chwilę fajnym pomysłem wydaje się uduszenie kury (kura cała i zdrowa). Robimy zdjęcia, bawimy się, pies szaleje. Pytamy, skąd ona tu, to już trzeci owczarek w tym miejscu znany nam (dwa wysłaliśmy do wspaniałych Domów). Tydzień się błąkała. Położyła się tu pod płotem, więc ją zabrano, na parę dni, obiecujemy stanąć na głowie i pomóc. Mieszkają tu trzy psy agresywnych ras, trzeba pilnować dyżurów wypuszczania..Potem zostajemy zaproszeni do domu i opowieść nadal trwa. Jak to trzy psy obdarły jakiegoś ze skóry, jak to jakiegoś udusiły, itp itd, cierpniemy co raz bardziej. Kwintesencją całej przygody jest podzielenie się z nami tym, jak to układa się te nieposłuszne..Układać = łamać psychikę, bić, prać, wymyślać różne pomysłowe sposoby..Wyjeżdżamy pięć minut później, z owczarką. Jako gratis wiadomość od znajomego - ten człowiek to były 'pan ubek, dobry w swoim fachu.'. Brrrrrrrrrr Jaka jest? Wulkan. Żywioł. Bomba zegarowa. Cześ w damskim wydaniu. Do wychowania, nim rozniesie wszystko w pierze. Cudowna, delikatna gdy już pada ze zmęczenia, więc prawie nigdy. Łagodna, wpatrzona w człowieka, kocha zabawę, ruch, przygodę. Maluch ucieka z płaczem, ma jej już dosyć. Nie umie zostać sama. Musi być blisko, bo płacz i histeria. Cóż się dziwić. Punkt obserwacyjny - schody. Tu można wszystko widzieć, wszystko wiedzieć. Postawa - książkowa. Absolutna pełna gracja. Prędkość światła. Piękno doskonałe. Do podtuczenia. Najprawdziwszy owczar. Jakiego domu szukamy? Przestrzeń. Ogród do demolki. Czas i chęć podarowania go psu. Mocny charakter. Ideał - zwierzaki do towarzystwa. Uwielbienie rasy, bo pies wyjątkowy i nie dla każdego. Miejsce w łóżku lub przynajmniej obok. *Szczepienia - będą *Sterylizacja - będzie, przed adopcją *Wymagania - zgoda na wizyty przed- i poadopcyjne oraz podpisanie umowy *Kontakt - Kasia, 728396084 https://www.facebook.com/events/722193734476987/?source=1 Edited November 13, 2013 by wolf122 Quote
wolf122 Posted October 25, 2013 Author Posted October 25, 2013 Klara nadal prosi o każdy najmniejszy grosik..Musi uzbierać ok.350zł na zabieg sterylizacji, sami nie jesteśmy w stanie go opłacić. Może Ktoś zechce podarować dziewczynie karmę? Apetyt ma olbrzymi. Quote
egradska Posted October 25, 2013 Posted October 25, 2013 Dziekuje za zalozenie watku suni. Trzymamy kciuki za dom dla Klarci Quote
Martika&Aischa Posted October 25, 2013 Posted October 25, 2013 i ja zapisuje się u cudnej dziewczyny :loveu: Quote
DONnka Posted October 25, 2013 Posted October 25, 2013 (edited) Dostałam dziś PW od mmmonika z prośbą o pomoc dla Klary :) No i jak tu odmówić ? :razz: Dziewczynka jak malowanie :loveu: Akurat mam chętnych na młodą ONkę, ale póki co niewiele o nich wiem oprócz tego, że są z Warszawy i sunia miałaby mieszkać w bloku Dopytam bardziej szczegółowo o warunki i doświadczenie :) Poza tym mam dobre wieści: SKARPETA OWCZARKOWA przyznała dofinansowanie do sterylizacji suni w kwocie 150 zł :) Będę potrzebowała fakturkę przelewową na tą kwotę z odroczonym terminem płatności wystawioną na SMON. Jak już będzie wyznaczony termin sterylki podam dane na PW Edited October 26, 2013 by DONnka Quote
wiewoira Posted October 26, 2013 Posted October 26, 2013 Kocham takie wieści czytać z samego rańca :) Klarcia jest cudna i zasługuje na wszelkie cuda !!! Dzieki ze jestescie i ze takie "Klarcie" mają Was :buzi: Quote
wolf122 Posted October 26, 2013 Author Posted October 26, 2013 Witam Wszystkich Serdecznie na wątku Klarci :loveu: Dziękuję za przyznanie dotacji,oczywiście Kasia na pewno dostarczy dokumenty po sterylce i załatwi formalności związane z dotacją:loveu: Klarcia do bloku nie będzie raczej wydana ze względu na temperament :cool3: Przynajmniej z tego co wyczytalem na evencie fb Kasia "celuje" z Klarcią raczej w Domek z ogrodem;) Quote
Martika&Aischa Posted October 26, 2013 Posted October 26, 2013 zaglądam do Klarci z nadzieją :) taka cudna dziewczyna musi szybko znaleźc wymarzony dom :) Quote
DONnka Posted October 26, 2013 Posted October 26, 2013 Nadałam temat Klary wegielkowej :razz: Dziewczyny z Kielc i okolic prężnie działają na swoim gruncie :happy1: Quote
wiewoira Posted October 26, 2013 Posted October 26, 2013 DONnka napisał(a):Nadałam temat Klary wegielkowej :razz: Dziewczyny z Kielc i okolic prężnie działają na swoim gruncie :happy1: :Rose::sweetCyb: Quote
egradska Posted October 27, 2013 Posted October 27, 2013 hm, a moze mnie ktos oswiecic, co to jest rasa GSD? Quote
Nadziejka Posted October 27, 2013 Posted October 27, 2013 Wiewioreczko :bye: przyszłam do Klarci cudnej:buzi::iloveyou:doloze choć grosiczka dla niuni, kto zbiera pieniazki? Quote
wolf122 Posted October 27, 2013 Author Posted October 27, 2013 German Shepherd Dog czyli Owczarek Niemiecki :cool3: Ewa Gonzales -dziękuję serdecznie :loveu: Kasia Zwierzolub Dzięki uprzejmości fundacji mamy już numer konta. Bardzo, bardzo prosimy o wsparcie. Został nam ostatni worek karmy, tak dosłownie. A tylko jeden z sześciu tymczasków ma zapewnione wyżywienie. Jak najszybciej powinna być też Klara zaszczepiona i wysterylizowana. Wciąż mało siusia, sprawa do zbadania. A nie mamy na to wszystko ani grosika. *** DANE DO WPŁAT DLA KLARY: Fundacja na Rzecz Ochrony Praw Zwierząt NERO ul. Kochanowskiego 37/12 96-500 Sochaczew Numer konta 67 1020 1185 0000 4802 0174 4093 Dla przelewów zagranicznych Kod BIC (Swift): BPKOPLPW PL 67 1020 1185 0000 4802 0174 4093 paypal - tinyzoo@wp.pl KONIECZNY TYTUŁ PRZELEWU: "OWCZARECZKA KLARA" Quote
egradska Posted October 27, 2013 Posted October 27, 2013 wolf122 napisał(a):German Shepherd Dog czyli Owczarek Niemiecki :cool3: aaaaaaaaaaaaaaaa, po angielskiemu, znaczy:diabloti: . Czyli wszystko sie zgadza jednak, bo widze na fotce oneczke jak ta lala, a w tytule jakies GSD:evil_lol: Quote
wolf122 Posted October 27, 2013 Author Posted October 27, 2013 (edited) Nio :evil_lol: przecież my "poligloty" nieprawdaż :lol: ??? A serio :cool3: często "chodzę" po zagranicznych stronkach z owczarkami stąd to "inglisz" mi się dawno przykleiło :lol: Edited October 27, 2013 by wolf122 Quote
wiewoira Posted October 27, 2013 Posted October 27, 2013 ewa gonzales napisał(a):Wiewioreczko :bye: przyszłam do Klarci cudnej:buzi::iloveyou:doloze choć grosiczka dla niuni, kto zbiera pieniazki? Dzieki WIELKIE Ewuniu :buzi: Quote
DONnka Posted October 27, 2013 Posted October 27, 2013 [quote name='savahna']Zapiszę sobie.............. Dzięki savahna :loveu: Quote
Nadziejka Posted October 28, 2013 Posted October 28, 2013 Klarciu odwiedzam z kciukami:buzi::modla: Quote
wolf122 Posted October 28, 2013 Author Posted October 28, 2013 Witam :loveu: Cytuję słowa Kasi z fb ".... Kasia Zwierzolub https://www.facebook.com/events/722193734476987/ Sterylizacja Klary w środę rano. Dzięki Skarpecie Owczarkowej mamy ogromne wsparcie - dofinansowanie w kwocie 150zł. Potrzebujemy jeszcze 200zł - bardzo proszę o najdrobniejsze nawet wpłaty! Ten mały zapas funduszy, który mamy na koncie fundacji pochłonie leczenie Boryska, nie jesteśmy w stanie sami sfinansować zabiegu, już i tak ledwo ciągniemy ten wózek Będziemy ogromnie wdzięczni za każdy grosik dla Klary " Quote
Recommended Posts