Martika&Aischa Posted October 23, 2013 Posted October 23, 2013 (edited) Dziś moja Anetka która ma ogromne szczęście do biedaków z ulicy dowiedziała się o kocie Mohito który pilnie szuka domu stałego. Pan Kot nie wiadomo czemu znalazł się na ulicy z dużym, sączącym się ropniem na brzuszku :(:(:( Anetka wzięła nieboraka na ręce ( a nie było to łatwe) ;) bo Pan Kot to kawał chłopa :) waży w okolicach 10 kg :-o Mohito jest cudownym kociakiem :) ma ok. 3 lat :) wykastrowany, typowo domowy, bardzo boi się ulicy. Z pewnością był kotem żyjącym w domu bez wychodzenia na zewnątrz. W tej chwili priorytetem jest zabranie chłopaka do weta ale jak zwykle nie mamy za co :( Dziewczynki proszę o pomoc :( chocby tą najmniejszą :( Rozliczenie : Wpływy : Maruda666 : 50 zł majowa : 20 zł obiezyswiat - bazarek Ewy Gonzales - 19 zł bazarek - Ewy Gonzales - 16 zł bazarek : Martika@Aischa : 174 zł http://www.dogomania.pl/forum/threads/248328-ROZLICZAMY-)-)-)-Firmowe-kosmetyki-ubrania-torebki-firany-)-07-11-22-00 Razem : 279 zł Wydatki : zabieg w lecznicy weterynaryjnej "Wróblewscy" Dąbrowa Górnicza : 100 zł antybiotyk w zastrzykach : 20 zł żwirek silikonowy :27 zł Razem : 147 zł Stan konta : 26.11.2013 r. : 132 zł Pieniążki w kwocie : 132 zł przeksięgowano na konto Ślepka Maciusia :) wątek : http://www.dogomania.pl/forum/threads/211503-Ślepek-Maciuś-stracił-oba-oczka-(-Każda-POMOC-potrzebna-Szukamy-domowego-DT-POMOCY!!tek 03.12.2013 r. - przelew 132 zł Stan konta na dzień : 03.12.2013 r. : 0 zł Edited December 4, 2013 by Martika@Aischa Quote
majowa Posted October 23, 2013 Posted October 23, 2013 moja koleżanka spoza dogo, dała mi dzis 10 zł "na koty" więc chętnie te 10 pomnożę razy 2 i przeleje wam dla Pana kota ostatnio taki piękny kocur mignął mi na ulicy w centrum Krakowa, to taka stara dzielnica, jest trochę wolnych kotów i sporo ludzi dokarmia, w zimie są pootwierane okienka, ale ten kot, w ostatniej chwili zauwazyłam, miał obrożę i był wieeelki, zanurkowałam pod auto razem z nim ale jego juz nie było, chodziłam potem z godzinę po okolicy i go szukałam, do dziś mam go w pamięci i szukam go co dzien w drodze do pacy, mam nadzieję, że po prostu wybrał się na spacer z któregoś ogordu Quote
joanka40 Posted October 23, 2013 Posted October 23, 2013 Przybywam do Pana Kota. To grubasek jest teraz u Pani Anetki ? Quote
Martika&Aischa Posted October 23, 2013 Author Posted October 23, 2013 majowa napisał(a):moja koleżanka spoza dogo, dała mi dzis 10 zł "na koty" więc chętnie te 10 pomnożę razy 2 i przeleje wam dla Pana kota ostatnio taki piękny kocur mignął mi na ulicy w centrum Krakowa, to taka stara dzielnica, jest trochę wolnych kotów i sporo ludzi dokarmia, w zimie są pootwierane okienka, ale ten kot, w ostatniej chwili zauwazyłam, miał obrożę i był wieeelki, zanurkowałam pod auto razem z nim ale jego juz nie było, chodziłam potem z godzinę po okolicy i go szukałam, do dziś mam go w pamięci i szukam go co dzien w drodze do pacy, mam nadzieję, że po prostu wybrał się na spacer z któregoś ogordu ciocia majowa przepięknie Ci dziękuję :loveu: to ogromna pomoc a mnie już głupio prosic weterynarza o kolejny kredyt :shake: joanka40 napisał(a):Przybywam do Pana Kota. To grubasek jest teraz u Pani Anetki ? Asieńko tak dokładnie jest u Anetki bo nie mógł zostac na ulicy tym bardziej że wpadł już dziś w niepowołane ręce. Nawet szkoda mi słów aby opisac całą sytuację. Anetka uratowała mu po prostu skórę. U Anetki może zostac do piątku. W piątek wizyta u Wróblewskiego bo bardzo martwi mnie ten ropień :( W piątek będzie więcej zdjęc naszego "okruszka" ;) a na razie nasza kochana Belcia51 wstawi to co mamy :) Quote
Martika&Aischa Posted October 23, 2013 Author Posted October 23, 2013 joanka40 napisał(a):Rany Julek, to co chciano mu zrobić ? Asieńko pozostawię to bez komentarza bo nie chce się nawet denerwowac:angryy: Quote
Martika&Aischa Posted October 23, 2013 Author Posted October 23, 2013 [quote name='bela51'] taki jestem okruszek :razz: Beluś dziękuję ślicznie :loveu: Quote
joanka40 Posted October 23, 2013 Posted October 23, 2013 Bajdzio fajny misio...A gdzie on ma ten ropień ? Quote
Martika&Aischa Posted October 23, 2013 Author Posted October 23, 2013 Gabi79 napisał(a):Melduję się u biedaka Gabi kochana dziękuję że jesteś z nami :buzi: Quote
Martika&Aischa Posted October 23, 2013 Author Posted October 23, 2013 joanka40 napisał(a):Bajdzio fajny misio...A gdzie on ma ten ropień ? Asieńko na brzuchu :( ja jeszcze go nie widziałam wiem wszystko z relacji telefonicznej od Anetki. Ropień jest wielkości denka od szklanki. Anetka jak mu wkładała szelki to gdziś go uraziła i ropień pękł. Zaczęła sączyc się śmierdząca paskudna ropa. Quote
Nadziejka Posted October 23, 2013 Posted October 23, 2013 Zagladam i ja z nadzieja :glaszcze::bye: Quote
joanka40 Posted October 23, 2013 Posted October 23, 2013 O rany...niedobrze...to będzie antybiotyk, jak nic... Quote
Gabi79 Posted October 23, 2013 Posted October 23, 2013 Martika@Aischa napisał(a):Gabi kochana dziękuję że jesteś z nami :buzi: Nie mam jak pomóc w tym momencie, to chociaż na wątku będę:lol: Czy Mohito jest u TEJ Pani Anetki od Dolarka i Daisy? Quote
Martika&Aischa Posted October 23, 2013 Author Posted October 23, 2013 ewa gonzales napisał(a):Zagladam i ja z nadzieja :glaszcze::bye: witaj Ewcia :calus: joanka40 napisał(a):O rany...niedobrze...to będzie antybiotyk, jak nic... Asieńko myślę że to trzeba naciąc i porzadnie wyczyścic. Antybiotyk z pewnością. Gabi79 napisał(a):Nie mam jak pomóc w tym momencie, to chociaż na wątku będę:lol: Czy Mohito jest u TEJ Pani Anetki od Dolarka i Daisy? tak tak Gabi :) Anetce zawsze się coś do ręki lub smyczy przyklei ;) Quote
majowa Posted October 23, 2013 Posted October 23, 2013 jest cudny okruszek kocham koty miłościa wielką a one i tak dręczą mojego TZta, którego obłażą i obsiadają i pchają się do łózka a on delikatnie mowiąc za nimi nie przepada Quote
Gabi79 Posted October 23, 2013 Posted October 23, 2013 Martika@Aischa napisał(a):witaj Ewcia :calus: Asieńko myślę że to trzeba naciąc i porzadnie wyczyścic. Antybiotyk z pewnością. tak tak Gabi :) Anetce zawsze się coś do ręki lub smyczy przyklei ;) To dlatego,że p. Anetka ma ogromne serce i oczy otwarte na wszystkie biedaki. To naprawdę cudowna osoba!!!! A jak się Mohito dogaduje z psio-kocim towarzystwem? Quote
Martika&Aischa Posted October 23, 2013 Author Posted October 23, 2013 Gabi79 napisał(a):To dlatego,że p. Anetka ma ogromne serce i oczy otwarte na wszystkie biedaki. To naprawdę cudowna osoba!!!! A jak się Mohito dogaduje z psio-kocim towarzystwem? Gabi Pan Kot okupuje pokój córki Anetki ;) drzwi szczelnie zabezpieczone siatką :) i tak z jednej strony siatki siedzi grzecznie Mohito zdziwiony jak diabli a z drugiej strony siatki siedzą jeszcze bardziej zszokowani Dolar ...Daisy ...Mentos i oczywiście Kot Anetki Mruuu ;) Anetka mówi że siedzą wszyscy jak zahipnotyzowani a w domu już dawno nie było takiej koncentracji i spokoju :lol: Quote
Gabi79 Posted October 23, 2013 Posted October 23, 2013 Martika@Aischa napisał(a):Gabi Pan Kot okupuje pokój córki Anetki ;) drzwi szczelnie zabezpieczone siatką :) i tak z jednej strony siatki siedzi grzecznie Mohito zdziwiony jak diabli a z drugiej strony siatki siedzą jeszcze bardziej zszokowani Dolar ...Daisy ...Mentos i oczywiście Kot Anetki Mruuu ;) Anetka mówi że siedzą wszyscy jak zahipnotyzowani a w domu już dawno nie było takiej koncentracji i spokoju :lol: To musi być niezły szok dla domowników i nowego przybysza:crazyeye: Quote
Nadziejka Posted October 23, 2013 Posted October 23, 2013 Noc przed nimi ....sciskam ogromnie kciuki :modla::bye::iloveyou:za kocinki i psie serduszka Quote
iwonamaj Posted October 23, 2013 Posted October 23, 2013 Jestem u kotka... My coraz bardziej kocie dogomaniaczki ostatnio ;) Quote
Nadziejka Posted October 23, 2013 Posted October 23, 2013 Jak serce placze na tyle biedakow ....:-( i u ciociu cancer się teraz uryczalam nad malunkami ...:placz: co robic co robic .....Mohitku jak dobrze ze jesteś bezpieczny u Anetki:modla::modla:potworny swiat ...p[otworni ludzie na tym naszym padole ..... Quote
joanka40 Posted October 23, 2013 Posted October 23, 2013 iwonamaj napisał(a):Jestem u kotka... My coraz bardziej kocie dogomaniaczki ostatnio ;) No, dokładnie. Quote
Martika&Aischa Posted October 23, 2013 Author Posted October 23, 2013 Mam nadzieję że Anetka jakoś ogarnęła towarzystwo psio - kocie ;) Quote
Recommended Posts