wtatara Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 ale dlaczego mieliby zablokować, czy jest coś takiego w regulaminie?. Widziałam na Allegro jak jeden piesek jest ogłoszomy nawet 10 razy - jeden pod drugim. To bardzo rzuca się w oczy- moze to o takie ogłoszenia chodzi. Mam nowy tekst napisany przez Agatkę. Jutro go zmienię w Allegro Quote
t_kasiek Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 a moze warto by bylo napisac do kogos na allegro.....bo przeciez z drugiej strony ludzie czasem jak maja sklepy to wystawiaja te same produkty kilka razy !!!!! a za ogłoszenia sie płaci wiec oni maja na tym tylko zysk...... Quote
fizia Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Kurcze nie chciałabym jakoś wprowadzić Was w błąd, ja nie mam tam nawet konta, więc mało wiem o regulaminie. Truskawa - jak to jest z tymi ogłoszeniami? ;) Quote
wtatara Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 tekst zmieniony-ruszam z dalszymi ogłoszeniami Quote
t_kasiek Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 dlatego zaproponowalam moze napisac wiadomosc do administratorow allegro.... Quote
wtatara Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 cicho.....może nic z tego nie wyjdzie ale przynajmniej ktoś poczytał o nim i zastanowił się że może. To już jakis znak Quote
t_kasiek Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 wtatara napisał(a):cicho.....może nic z tego nie wyjdzie ale przynajmniej ktoś poczytał o nim i zastanowił się że może. To już jakis znak ale czemu cicho.....o co chodzi ???? Quote
truskawa144 Posted October 30, 2008 Author Posted October 30, 2008 Ale sklepy są właścicielami wystawionego towaru a Wy (ja) jako osoby prywatne nie jesteście właścicielami Kapsla i teoretycznie nie macie prawa go "sprzedawać". Ja miałam już taką sytuacje,że mi chcieli konto blokować bo miałam wystawionego tego samego psa co ktoś inny. Bo oni chyba wychodzą z założenia że konkretny pies jest jedynym egzemplarzem i nie mogą go 2 osoby wystawiać bo obie nie są jego "właścicielami". Gdybym miała maila od adminów to bym Wam wkleiła ale nie mam. Dokąd nie widzą to nie widzą ale jak zauważą to mogą się przyczepić. Quote
wtatara Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 Ja bym tak nie panikowała. Tytuł zmieniony, tekst również. Wyrzucę w tytule imię aby się nie rzucało w oczy Quote
Paciucha Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 Hej Wtatara, co z tekstem o sedzie mozę być?czy zmieniamy? Quote
wtatara Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 wysłałam Ci wiadomość-przepraszam ale niedawno od rana wróciłam z pracy Quote
Paciucha Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 Ok nie ma sprawy juz wysłałm Tobie maila Quote
Paciucha Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 Jaki on uroczy, słodka mordka. Trzymam kciuki za Ciebie śliczny pieseczku. Quote
t_kasiek Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 [quote name='truskawa144']Ale sklepy są właścicielami wystawionego towaru a Wy (ja) jako osoby prywatne nie jesteście właścicielami Kapsla i teoretycznie nie macie prawa go "sprzedawać". Ja miałam już taką sytuacje,że mi chcieli konto blokować bo miałam wystawionego tego samego psa co ktoś inny. Bo oni chyba wychodzą z założenia że konkretny pies jest jedynym egzemplarzem i nie mogą go 2 osoby wystawiać bo obie nie są jego "właścicielami". Gdybym miała maila od adminów to bym Wam wkleiła ale nie mam. Dokąd nie widzą to nie widzą ale jak zauważą to mogą się przyczepić. Na samym dole na głównej stronie allegro jest zakładka "O nas" - jak sie w to wejdzie to sie pokazuja różne informacje, jako ostatnia z nich, na samym dole jest cos takiego "Jeśli masz pytanie dotyczące Allegro, skorzystaj z formularza kontaktowego." Mozna sprobowac tam napisac !!!!! Quote
Selenga Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 Nie bardzo wiem po co pisac do adminów skoro wszystko jest napisane w regulaminie: - nie można z różnych kont wystawiać tego samego przedmiotu (punkt 2.12 regulaminu) - aukcję jednoprzedmiotową przeprowadza się w celu zawarcia tylko jednej umowy sprzedaży (punkt 3.3) I generalnie jest to słuszne - załóżmy, że 2 osoby chętne do kupienia wystawianego przedmiotu wygrają każda na swojej aukcji, to co wtedy? przedmiot jest jeden, a wygranych szt. 2 Oczywiście ja wiem, że w przypadku Kapselka wygrałby ten domek, który miałby lepsze warunki, ale allegro nie jest stworzone dla specyficznej obsługi ogłaszania bezpańskich zwierząt i regulamin takiej sytuacji nie przewiduje. I czy nam się to podoba czy nie, to regulamin obowiązuje wszystkich. Dlatego zamiast zwracać uwagę administratora na nasze niecne praktyki, sprzeczne z regulaminem, proponowałabym albo siedzieć cicho i ryzykować, albo umówić się i ogłaszać go z dwóch kont, ale na zmianę, tak żeby cały czas miał aukcję, ale nie zawsze z tego samego konta. Quote
Paciucha Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 Selenga napisał(a):Nie bardzo wiem po co pisac do adminów skoro wszystko jest napisane w regulaminie: - nie można z różnych kont wystawiać tego samego przedmiotu (punkt 2.12 regulaminu) - aukcję jednoprzedmiotową przeprowadza się w celu zawarcia tylko jednej umowy sprzedaży (punkt 3.3) I generalnie jest to słuszne - załóżmy, że 2 osoby chętne do kupienia wystawianego przedmiotu wygrają każda na swojej aukcji, to co wtedy? przedmiot jest jeden, a wygranych szt. 2 Oczywiście ja wiem, że w przypadku Kapselka wygrałby ten domek, który miałby lepsze warunki, ale allegro nie jest stworzone dla specyficznej obsługi ogłaszania bezpańskich zwierząt i regulamin takiej sytuacji nie przewiduje. I czy nam się to podoba czy nie, to regulamin obowiązuje wszystkich. Dlatego zamiast zwracać uwagę administratora na nasze niecne praktyki, sprzeczne z regulaminem, proponowałabym albo siedzieć cicho i ryzykować, albo umówić się i ogłaszać go z dwóch kont, ale na zmianę, tak żeby cały czas miał aukcję, ale nie zawsze z tego samego konta. To może napisać prośbę o zmianę regulaminu? Quote
wtatara Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 ja uważam że można ryzykować. Dziewczyny nie czarujmy się nie ustawia się kolejna do Kapselka. Kazda z nas czeka aby znalazł się ten jedyny domek. Mam inny tytuł, inne zdjęcie, akurat przyczepią się do pieska za 1zł. To prawda nie pytajmy o nic Quote
Recommended Posts