Zuza i Noddy Posted May 28, 2008 Posted May 28, 2008 No to dobrze, jeśli ma trafić do domu stałego to 2 tygodnie jakoś wytrzyma. Quote
_beatka_ Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 Dziewczyny i nie tylko mam prośbę o głosy;-) W imieniu Fundacji ''AST'' i wszystkich potrzebujących TTB prosimy i Ciebie drogi użytkowniku o oddanie swego głosu w konkursie Krak-Vet';u. Wystarczy się zarejestrować i zagłosować w ankiecie by Twój głos został przyjęty. Oto link do strony konkursu : http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=7776 PAMIĘTAJ : Konkurs trwa tylko do 31 maja ! Robiąc tak niewiele, w tak krótkim czasie możesz przyczynić się do pomocy tym biednym, potrzebującym psom. Quote
KrystynaS Posted June 1, 2008 Posted June 1, 2008 Czy nic się nie zmieniło i Kapselek za tydzień jedzie do domku???? Quote
truskawa144 Posted June 1, 2008 Author Posted June 1, 2008 [LEFT]Za ok 1,5 tyg. Bo jednak trochę się przesunęło. [/LEFT] Quote
~MaDaLeNa~ Posted June 1, 2008 Posted June 1, 2008 Nie było mnie dawno na dogo........i dużo do czytania a nei mam czasu, co u Kapselka się dzieje? Quote
Selenga Posted June 2, 2008 Posted June 2, 2008 Właśnie zadzwoniła do mnie p. Joanna, która "wylicytowała" Kapselka na allegro. Bardzo, bardzo jest jej przykro, że cała sprawa się przedłuża, ale rzeczywiście jej sytuacja zdrowotna troszkę się skomplikowała i potrzeba trochę czasu żeby wszystko na tyle się unormowało, żeby dom do którego Kapselek trafi był domem rzeczywiście stałym i spokojnym a nie kolejnym "punktem przerzutowym". W każdym razie pani Joanna i jej mąż są zdecydowani na adopcję zarówno Kapselka jak i Liska-Dyzia, prosiła żeby piesków już nie ogłaszać bo ona je na 100% weźmie do domu, będzie z nimi na początku cały czas, bo będzie miała wolne i będą chodzili na spacery do lasu i na łąki, poza tym psiaki będą miały do dyspozycji ogród i dom oraz kolegę foksteriera. Pani Joanna pytała też gdzie ma wpłacić pieniądze zadeklarowane na allegro jako pomoc dla opiekunów psiaków, ale powiedziałam żeby na razie się tym nie przejmowała - jak wyjdzie ze szpitala to będzie miała jeszcze dużo czasu żeby pomagać, na razie to jej zdrowie jest najważniejsze. Tak więc trzymajmy kciuki za przyszłą opiekunkę Kapselka. P.S. Zapomniałam napisać, że p. Joanna przewiduje unormowanie się sytuacji (łącznie z przeprowadzką do domu z ogrodem u jej Mamy) na ok. 20.06, a w każdym razie na pewno w czerwcu jeszcze Kapselek byłby już w nowym domu Quote
monika55 Posted June 2, 2008 Posted June 2, 2008 Trzymam mocno. Zeby juz nic nieprzewidzianego nie bylo. Pieski cierpliwosci. Quote
~MaDaLeNa~ Posted June 2, 2008 Posted June 2, 2008 Dobrze by było, żeby Kapselek miał szczęścliwe życie........ Quote
KrystynaS Posted June 2, 2008 Posted June 2, 2008 Przede wszystkim szybkiej rekonwalescencji i powrotu do zdrowia dla P. Joanny. Świetnie, że P. Joanna jest konsekwentnie zdecydowana na adopcję Kapselka. Trochę poczytałam wątek Dyzia. Bardzo skrzywdzony piesek :placz: potrzebujący pomocy i ludzkiego serca. Dobrze, że obydwaj trafią do dobrego domu i to w dodatku z ogrodem. :multi: Jak Kapselek radzi sobie w schronie???? Nie dokuczają mu inne psy??? Oby szybko minęły te dni do wyjazdu. Quote
truskawa144 Posted June 3, 2008 Author Posted June 3, 2008 KrystynaS napisał(a): Jak Kapselek radzi sobie w schronie???? Nie dokuczają mu inne psy??? Oby szybko minęły te dni do wyjazdu. Kapselek radzi sobie bardzo dobrze,nikt mu nie dokucza,ma doby kontakt z psami. Quote
Zuza i Noddy Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 Proszę zajrzyjcie na watek tej suni http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10276861#post10276861 Quote
KrystynaS Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 Czy coś nowego u Kapselka??? Już niedługo piesku tego schronu, już niedługo :lol: Quote
Selenga Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 Rozmawiałam dzisiaj z p. Joanną. Jest w tej chwili w Warszawie na rehabilitacji i dlatego nie kontaktowała się jeszcze w sprawie Kapselka. Ale rodzina już wykonała przeprowadzkę, więc jak tylko p. Joanna wróci do domu, skontaktuje się z truskawą i opiekunką Dyzia. Niestety, jak wiadomo u nas żeby się leczyć, trzeba mieć końskie zdrowie, więc dlatego to wszystko tak się ciągnie. Quote
KrystynaS Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 A zatem Kapselek czeka, no ale wreszcie się doczeka. Czy są szanse aby jeszcze w czerwcu pojechał do domu???? Życzenia zdrowia dla P. Joanny. :lol: Quote
truskawa144 Posted June 17, 2008 Author Posted June 17, 2008 [LEFT]I cierpliwość. Mam nadzieje,że u p.Joli wszystko OK! [/LEFT] Quote
Selenga Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 truskawa144 napisał(a):I cierpliwość. Mam nadzieje,że u p.Joli wszystko OK! No tak nie do końca, jeszcze trochę leczenia przed nią, ale musi być dobrze :) Quote
truskawa144 Posted June 21, 2008 Author Posted June 21, 2008 [quote name='KrystynaS']I co słychać u Kapselka??[/quote] Bez zmian,czeka. Quote
KrystynaS Posted June 27, 2008 Posted June 27, 2008 Czerwiec się kończy a Kapselek nadal w schronisku :-(. Czy są jakieś wiadomości od Pani Joanny. Jak jej rekonwalescencja?? Kapselku już niedługo, poczekaj jeszcze te kilka dni piesiu kochany. Quote
KrystynaS Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 Jej, jej zaczynam się martwić o Kapselka. Czy Domek się nie rozmyślił???? Quote
Recommended Posts