Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wet-siostra napisał(a):
PILNIE WYMIENIĘ TZ NA NOWSZY MODEL...

koniecznie :)
ale tak na serio, to może właśnie w tym rzecz żeby zacząć od "wspólnego" wybierania żeby czuł się decydentem, a potem stopniowo, stopniowo uwrażliwiać na biedne staruszki?
Ty jesteś kobieta i wet-siostra, inaczej na to patrzysz, dla Ciebie liczy się nieszczęście a nie wiek, wiekszośc facetów ma jednak inaczej :) i czasem trudno ich "wychować", a w przypadku Twojego rokowania chyba nie są złe skoro tak wiele psów mu się spodobało :)

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

O to może Micia - Truskawa już Ją wcześniej proponowała - jest wysterylizowana

"Micia - Suczka oddana przez swojego pana rok temu.Została wysterylizowana,miała problemy z sierścią ale już wszystko jest ok,co prawda nie wygląda najlepiej,są miejsca w których futerko rośnie jej słabo. Micia jest spokojna,trochę strachliwa ale bardzo sympatyczna. W schronisku jest jej bardzo źle,ma depresje: http://www.schronisko.klomnice.pl/ga...MjcxLw==#_self"

Posted

Macie link do niej?Bo już się pogubiłam,na stronie schronu pisze,że ma 9 lat...Czy to ta oddana z adopcji?Przypomnijcie mi proszę...Jaki ma stosunek do innych psiaków??Memu wstępnie się spodobała,ale po wpadce z Kersem nie chcę podejmować decyzji bez mego TZ...On chce wiedzieć wszystko....lub prawie wszystko...boi się o mnie,boi się o wszystko...Kurcze,co za typ faceta...

Posted

Wklejam te, o który piszesz ze zdjęciami

688 - maleńka sunia

702 - ta sunia podobno byc może będzie miała Dom

658- to Ruda, o której pisałam wcześniej, że strasznie się boi

224 - Gabi, wkleiłam ją wcześniej

607 - sunia, 2 lata

546 - Czarna

Posted

[LEFT]Przykro mi z powodu tamtego pieska ale ciesze sie jednocześnie,że jakiś piesek od nas będzie miał szanse. Ja tez polecam Micie. On jest spokojna (nawet bardzo) i nie szczekliwa więc twój TŻ będzie miał spokój:evil_lol: Jest trochę strachliwa ale po tym co przeszła to nic dziwnego. Nie gryzie,nie atakuje,jak się ją zacznie głaskać,weźmie na ręce itd to widać,że sprawia jej to przyjemność. W schronisku praktycznie nie ma szans na adopcje bo nie pokazuje się kiedy ktoś przychodzi.Ona po prostu się poddała. Poza tym dużym plusem jest to,że została wysterylizowana,jeden kłopot miałabyś z głowy.
Jeśli wolisz (czy też raczej TŻ woli) innego psa, napisz mi numer a ja postaram się coś o nim opowiedzieć.
[/LEFT]

Posted

Zgadzam się z tym, co napisała Selenga - jeśli razem podejmiecie decyzję i będzie to wspólny wybór, łatwiej będzie później, kiedy juz psiaki będa u Was.

Posted

Micia podoba się mojemu coraz bardziej,płacze tylko,że trochę starawa...:mad:Spróbuję go do niej przekonać..Powiedzcie coś więcej o Rudej545 , o Pchełce174 i o numerze607...Ale ja coś czuję:evil_lol:,że wypadnie na Micię...

Posted

[LEFT]No więc tak:
Ruda: Bardzo żywiołowa,wesoła suczka. Bawi się,szczeka,wariuje. Bardzo sympatyczna.
Pchełka:To samo co Ruda,tyle,że ona jest już trochę spokojniejsza. Tylko niestety podszczypuje i trzeba na nią uważać.
Suczka 607: Trafiła do nas ze szczeniakami,niestety ona jest trochę dzika i boi się ludzi. Jak zabieraliśmy jej szczeniaki (np do zdjęć) to trochę szczerzyła zęby.
A tam Micia stara:evil_lol: Ma ok 9 lat to fakt ale już nie takie psy domy znajdowały. Np 14 letnie Kulka czy 10 letni Ron - Mają świetne domy!
[/LEFT]

Posted

Witam.Dziś siedziałam nad papierami nowego stowarzyszenia i dopiero teraz mam wolne...Zawęziło się na"placu boju",została Ruda i Micia.Memu TZ bardzo podoba się też ta prawie-że rasowa biała sunia,ale napisałyście,że nie dogaduje się z suczkami.A my mamy suczkę...Choć PT(Psy Tymczasowe)będą mieć posłanka gdzie indziej,to jednak będą się widywać...Mój wyraźnie się waha.Cały czas mówi,że Micia starawa:mad:...No ale Kapselek też nie jest pierwszej młodości...:evil_lol:Gdyby to tylko ode mnie zależało,jechałby Kers...:oops:A że wyszło jak wyszło...:placz:Chciałabym wziąść Misię.Muszę jakoś"nakręcić" mego TZ...Ale jak widzę ten jego błysk w oku na widok tej białej to nie wiem,czy mi się uda...

Posted

[LEFT]Biała to Gabi jak rozumiem? Co do tych suk to takie mamy informacje z jej poprzedniego domu,wiadomo,ze to jest różnie,jedną może lubić inną nie - jak u ludzi.
Ja bym bardzo chciała żeby pojechała Micia bo on bardziej potrzebuje DT,w schronisku nie ma szans na adopcje bo nikt jej nie zauważy,kilka tygodni świetnej opieki w DT i będzie dużo lepiej. Gabi jest śliczna i prędzej czy później znajdzie dom,ciągle ma allegro. Micie "na prostą" może wyprowadzić tylko DT.
Tak mi się marzy ale oczywiście decyzja należy do Was.
A jak Twój Tż chce spokojnego psa to nie wiem czy się Ruda kwalifikuje bo ona bardzo dużo szczeka:evil_lol: Gabi tylko jak się cieszy a Micia to chyba wcale,ja jeszcze nie słyszałam w każdym razie.
[/LEFT]

Posted

Mój jest coraz bardziej zainteresowany Micią.Tak niewiele o niej piszecie...A on chce wiedzieć,dlaczego została zwrócona z adopcji,jakie ma szanse na dom stały...
Pół nocy z nim rozmawiałam...
Pytał też,jak długo psy będą u nas i w jaki sposób pobyt w DT ułatwi adopcję..No właśnie,szczerze mówiąc,nie wiem,bo to będzie mój pierwszy DT...Mój twierdzi,że u nas nikt psów nie wypatrzy,bo do nas ludzie nie przychodzą...A do schroniska-i owszem...
Jak widzicie od niedawna jestem na DOGO i proszę Was o więcej informacji.Jak będzie wyglądała sprawa szukania DS gdy już psy będą u mnie?Micia nawet swojego wątku nie ma...Może trzeba go jej założyć???Mój TZ obawia się,że "podrzucą ci psy i zostawią,a ty radź sobie sama"...Ale z tego,co wiem,DOGOMANIACY żadnego psa nie zostawiają samego...

Posted

Wiesz ja mam ponad 200 psów pod opieką i ciężko mi o każdym napisać epopeje. O Mici i tak dużo wiem.
Przede wszystkim Micia nie wychodzi z budy więc w schronisku nikt jej nie wypatrzy. W DT będzie miała lepsza opiekę niż w schronisku,lepsze jedzenie a to znacznie poprawi kondycje jej sierści. Poza tym Micia musi od nowa zaufać człowiekowi. Jej Pan ja oddał (ona nie wróciła z adopcji,została porzucona w schronisku) i przestała ufać. Jest niepewna siebie a te 200 psów poza nią nie ułatwia jej zadania.
Nikt do Was przychodzić nie musi. Do mnie tez ludzie nie przychodzą a jakoś mnie nic po DT nie zostaje (poza kotami ale zostały bo to ja tak chciałam). Jak wygląd i samopoczucie Mici się poprawia to zaczniemy ja ogłaszać i promować w internecie. Sama chętnie wystawię ja na allegro. Nie wiem jak głęboko "siedzisz" w internecie więc tylko powiem,że allegro jest BARDZO skuteczne.
Kapselkowi też oczywiście będziemy domu szukać. Jemu też pobyt w DT dobrze zrobi,co prawda on jest w lepszej kondycji psychicznej niż Micia ale w fizycznej już nie bardzo,wiadomo,że w boksie ma niewiele ruchu i trochę "dopieszczenia" tez mu na dobre wyjdzie. Poza tym w DT można wiele rzeczy sprawdzić wielu nauczyć,DT sprawia,że pies staje się "atrakcyjniejszy" dla ew nowego opiekuna.
Wiek tez tu nie jest problemem,zobacz watek 14 letniej Kulki z naszego schroniska która znalazła dom: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=77106
Przy niej Kapsel i Micia to młodziaki:evil_lol:

Posted

DT ułatwia sprawę, bo po pierwsze jest namiastką Domu stałego - więc psiak przyzwyczaja się do warunków domowych, staje się bardziej otwarty, uczy sie ufac i kochać. Można poznać bliżej jego charakter i wtedy wiadomo jak go ogłaszać np. czy nadaje się do domu z kotami, z innymi psami, z dziećmi czy jest pieszczochem czy jest strachliwy czy jest zdrowy, a jeśli nie to jak go leczyć czy zachowuje czystość, można zrobić fajne zdjęcia itp
Często ludzie boją się adoptowac psa ze schroniska, bo np. obawiaja się chorób czy agresji, nie wiedzą czego się można po nim spodziewać.
A taki psiak z DT jest już sprawdzony :)

Jasne, że Cie nie zostawimy - trzeba zrobić dużo ogłoszen, allegro najskuteczniejsze, ale i na innych stronach warto, może jakieś ogłoszenia w gazetach, plakaty, ulotki.
Oczywiście, że można założyć wątek. Moge to zrobić już teraz jeśli chcecie.
Ja obiecuję pomoc aż do momentu znalezienia stałych domów!

Posted

Kapsel ma allegro na okrągło odnawiane, pilnuję tego i będę pilnowła aż do skutku :) Jak Micia będzie się już nadawała do adopcji, mogę ją też na allegro ogłaszać tak jak Kapselka. W innych miejscach też mogę im pilnować ogłoszeń

Posted

WIADOMOŚĆ Z OSTATNIEJ CHWILI-MÓJ PODJĄŁ DECYZJĘ!!!!Jedzie Kapsel i Micia(stara,ale niech będzie...)Proszę o wyprawkę,jak dla Kapsla-czyli posłanko plus miski...Miejsce mam.Oczywiście jestem ZA wątkiem,zwłaszcza teraz,gdy Micia będzie u mnie na DT.W internecie jestem jeszcze bardzo zielona,nie wiem,co i jak,dlatego bardzo liczę na Waszą pomoc w tej kwestii...Mogę założyć wątek-jeden,o gołębiach,założyłam,ale niewiele potrafię technicznie(zdjęcia,banerki itp...)
Miejmy nadzieję,że wszystko dobrze się ułoży.Czekamy na nasze PT.
Czy już coś wiadomo w kwestii transportu?
A z tym jedzonkiem to nie do końca...Moje psy są karmione suchą karmą...Nie wiem,czy czasem w schronisku nie karmią lepiej...:eviltong:

Posted

[quote name='Wet-siostra']WIADOMOŚĆ Z OSTATNIEJ CHWILI-MÓJ PODJĄŁ DECYZJĘ!!!!Jedzie Kapsel i Micia(stara,ale niech będzie...)Proszę o wyprawkę,jak dla Kapsla-czyli posłanko plus miski...Miejsce mam.Oczywiście jestem ZA wątkiem,zwłaszcza teraz,gdy Micia będzie u mnie na DT.W internecie jestem jeszcze bardzo zielona,nie wiem,co i jak,dlatego bardzo liczę na Waszą pomoc w tej kwestii...Mogę założyć wątek-jeden,o gołębiach,założyłam,ale niewiele potrafię technicznie(zdjęcia,banerki itp...)
Miejmy nadzieję,że wszystko dobrze się ułoży.Czekamy na nasze PT.
Czy już coś wiadomo w kwestii transportu?
A z tym jedzonkiem to nie do końca...Moje psy są karmione suchą karmą...Nie wiem,czy czasem w schronisku nie karmią lepiej...:eviltong:

No to cudownie!!!!:multi: