Wet-siostra Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 W takim razie czekamy.A na razie-na pierwszą!!! Quote
Selenga Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 jakby się udało przewieźć go teraz, to ja za zabieg u Wet-siostry mogę zapłacić :) w końcu Kapselek to mój ulubieniec i żeby nie moja zazdrosna staruszka, to już byłby u mnie... Quote
fizia Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 Oj tak by było myślę jeszcze lepiej, zawsze to inaczej po zabiegu w Domu niż w schronisku. Quote
Wet-siostra Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 Ze swojej strony postaram sie poprosić doktora,by koszty były jak najmniejsze.Na żywca tego nie zrobimy,ale może wystarczy tylko znieczulenie miejscowe zamiast pełnej narkozy...Ostateczny koszt co prawda i tak będzie znany po zabiegu,ale tak mniej-więcej...Ile waży Kapselek?DOKŁADNIE? Quote
truskawa144 Posted March 26, 2008 Author Posted March 26, 2008 [LEFT]Czyli mam odwołać kastracje? Nie mam pojęcia ile on wazy nawet w przybliżeniu. [/LEFT] Quote
Wet-siostra Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 Dokładna waga jest potrzebna,by obliczyć ilość środka znieczulającego.Na moje oko Kapsel nie waży więcej niż 10kg,więc może uda się zamknąć koszty w 50-60zł...Jeśli u Was będzie taniej-zdecydujcie sami.Z tego,co piszecie ciężko o transport.A nuż zdążycie z zabiegiem,zanim się znajdzie transport?Z drugiej strony źle by było,gdyby data transportu zbiegła się z zabiegiem.Ja tylko rzuciłam hasło.Wy wiecie lepiej,co i jak.DT jast pewne,przed czy po kastracji.Pozdrawiam! Quote
Hotel KADIF Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 Jeśli mogę się wypowiedzieć w kwestii kastracji... Jestem zdania, że Kapsel powinien mieć wykonany zabieg kastracji w lecznicy Nadziei. Czysto, schludnie... a Wet-Siostra będzie miała szczególne oko na niego ;). Jej szef powiedział, że policzy po kosztach! 50-60 zł to żaden koszt! Po 10 złotków od 6 osób udzielających się na tym wątku :evil_lol:.A przecież kasa się znajdzie - dogo nie zawiedzie przecież! Jak zawsze!!!!:loveu: Największym kłopotem jest transport :shake:! Tutaj zupełnie nie mam pomysłu.....:PROXY5: Quote
Wet-siostra Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 A może spacerkiem???:cool3: ;) Prędzej czy później dotrzecie do Przemyśla...:evil_lol: Quote
truskawa144 Posted March 26, 2008 Author Posted March 26, 2008 [LEFT]Wiem czemu chciałaś znać jego wagę:evil_lol: Odwołałam kastracje. Spacerkiem to nie bardzo,no chyba,ze ktoś ma dużo czasu:lol: Ja się nie podejmuje:shake::evil_lol: [/LEFT] Quote
fizia Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 Kurcze ja też nie mam pomysłu co zrobić z tym transportem, żeby chociaż jakiś płatny się znalazł... Quote
Wet-siostra Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 Sztafeta olimpijska z Kapslem w roli głównej:Jedna osoba idzie z nim do np.Rzeszowa,druga dalej...albo więcej osób mniejszymi odcinkami...Kurcze,w tym temacie nie jestem w stanie pomóc...Na Koliego też czekałam,bo nie było transportu,ale szybko się znalazł,bo oferowałam DS.Teraz może być trudniej,bo to jednak tylko DT więc w perspektywie kolejny transport do DS...Ale-może coś się znajdzie.Trzymam kciuki!!! Quote
fizia Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 Nie no musi się znaleźć! Taki łączony transport tez byłoby dobrym rozwiązaniem. Quote
truskawa144 Posted March 27, 2008 Author Posted March 27, 2008 [LEFT]Przecież my szukamy też transportu łączonego bo to jednak kawałek drogi więc o taki będzie prościej. Oby się coś szybko znalazło. [/LEFT] Quote
Wet-siostra Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 Jako drugi PT jedzie Kers:loveu:Dla niego też trzeba szukać transportu.:lol: Quote
Selenga Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 Rozważałyście może pomysł wysłania Kapselka w kontenerku pocztą konduktorską? Jest bezpośredni pociąg z Częstochowy do Przemyśla i może kierownik pociagu zgodziłby się wziąć taką nietypową "przesyłkę"? Quote
Wet-siostra Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 To nie jest taki zły pomysł-pociągi przewożą różne zwierzęta,np.gołębie...To byłoby całkiem dobre rozwiązanie...Parę godzin i Kapsel byłby u mnie...Dowiedzcie się,co i jak... Quote
fizia Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 Tylko żeby Go tam gdzies nie wcisnęli między bagaże... Quote
truskawa144 Posted March 27, 2008 Author Posted March 27, 2008 [LEFT]Jakoś sobie tego nie wyobrażam. Poza tym nie posiadam kontenerka w którym ew. mogłabym go wysłać. [/LEFT] Quote
Avaloth Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 dalej transportu nie ma :shake: ta sztafeta jest dobra :evil_lol: a z tym pociągiem nie zły pomysł tylko jakiego.s mądrego konduktora trzeba znaleźć :lol: Quote
Sabina02 Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 Cioteczki, obserwujcie ten watek: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=106843&page=15[/URL] Tam jest poszukiwany transport z Orzechowcow do Wroclawia dla jednej suni... Jesli tam by sie transport znalazl, to moze Kapselek zalapalby sie w drodze powrotnej... albo moze mozna by sie dogadac z tamtymi cioteczkami i pokombinowac cos razem... Quote
Wet-siostra Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 Trzymam kciuki za transport...Pociąg z tego co wiem ma specjalny przedział dla przesyłek...Jest tam sporo miejsca.A kontenerek-nie wiem-może zbić jakiś z paru starych desek?Choć dla Kapselka na pewno byłoby mniej stresujące,gdyby przyjechał z kimś,kogo zna...No i przecież musicie zobaczyć,co i jak...Tymczas tymczasem,ale domek trzeba sprawdzić,czyż nie???:evil_lol:I kawa czeka...:loveu: Quote
Becia66 Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 Domek Wet-siostry już sprawdzony i zaakceptowany...:eviltong: Quote
fizia Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 MOże uda się jakoś powiązać transport z tym, dla Psiaka, którego podesłała Sabinka Quote
Recommended Posts