Wet-siostra Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 :diabloti:Kurczaczek,tym razem udało mi się pomylić wątki...:mad:Ten warunek dotyczy oczywiście tego drugiego psa,staruszka.Kapselkowi nic nie będzie,nie jest jeszcze taki stary...:eviltong: Quote
Wet-siostra Posted March 23, 2008 Posted March 23, 2008 Pewnie,że młodziak!!!Ciocia Nadzia jeszcze nie umie dobrze pracowac na Dogo...:oops:Kapselek może jechać.Czekamy na niego.:loveu: Quote
Avaloth Posted March 23, 2008 Posted March 23, 2008 transport potrzebny !!! dla ślicznego Kapselka podwieź go do domku ! Quote
Wet-siostra Posted March 24, 2008 Posted March 24, 2008 Do TYMCZASOWEGO domku,niestety...Stałego nie dam rady mu dać...:oops: :shake: Mój TZ i tak twierdzi,że jest za dużo psów w domu...A są tylko dwa...Kto wymyślił mężczyzn????:mad: Quote
Martunia Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 Szkoda, że Kapselek nie może mieć u Ciebie stałego domku... No, ale cóż, dobrze, że będzie miał tymczasowy. ;) W górę ! Quote
Wet-siostra Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 Niestety,niestety...Mój TZ wczoraj zrobił mi aferę,że mieszka w psiarni i w ogóle...A zaraz potem mnie przepraszał...Ale nie mogę nadużywać jego cierpliwości.Powiedziałam mu,że mój dom jest domem tymczasowym dla potrzebujących zwierzaków i że wkrótce przyjedzie kolejny pies.Nic nie mówił,ale zachwycony nie był.Dlatego w grę wchodzi jedynie tymczas...Ale wierzę w to,że Kapsel znajdzie stały dom i czekam na tego psiaka. Quote
Zuza i Noddy Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 Dobrze ze chociaż jednego weźmiesz cały czas szukamy transportu. Quote
Martunia Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 I tak dobrze, że Kapselek będzie miał dom tymczasowy. :) Tylko teraz transport potrzebny. Quote
Wet-siostra Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 A na razie cisza?Może teraz coś ruszy-ile można świętować?Co do tymczasu-jeśli Kers,ten staruszek,otrzyma pozytywną opinię lek.wet.-przyjmę i jego.Mam dwa miejsca i żaden TZ mi nie przeszkodzi.:angryy: Pytałam weterynarza,u którego pracuję o Kersa.Nie zna psa,ale zdecydowanie odradza transport tak wiekowego zwierzęcia na tak dużą odległość-duży stres.Czekam na opinię Waszego lek.wet.,ale na wątku Kersa na razie nic w tej sprawie nie napisano.A dla mnie będzie wiążąca opinia lekarza,który obejrzy i zbada tego psiaka.Pozdrawiam!!! Quote
Sabina02 Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 Kersik jest "podopiecznym" Agi Mazury, ktorej nie ma w tej chwili na dogo, bo wyjechala. Podobno ma lada dzien wrocic, to sie w koncu cos rozkreci z Keriskiem... a co do Kapselka, to trzeba znalesc transport (dla Kersa z reszta tez, chyba ze cos Aga Mazury wykombinuje)...i stad te opoznienia... Quote
Wet-siostra Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 Poczekam,miejsce zarezerwowane:lol:.Tak,jak pisałam,potrzebne tylko posłanko.No i Kapselek,oczywiście,żeby na tym posłanku leżał.Nie wiem,na czym śpi w schronisku,jeśli to kocyk-spakujcie go z Kapslem.Czy Kapsel został wykastrowany?Jeśli nie,istnieje możliwość wykonania tego zabiegu podczas pobytu u mnie na DT,z tym,że to by kosztowało ok.60-100zł.Co Wy na to?Dałybyście radę zwrócić koszty zabiegu?Opieka pooperacyjna gratis-jestem fachura...:p Quote
fizia Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 Jejku taki super Dom czeka a ta bida dalej w schroniskowym boksie.... Może jakiś łączony transport by się znalazł... Quote
fizia Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 Nie Kapselek nie jest kastrowany. W sumie w schronisku też jest możliwośc wykonania takiego zabiegu Quote
truskawa144 Posted March 25, 2008 Author Posted March 25, 2008 [LEFT]Schronisko jest biedne i nie ma możliwosci pokryć żadnych kosztów. My u siebie za 100 zł to możemy trzech takich Kapselków wykastrować. Pogadam z kierownikiem o kastracji Kapsla,nie wiem czy się zgodzi bo trochę się boimy kastrować pieski w takim wieku bo wiadomo,że w warunkach schroniskowych nie jest to najbezpieczniejsze. Ostatnio wykastrowaliśmy 7 letniego psa (Jerrego) który miał chore stawy (co się okazało PO kastracji) i niestety obawiamy się,ze zabieg tylko jego stan pogorszył,piesek zdechł mimo intensywnego leczenia. [/LEFT] Quote
truskawa144 Posted March 25, 2008 Author Posted March 25, 2008 [LEFT]No więc tak: Kierownik go wykastruje w następnym tygodniu bo teraz po świętach mamy prawdziwe urwanie głowy. [/LEFT] Quote
Wet-siostra Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 To dobrze,kastrowany ma większe szanse,a wiek nie jest problemem.W naszej lecznicy kastrowaliśmy już i starsze psy.A koszty,które podałam są orientacyjne,zależne od wagi psa i od ilości środka znieczulającego.U nas najtaniej to nawet30zł.Ale czasem i 120zł...A doktor,u którego pracuję,powiedział,że jak dla mnie to po kosztach leku,bez kosztu usługi.Tyle,że ja też nie mam kasy więc może i lepiej,że zrobicie to u siebie.Czekam na Kapselka.Pozdrawiam!:loveu: Quote
fizia Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 Czyli narazie wstrzymujemy się z szukaniem transportu, aż będzie już mógł podróżowac po zabiegu tak? Quote
Wet-siostra Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 Chyba tak,kastracja zwiększa szansę na adopcję,a skoro nie jesteście w stanie pokryć kosztów wykonania jej u mnie to poczekajmy,aż psiak będzie po wszystkim.Ja nie jestem w stanie zapłacić sama za zabieg,mogę tylko zapewnić bardzo dobrą opiekę pooperacyjną,ponieważ z racji zawodu mam w tym doświadczenie...Chyba,żeby w jakiś sposób uzbierać te pieniążki,wtedy Kapsel mógłby już przyjechać i kastrację wykonalibyśmy w mojej lecznicy.Na pewno asystowałabym przy tym zabiegu.Przemyślcie to,miejsce mam zarezerwowane.Pozdrawiam! Quote
fizia Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 No nic - prośba o transport jest cały czas na watku transportowym, co jakiś czas ją odnawiam. Zobaczymy - jakby jakiś transport się znalazł to myślę, że nie ma sensu go przegapić, zwłaszcza, że jak widać nie jest o neigo łatwo, a pieniążki jakoś myślę by się uzbierały. Quote
Recommended Posts