Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

:diabloti:Kurczaczek,tym razem udało mi się pomylić wątki...:mad:Ten warunek dotyczy oczywiście tego drugiego psa,staruszka.Kapselkowi nic nie będzie,nie jest jeszcze taki stary...:eviltong:

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Niestety,niestety...Mój TZ wczoraj zrobił mi aferę,że mieszka w psiarni i w ogóle...A zaraz potem mnie przepraszał...Ale nie mogę nadużywać jego cierpliwości.Powiedziałam mu,że mój dom jest domem tymczasowym dla potrzebujących zwierzaków i że wkrótce przyjedzie kolejny pies.Nic nie mówił,ale zachwycony nie był.Dlatego w grę wchodzi jedynie tymczas...Ale wierzę w to,że Kapsel znajdzie stały dom i czekam na tego psiaka.

Posted

A na razie cisza?Może teraz coś ruszy-ile można świętować?Co do tymczasu-jeśli Kers,ten staruszek,otrzyma pozytywną opinię lek.wet.-przyjmę i jego.Mam dwa miejsca i żaden TZ mi nie przeszkodzi.:angryy: Pytałam weterynarza,u którego pracuję o Kersa.Nie zna psa,ale zdecydowanie odradza transport tak wiekowego zwierzęcia na tak dużą odległość-duży stres.Czekam na opinię Waszego lek.wet.,ale na wątku Kersa na razie nic w tej sprawie nie napisano.A dla mnie będzie wiążąca opinia lekarza,który obejrzy i zbada tego psiaka.Pozdrawiam!!!

Posted

Kersik jest "podopiecznym" Agi Mazury, ktorej nie ma w tej chwili na dogo, bo wyjechala. Podobno ma lada dzien wrocic, to sie w koncu cos rozkreci z Keriskiem... a co do Kapselka, to trzeba znalesc transport (dla Kersa z reszta tez, chyba ze cos Aga Mazury wykombinuje)...i stad te opoznienia...

Posted

Poczekam,miejsce zarezerwowane:lol:.Tak,jak pisałam,potrzebne tylko posłanko.No i Kapselek,oczywiście,żeby na tym posłanku leżał.Nie wiem,na czym śpi w schronisku,jeśli to kocyk-spakujcie go z Kapslem.Czy Kapsel został wykastrowany?Jeśli nie,istnieje możliwość wykonania tego zabiegu podczas pobytu u mnie na DT,z tym,że to by kosztowało ok.60-100zł.Co Wy na to?Dałybyście radę zwrócić koszty zabiegu?Opieka pooperacyjna gratis-jestem fachura...:p

Posted

[LEFT]Schronisko jest biedne i nie ma możliwosci pokryć żadnych kosztów. My u siebie za 100 zł to możemy trzech takich Kapselków wykastrować.
Pogadam z kierownikiem o kastracji Kapsla,nie wiem czy się zgodzi bo trochę się boimy kastrować pieski w takim wieku bo wiadomo,że w warunkach schroniskowych nie jest to najbezpieczniejsze. Ostatnio wykastrowaliśmy 7 letniego psa (Jerrego) który miał chore stawy (co się okazało PO kastracji) i niestety obawiamy się,ze zabieg tylko jego stan pogorszył,piesek zdechł mimo intensywnego leczenia.
[/LEFT]

Posted

To dobrze,kastrowany ma większe szanse,a wiek nie jest problemem.W naszej lecznicy kastrowaliśmy już i starsze psy.A koszty,które podałam są orientacyjne,zależne od wagi psa i od ilości środka znieczulającego.U nas najtaniej to nawet30zł.Ale czasem i 120zł...A doktor,u którego pracuję,powiedział,że jak dla mnie to po kosztach leku,bez kosztu usługi.Tyle,że ja też nie mam kasy więc może i lepiej,że zrobicie to u siebie.Czekam na Kapselka.Pozdrawiam!:loveu:

Posted

Chyba tak,kastracja zwiększa szansę na adopcję,a skoro nie jesteście w stanie pokryć kosztów wykonania jej u mnie to poczekajmy,aż psiak będzie po wszystkim.Ja nie jestem w stanie zapłacić sama za zabieg,mogę tylko zapewnić bardzo dobrą opiekę pooperacyjną,ponieważ z racji zawodu mam w tym doświadczenie...Chyba,żeby w jakiś sposób uzbierać te pieniążki,wtedy Kapsel mógłby już przyjechać i kastrację wykonalibyśmy w mojej lecznicy.Na pewno asystowałabym przy tym zabiegu.Przemyślcie to,miejsce mam zarezerwowane.Pozdrawiam!

Posted

No nic - prośba o transport jest cały czas na watku transportowym, co jakiś czas ją odnawiam.
Zobaczymy - jakby jakiś transport się znalazł to myślę, że nie ma sensu go przegapić, zwłaszcza, że jak widać nie jest o neigo łatwo, a pieniążki jakoś myślę by się uzbierały.