~MaDaLeNa~ Posted April 11, 2008 Posted April 11, 2008 Pomóżcie osobiście, ja nie mogę, ale prosze kogoś o pomoc..............on tam się marnuje:placz: Quote
Sabina02 Posted April 11, 2008 Posted April 11, 2008 Tu sie szykuje transport trasa Mielec - Wroclaw: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=106305&page=46 Trzeba obserwowac ten watek, moze by sie udalo Kapselkowi i Mici zalapac w drodze powrotnej... Quote
Wet-siostra Posted April 12, 2008 Posted April 12, 2008 Witam Kapselka z rana.Jak się czuje mała psina? Mielec...Trochę oddalony od Przemyśla,ale może faktycznie można by było coś pomyśleć... Quote
Wet-siostra Posted April 13, 2008 Posted April 13, 2008 Kapselku,a co tu u Ciebie tak cicho i pusto??? Zmykaj na pierwszą stronę,biegiem!!! Quote
elik Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 [quote name='fizia']Potrzebny transport CZĘSTOCHOWA - PRZEMYŚL!! Powtarzam za fizią: Potrzebny transport CZĘSTOCHOWA - PRZEMYŚL!! Ewentualnie może być na raty. Quote
Zuza i Noddy Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 Ja na pewno będę w schronisku we wtorek albo w środę na dłużej, bo nie mam szkoły. Na pewno go wygłaszczę, o ile do tamtego czasu nie pojedzie. Quote
fizia Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 No to świetnie! Żeby tylko z tym transportem się wreszcie udało... Quote
elik Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 A jakie są rokowania co do wścieklizny ? Czy jest już wiadomo, czy są kolejne przypadki, czy tylko ten jeden i kwarantanna wkrótce zostanie zniesiona ? Quote
Wet-siostra Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 Z tego,co wiem,jest drugi przypadek,więc na zniesienie kwarantanny się nie zanosi,wręcz przeciwnie,zaostrzono...Zakaz przewozu zwierząt środkami komunikacji miejskiej,psy mają być na uwięzi lub na smyczy,koty w zamknięciu,zakaz wywozu zwierząt bez zgody powiatu.Na przywóz-wymogi bez zmian. Jest niestety inny problem,wynikł wczoraj.Mianowicie moja sytuacja finansowa...:oops:Zdecydowanie się pogorszyła...:oops: Czy mogę liczyć na pomoc w utrzymaniu psiaków(karma,pokrycie kosztów ew.leczenia,odpchlania,odrobaczania itd.,-bo o kastracji,miskach i kocykach już wcześniej pisałam...)Na razie jestem w stanie dać im tylko miejsce w domu...Tak wyszło...:oops:Ale miejsce mam,czeka... Quote
fizia Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 Oj strasznie by było szkoda, żeby takie fajne miejsce się zmarnowało. Jak myślisz ile mneij więcej miesięcznie by było potrzeba pieniążków? Może uda się uzbierać Quote
Wet-siostra Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 Trudno powiedzieć...Jeśli psiaki są zdrowe,potrzebna jest tylko karma.Ja kupuję jedną z tańszych,puffi,5kg. coś koło 10zł.Jutro będę w"Biedronce" to sprawdzę dokładnie.Odrobaczenie jest raz na pół roku,szczepienia raz na rok,jeśli zrobicie je w schronie,być może u mnie nie będzie trzeba tego powtarzać(wierzę,że psiaczki szybko znajdą dom).Jeli nie,tabletka kosztuje2-5zł,a dawkowanie zależne jest od wagi.Szampon p/w pchelny ok.10zł,obroże10zł-wszystko wystarcza na dłużej,więc myślę,że najważniejsza byłaby karma...Schodzi na bieżąco...Nie mam pojęcia,jak sprawa smyczy i obroży-gdybym im miała kupić-byłyby już dla nich,chyba,że już mają swoje...Wstępnie wydaje mi się,że 50zł w zupełności wystarczy...Wiem,może to niewiele,ale my za tą kwotę mamy sporo jedzenia...:oops: Quote
truskawa144 Posted April 15, 2008 Author Posted April 15, 2008 [LEFT]Nie mają swoich obroży ani smyczy bo nie jesteśmy w stanie kupić/mieć ponad 200 smyczy i obroży. Obroże to bym może jeszcze jakieś dla nich znalazła ale smycze się zużywają ciągle i ciągle nam brakuje. Oba psy,jak już pisałam,mają szczepioną wściekliznę i są na bieżąco odrobaczane i odpchlane. Tzn przewidujesz koszt miesięczny utrzymania jednego psa - 50 zł? Czy coś źle zrozumiałam? Chyba,że obu 50? [/LEFT] Quote
Wet-siostra Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 Myślę,że przy samej karmie spokojnie 50zł na dwa psy,a może i to za dużo-nie wiem,ile jedzą...Mój Koli w dwa dni wykończył trzy kilo karmy...:roll:.Tyrsa je mniej...Gotowanie wychodzi drożej-gaz itd...Obroże i smycze będą im potrzebne,ale to akurat też wydatek jednorazowy i w sumie na razie mogą korzystać ze smyczy moich psiaków,jedynie obroży nie mam zapasowych.A jak szczepienia p/w nosówce itp?U nas kosztują w zależności od lecznicy i szczepionki od 25 do nawet 40zł...Podatku za PT nie musze płacić... Quote
truskawa144 Posted April 15, 2008 Author Posted April 15, 2008 [LEFT]U nas się szczepi tylko wściekliznę. Obroże im załatwię w takim razie. Smyczy sami mamy za mało. [/LEFT] Quote
Wet-siostra Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 Szczepienie p/w chorobom zakaźnym powinno być wykonane co rok,a u psa pow.7lat-co dwa lata.Nosówka i parwowiroza potrafią zabić nie tylko szczeniaka.Jeśli znajdzie się kasa,zaszczepię je za 25zł od psa.Nie wiem,czy mają książeczki zdrowia,jeśli nie,założy się im.W takiej książeczce wpisuje się każdy zabieg profilaktyczny,leczenie,zabiegi itd.To już zafunduję(2zł książeczka). A tak w ogóle-jak się czują psiaczki?Są już wytatuowane?Doszczekują się ze sobą? I jak widoki na transport? Quote
Recommended Posts