Wet-siostra Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 NO,NIE PRZESADZAJMY...KTO TU KOMU WIĘCEJ POMAGA???:eviltong:nA PEWNO WY MI!!!!!!:loveu::loveu: Quote
Zuza i Noddy Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 Wet-siostra napisał(a):NO,NIE PRZESADZAJMY...KTO TU KOMU WIĘCEJ POMAGA???:eviltong:nA PEWNO WY MI!!!!!!:loveu::loveu: Wcale nie przesadzamy, DT dla tych psiaków wiele znaczy. Quote
Martunia Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 Zgadzam się. ;) Jak się cieszę, że bierzesz te dwa psiaki. :loveu: Teraz będziemy czekać na transport. ;) Quote
Avaloth Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 Zuza i Noddy napisał(a):Wcale nie przesadzamy, DT dla tych psiaków wiele znaczy. no właśnie :) super że je bierzesz, czekamy na transport ;) Quote
Wet-siostra Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 WITAM!!!!!Jak się czuje Kapselek???I Micia??? Czekamy na nie.Mój już pogodzony z faktem,choć wciąż mruczy pod nosem,że Micia starawa... Postaram się,by było im u mnie-u nas-jak najlepiej.Super-żarcia im może nie zapewnię,dostaną to,co moje dwa psiaki,ale na opiekę,miłość i troskę mogą liczyć.Kastracja Kapsla też jest aktualna ale nie od razu.Musi mieć chwilę czasu na aklimatyzację w nowym miejscu,nie mogę mu na dzień dobry fundować takiego stresu...Choć i tak oba psiaki pewnie od razu trafią do wanny...:evil_lol:Z tego,co wiem,w schronisku nikt ich nie kąpie...:eviltong:Więc im na dzień dobry zafunduję tą przyjemność...:p Quote
elik Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 [quote name='fizia']Szukamy transportu CZĘSTOCHOWA - PRZEMYŚL!!!! Kochane Cioteczki, tylko mnie nie bijcie :diabloti::diabloti:. A co by było, gdyby transport był łączony: Częstochowa - Kraków - Przemyśl. Gdyby ktoś "podrzucił:" psiaki do Krakowa o stosownej porze, to mogłabym zawieźć je pociągiem do Przemyśla - z Krakowa około 4 godz. jazdy. Czytałam gdzieś wcześniej na tym wątku o propozycji wysłania ich pociągiem w kontenerku, co nie ukrywam, nie podobało mi się. Ale z człowiekiem w przedziale, co o tym sądzicie ? Quote
fizia Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 Elik - dzięki serdeczne za chęć pomocy!! Ale do Wet-siostry jadą 2 psiaki - Kapselek i Micia http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=108804 Myślę, że byłoby Ci bardzo ciężko samej w pociągu z 2 psami Quote
elik Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 fizia napisał(a):...do Wet-siostry jadą 2 psiaki - Kapselek i Micia Myślę, że byłoby Ci bardzo ciężko samej w pociągu z 2 psami Tak wiem, że to 2 psiaki mają jechać i radość moja z tego tyt. jest ogromna :loveu: a że transport już od kilku dni jest poszukiwany stąd moja propozycja, bo bardzo mi żal, że tam domek czeka, a one bidule w schronie :( Wydaje mi się, że to nie są wielkie psy, a może się mylę ? Quote
Wet-siostra Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 Z tego,co wiem,psy są małe...:lol:Pomysł jest dobry,tylko...z tego,co wiem,pasażerowie niezbyt chętnie podróżują w jednym przedziale z psem...Kiedyś jechałam z Tyrsą sama w przedziale całą drogę,bo nikt nie chciał się dosiąść...A tu DWA psy,w dodatku nie wiadomo,jak zareagują na podróż(wymioty,itp...).Nie znam przepisów,ale wydaje mi się,że pies jadący koleją musi mieć ważne szczepienie p/w wściekliźnie(książeczka zdrowia lub zaświadczenie) i kaganiec...Chyba,że jest całkiem malutki... Nie utrudniam,sama już się nie mogę psiaków doczekać...Ale chyba dla nich jednak byłby lepszy samochód.W każdej chwili można go zatrzymać,wysiąść z psiakiem... No a na koniec-przed podróżą koleją pieski musiałyby chyba przejść przez wannę...lub prysznic...:evil_lol:A w samochodzie DOGOMANIAKÓW nie byłoby to konieczne...:loveu: Quote
truskawa144 Posted April 2, 2008 Author Posted April 2, 2008 [LEFT]Kąpiemy je czasem,wystarczy zobaczyć fotki Kapsla po praniu (są na tym wątku):evil_lol:. Ale i tak pewnie za czyste nie będą. Szczepienia na wściekliznę KAŻDY pies ma aktualne (no chyba ze jest u nas mniej niż 14 dni). Micia wygląda ostatnio lepiej za to Kapselek trochę siwieje:evil_lol: On od początku miał pyszczek trochę srebrny. Ale teraz to już chyba życie schroniskowe mu coraz mniej służy. Przywitał mnie dziś radosnym merdaniem ogonka i "Kapselkowym uśmiechem". Elik nie wiem czy dasz rade z dwoma psami które nigdy pociągiem nie jechały,nie bardzo chodzą na smyczy i do tego nie wiadomo czy nie mają choroby lokomocyjnej. Ja bym bardzo chciała żeby jechały ale po prostu nie wiem czy dasz radę. [/LEFT] Quote
elik Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 truskawa144 napisał(a):...Elik nie wiem czy dasz rade z dwoma psami które nigdy pociągiem nie jechały,nie bardzo chodzą na smyczy i do tego nie wiadomo czy nie mają choroby lokomocyjnej. Ja bym bardzo chciała żeby jechały ale po prostu nie wiem czy dasz radę. :placz: tak bardzo chciałabym im pomóc. Myślałam, że skoro są to małe psiaki, można będzie przewieźć je w torbach. Sprawdzałam połączenia - jadąc pośpiechem jest to ok. 3 godz. Ale teraz to już sama nie wiem :cool1: Quote
maggiejan Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 A elik musi wziąć dwa? Może weźmie jednego, a drugi przyjedzie później... Quote
Zuza i Noddy Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 Wydaje mi sie ze nie ma sensu rozdzielać transportu psów z tego samego schroniska. Quote
elik Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 Cioteczki, zdaje się na Was. Jak zdecydujecie, tak będzie. Quote
Wet-siostra Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 A może jednak spacerek:evil_lol:???Będą miały okazję nauczyć się chodzenia na smyczy:lol::lol: Przed wyjazdem ufarbujcie bródkę Kapselka...:loveu:Żeby mój TZ czasem nie wymyślił,że to...STARUCH...:diabloti: Quote
truskawa144 Posted April 2, 2008 Author Posted April 2, 2008 [LEFT]Twój TŻ to chyba wszystko powyżej szczeniaka uważa za staroć:evil_lol: Powiedz mu,że to ze zmartwienia posiwiał,w końcu to Ty jesteś wet to powinien Ci uwierzyć:lol: [/LEFT] Quote
Wet-siostra Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 Niestety,ja jestem tylko pomoc wet...czyli wetsiostra...:eviltong: Nie wiem,czy mi uwierzy...:cool3: Kapselku-zapraszam do salonu odnowy biologicznej...:evil_lol::evil_lol: Quote
truskawa144 Posted April 2, 2008 Author Posted April 2, 2008 [LEFT]Wiem,ze jesteś tech.wet:evil_lol: Ale dla mnie to prawie wet:evil_lol: Tż nie wet ani nie tech.wet to powinien uwierzyć na słowo:lol: [/LEFT] Quote
elik Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 [quote name='fizia']Szukamy transportu CZĘSTOCHOWA - PRZEMYŚL!!!! Nadal szukamy tego nieszczęsnego transportu, a psiaki tęsknią w schronie za człowiekiem :placz: Jak tak dalej pójdzie, to one tam zczezną z tęsknoty, albo (odpukać) z jakiegoś choróbska. A może ktoś drugi zdecyduje sie pojechac ze mną. To tylko jedno popołudnie. W pojedynkę z dwoma schronowcami to faktycznie mogłoby być nieciekawie. Quote
Selenga Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 kolejne allegro Kapselka http://www.allegro.pl/show_item.php?item=340622185 Quote
Recommended Posts