Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

WITAM!!!!!Jak się czuje Kapselek???I Micia???
Czekamy na nie.Mój już pogodzony z faktem,choć wciąż mruczy pod nosem,że Micia starawa...
Postaram się,by było im u mnie-u nas-jak najlepiej.Super-żarcia im może nie zapewnię,dostaną to,co moje dwa psiaki,ale na opiekę,miłość i troskę mogą liczyć.Kastracja Kapsla też jest aktualna ale nie od razu.Musi mieć chwilę czasu na aklimatyzację w nowym miejscu,nie mogę mu na dzień dobry fundować takiego stresu...Choć i tak oba psiaki pewnie od razu trafią do wanny...:evil_lol:Z tego,co wiem,w schronisku nikt ich nie kąpie...:eviltong:Więc im na dzień dobry zafunduję tą przyjemność...:p

Posted

[quote name='fizia']Szukamy transportu CZĘSTOCHOWA - PRZEMYŚL!!!!
Kochane Cioteczki, tylko mnie nie bijcie :diabloti::diabloti:.
A co by było, gdyby transport był łączony: Częstochowa - Kraków - Przemyśl.
Gdyby ktoś "podrzucił:" psiaki do Krakowa o stosownej porze, to mogłabym zawieźć je pociągiem do Przemyśla - z Krakowa około 4 godz. jazdy.
Czytałam gdzieś wcześniej na tym wątku o propozycji wysłania ich pociągiem w kontenerku, co nie ukrywam, nie podobało mi się. Ale z człowiekiem w przedziale, co o tym sądzicie ?

Posted

fizia napisał(a):
...do Wet-siostry jadą 2 psiaki - Kapselek i Micia
Myślę, że byłoby Ci bardzo ciężko samej w pociągu z 2 psami

Tak wiem, że to 2 psiaki mają jechać i radość moja z tego tyt. jest ogromna :loveu: a że transport już od kilku dni jest poszukiwany stąd moja propozycja, bo bardzo mi żal, że tam domek czeka, a one bidule w schronie :(
Wydaje mi się, że to nie są wielkie psy, a może się mylę ?

Posted

Z tego,co wiem,psy są małe...:lol:Pomysł jest dobry,tylko...z tego,co wiem,pasażerowie niezbyt chętnie podróżują w jednym przedziale z psem...Kiedyś jechałam z Tyrsą sama w przedziale całą drogę,bo nikt nie chciał się dosiąść...A tu DWA psy,w dodatku nie wiadomo,jak zareagują na podróż(wymioty,itp...).Nie znam przepisów,ale wydaje mi się,że pies jadący koleją musi mieć ważne szczepienie p/w wściekliźnie(książeczka zdrowia lub zaświadczenie) i kaganiec...Chyba,że jest całkiem malutki...
Nie utrudniam,sama już się nie mogę psiaków doczekać...Ale chyba dla nich jednak byłby lepszy samochód.W każdej chwili można go zatrzymać,wysiąść z psiakiem...
No a na koniec-przed podróżą koleją pieski musiałyby chyba przejść przez wannę...lub prysznic...:evil_lol:A w samochodzie DOGOMANIAKÓW nie byłoby to konieczne...:loveu:

Posted

[LEFT]Kąpiemy je czasem,wystarczy zobaczyć fotki Kapsla po praniu (są na tym wątku):evil_lol:. Ale i tak pewnie za czyste nie będą. Szczepienia na wściekliznę KAŻDY pies ma aktualne (no chyba ze jest u nas mniej niż 14 dni).
Micia wygląda ostatnio lepiej za to Kapselek trochę siwieje:evil_lol: On od początku miał pyszczek trochę srebrny. Ale teraz to już chyba życie schroniskowe mu coraz mniej służy. Przywitał mnie dziś radosnym merdaniem ogonka i "Kapselkowym uśmiechem".
Elik nie wiem czy dasz rade z dwoma psami które nigdy pociągiem nie jechały,nie bardzo chodzą na smyczy i do tego nie wiadomo czy nie mają choroby lokomocyjnej. Ja bym bardzo chciała żeby jechały ale po prostu nie wiem czy dasz radę.
[/LEFT]

Posted

truskawa144 napisał(a):
...Elik nie wiem czy dasz rade z dwoma psami które nigdy pociągiem nie jechały,nie bardzo chodzą na smyczy i do tego nie wiadomo czy nie mają choroby lokomocyjnej. Ja bym bardzo chciała żeby jechały ale po prostu nie wiem czy dasz radę.

:placz: tak bardzo chciałabym im pomóc. Myślałam, że skoro są to małe psiaki, można będzie przewieźć je w torbach. Sprawdzałam połączenia - jadąc pośpiechem jest to ok. 3 godz.
Ale teraz to już sama nie wiem :cool1:

Posted

A może jednak spacerek:evil_lol:???Będą miały okazję nauczyć się chodzenia na smyczy:lol::lol:
Przed wyjazdem ufarbujcie bródkę Kapselka...:loveu:Żeby mój TZ czasem nie wymyślił,że to...STARUCH...:diabloti:

Posted

[LEFT]Twój TŻ to chyba wszystko powyżej szczeniaka uważa za staroć:evil_lol: Powiedz mu,że to ze zmartwienia posiwiał,w końcu to Ty jesteś wet to powinien Ci uwierzyć:lol:
[/LEFT]

Posted

[quote name='fizia']Szukamy transportu CZĘSTOCHOWA - PRZEMYŚL!!!!

Nadal szukamy tego nieszczęsnego transportu, a psiaki tęsknią w schronie za człowiekiem :placz:
Jak tak dalej pójdzie, to one tam zczezną z tęsknoty, albo (odpukać) z jakiegoś choróbska.
A może ktoś drugi zdecyduje sie pojechac ze mną. To tylko jedno popołudnie. W pojedynkę z dwoma schronowcami to faktycznie mogłoby być nieciekawie.