Wet-siostra Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Wszystkie prezentowane przez Was psy chwytają za serce,wpadają w oczka i aż się proszą o pomoc...:loveu:Niestety,oprócz Kapselka,którego biorę na DT na 1000000% mogę wziąść jeszcze tylko JEDNEGO MAŁEGO zwierzaczka...:placz:Na dokładkę nie może to być piesek młody,bo moja sunia takowych nie toleruje.No i musi umieć doszczekać się z innymi psami...Czyli z Tyrsą i z Kolim...:roll: Quote
truskawa144 Posted March 20, 2008 Author Posted March 20, 2008 [LEFT]Piesków masz do wyboru do koloru. Nie chciałabym być na Twoim miejscu i podejmować decyzji. Cieszę się bardzo,że Kapselek jedzie:) [/LEFT] Quote
Sabina02 Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Jeszcze jest taki 15 letni dziadzio... :-( moze jednak mu sie uda i nie umrze w schronisku... http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=65536 Quote
Wet-siostra Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 Tyle psiaków,a każdy potrzebuje pomocy...:placz::placz:Jak bym nie zdecydowała,bedzie niedosyt i dylemat,że może jednak trzeba było pomóc innemu psiakowi...No i te pretensje,że dlaczego biorę psy na DT z innych miast,skoro mam pod nosem Orzechowce???Może i racja,ale z drugiej strony mam je na co dzień.Zawsze mogę tam pojechać i pomóc.Jak ostatnio,gdy asystowałam przy ponownym zszywaniu suki po sterylizacji...A swoją drogą tam jest naprawdę tragedia.Nawet patrząc z weterynaryjnego punktu widzenia.Nie ma porządnego stołu zabiegowego,nawet zwykłego termometru nie ma...Zauważyłam osowiałą suczkę,chciałam zmierzyć jej temperaturę i usłyszałam,że...NIE MA TERMOMETRU!!!!!!!!:shake:Wyobrażacie to sobie???Schronisko bez podstawowego sprzętu????Gdybym miała kasę sama bym im kupiła podstawową apteczkę...Ale nie mam...A wracając do tematu DT-sama nie wiem...Kapselek na mur-beton,obiecałam,więc się nie wycofam.A ten drugi wybraniec???:roll:Jejku,nie wiem...:placz: Quote
truskawa144 Posted March 21, 2008 Author Posted March 21, 2008 [LEFT]Też się z tym zarzutem spotkałam: "Czemu działam w schronisku w Kłomnicach skoro w Częstochowie jest schronisko i są potrzebujące zwierzaki". Ja wychodzę z założenia,że trzeba pomagać wszystkim,zwierzaki Kłomnickie nie są gorsze od Częstochowskich wiec czemu mam im nie pomagać. Częstochowskim tez pomagam,tyle,że tym żyjącym na ulicach a nie tym schroniskowym. Raz pojechałam do Kłomnic,w zupełnie innej sprawie i tak wyszło,że zostałam, jestem tam 1,5 roku i zamierzam być do końca. Współczuję Ci podjęcia tej decyzji,jakkolwiek wybierzesz uratujesz jednego pieska (nie liczę Kapsla skoro już jest "zaklepany") a to bardzo dużo:) [/LEFT] Quote
Sabina02 Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 Wet-siostra, wlasnie dowiedzialam sie ze ta sunia z kwiatuszkiem na glowce szuka tylko domku stalego, bo nie ma zlych warunkow tam gdzie przebywa (mieszka w domu, nie w boksie). Wiec jeden dylemat Ci odpada... :lol: Ale prosze, wez pod uwage tego 15 letniego dziadzia z mojego ostatniego postu. On juz jest starusienki, lada chwila odejdzie za TM... On wlasciwie potrzebuje juz tylko ostatnich dni szczescia w swym zyciu i godnego odejscia, zeby nie umarl samiusienki w boksie... Blagam... :-( :-( :-( Quote
Selenga Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 Wet-siostra napisał(a):Tyle psiaków,a każdy potrzebuje pomocy...:placz::placz:Jak bym nie zdecydowała,bedzie niedosyt i dylemat,że może jednak trzeba było pomóc innemu psiakowi...No i te pretensje,że dlaczego biorę psy na DT z innych miast,skoro mam pod nosem Orzechowce???Może i racja,ale z drugiej strony mam je na co dzień.Zawsze mogę tam pojechać i pomóc.Jak ostatnio,gdy asystowałam przy ponownym zszywaniu suki po sterylizacji...A swoją drogą tam jest naprawdę tragedia.Nawet patrząc z weterynaryjnego punktu widzenia.Nie ma porządnego stołu zabiegowego,nawet zwykłego termometru nie ma...Zauważyłam osowiałą suczkę,chciałam zmierzyć jej temperaturę i usłyszałam,że...NIE MA TERMOMETRU!!!!!!!!:shake:Wyobrażacie to sobie???Schronisko bez podstawowego sprzętu????Gdybym miała kasę sama bym im kupiła podstawową apteczkę...Ale nie mam...A wracając do tematu DT-sama nie wiem...Kapselek na mur-beton,obiecałam,więc się nie wycofam.A ten drugi wybraniec???:roll:Jejku,nie wiem...:placz: A możesz okreslic ile kosztuje taka apteczka? Może coś się wymyśli - nie takie rzeczy się na dogo finansowało :) Quote
Wet-siostra Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 Przyznam się,że myślałam o tym staruszku.Na tych zdjęciach nie wygląda na zbyt dużego...I pewnie nikt go nie zaadoptuje...:placz:Przeczytam o nim jeszcze raz.A co do kosztów apteczki,trudno mi powiedzieć.Kiedyś tam ją mieli,jakieś 10lat temu...Pewnie się rozsypała ze starości...Szafkę można byłoby zbić samemu z desek lub kupić w lamusie.Najważniejszym sprzętem na pewno byłby termometr,do tego bandaże,środki odkażające(spirytus salicylowy,denaturat),woda utleniona,rivanol...W hurtowni weterynaryjnej jest dużo przeróżnych środków,w różnych cenach.Nie wiem,może 100zł.wystarczyłoby na te najważniejsze...Tylko,czy ktoś ich sobie nie "pożyczy"???Nie jestem w stanie być w schronisku codziennie...:shake:A teraz pytanie z innej beczki.Jak to zrobić,by na końcu mego tekstu pojawiały się te-jak im tam-banerki???Jestem świeżo upieczoną posiadaczką laptopa i nie mam pojęcia o technice... :comp26: Quote
Hotel KADIF Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 Wet-siostra napisał(a):..... pojawiały się te-jak im tam-banerki??? :comp26: Wiesz co, Nadzieja!!! Oplułam przez Ciebie monitor....:roflt::roflt::roflt: Ja jestem na dogo od września a i tak cały czas się pytam TZ-a o wszystko :loveu:. Kolne do Ciebie wieczorem to jakoś damy radę we trójkę ;):evil_lol: Quote
Martunia Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 Ale się cieszę, że Kapselek wreszcie domek odnalazł. :loveu: Quote
Wet-siostra Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 :mad:co on zawinił???I tak już jest lepiej,niż wczoraj,tylko dwa razy mi się wyłączył...:eviltong:A raz wcisnęłam coś,sama nie wiem,co,ale spowodowało,że zamiast z wychodziło y...:pissed::pissed:Ale teraz jest już dobrze.:multi: Quote
Martunia Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 Wet-siostra napisał(a)::mad:co on zawinił???I tak już jest lepiej,niż wczoraj,tylko dwa razy mi się wyłączył...:eviltong:A raz wcisnęłam coś,sama nie wiem,co,ale spowodowało,że zamiast z wychodziło y...:pissed::pissed:Ale teraz jest już dobrze.:multi: Pewnie jednocześnie musiałaś wcisnąć na klawiaturze Shift i Ctrl. ;) Quote
Wet-siostra Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 :loveu:Jak się ma mój przyszły PT{Pies Tymczasowy)???Pewnie śpi...Co do laptopa-na razie co chwilę naciskam jakieś klawisze,których nie powinnam...Stara baba,a nie potrafi oswoić takiego małego pudełka...;)Czy już coś wiadomo z transportem???Jako drugiego PT wstępnie wybrałam tego staruszka,ale ostateczną decyzję podejmę po pozytywnej opinii lek.wet.co do transportu.Jako PRAWIE-ŻE WETERYNARZnie mogę narażać zwierzęcia...:shake:Jeśli weterynarz stwierdzi,że piesek może jechać-pojedzie.Jeśli nie-pomyślę nad innym.Pozdrawiam!!!:multi: Quote
Wet-siostra Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 Pewnikiem już świętują...:knajpa::eating::kaffee_2::facelick::laola::popcorn::pepsi::chlup:Może coś ruszy po świętach... Quote
fizia Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 Masz rację, może faktycznie teraz taki specyficzny okres... Znajdziemy ten transport! Quote
truskawa144 Posted March 22, 2008 Author Posted March 22, 2008 PT ma się dobrze,już chyba czuje co się święci bo ostatnio był bardzo podniecony:evil_lol: Znam Kapsla od stycznia ubiegłego roku,głaskałam,trzymałam na kolanach kiedy był smutny bo stracił dom,pocieszałam po niespodziewanej śmierci jego najlepszego przyjaciela Tupka. Przy każdej wizycie w schronisku odwiedzałam go,rozmawiałam z nim,głaskałam żeby przezwyciężyć początkową depresje. Kapselek jest wspaniałym psem,nie da się go nie kochać. Jestem pewna Nadziejo,że szybko zostaniecie przyjaciółmi i,że Kapselek będzie Ci bardzo wdzięczny za o ,że go wybrałaś. Dziękuję w imieniu swoim i Kapsla:) Szukamy transportu do skutku! Quote
Avaloth Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 ja nie za bardzo do transportu :evil_lol: (patrz wiek) ale trzymam kciuki, żeby sie coś znalazło :) i kapselek na święta do domu ! tymczasowego, ale to zawsze coś ^^ Quote
Martunia Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 No Kapselek się wreszcie doczeka domku ! :) Teraz tylko stałego szukać. :roll: Ale jak dobrze, że święta spędzi w domku. :) Ja też zabardzo do transportu nie będę mogła. Z tej samej przyczyny. ;) Quote
Wet-siostra Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 Cioteczki,nie rozpędzajcie się tak z tym transportem!!!Chyba nie czytacie dokładnie moich postów.NAJPIERW POZYTYWNA OPINIA LEKARZA WETERYNARII CO DO TRANSPORTU.Bez tego ani rusz.Wiek swoje robi.A ja nie chcę miec tego psiaka na sumieniu.:shake: Quote
Zuza i Noddy Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 Ale to chodzi o Kapsla, a on może jechać. Quote
Recommended Posts