AgaiTheta Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 Właśnie zadzwoniła do mnie pani, której dzisiaj do sklepu zoologicznego dzieci przyniosły znalezione szczenię. Ok 2-3 dniowe!!! Znalezione w parku w trawie :placz: Po wizycie u weta okazało się, że jest wszystko ok, tylko maleństwo trzeba odkarmić. Pani nie może zająć się szkrabkiem. Ja nie umiem mu pomóc - KTO MOŻE POMÓC??? Kto umie!!!!!!!!!!!!!! Radźcie co robić, ja nie mam pomysłów :( Quote
malagos Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 ja umiem, ale jestem daleko :shake: Bianka umie, ale jest jeszcze dalej :shake: Quote
irma Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 kupić termofor i karmić rozwodnionym mlekiem albo mlekopodobnym preparatem (są w sklepach zoologicznych) co ok 1 i szukac psiej mamki Quote
Tigraa Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 Karmiłam jednodniowe znalezione szczenię przez tydzień,zanim znalazłam dla niej mamkę. Kup mleko dla szczeniąt w zoologicznym (ok.20 zł) i butelkę do karmienia szczeniąt (5-6 zł). Trzeba malucha karmić co 2-3 godziny. Po jedzeniu masuj mu brzuszek wilgotną szmatką. Najważniejsze to nie wyziębić. Ja malutką Sonię trzymałam zawiniętą w kocyk-pod lampką. Szukaj mamki, samej wykarmić takie maleństwo jest trudno. Zmień tytuł ze pilnie poszukiwana mamka dla kilkudniowego szczenięcia. Powodzenia dziewczyno. Quote
AgaiTheta Posted May 25, 2007 Author Posted May 25, 2007 Psinka dostaje mieszankę dla psiulków od weta, karmiona jest co godzinę bo dopomina się. Tylko nie ma się kto nią zająć, szukamy osoby która pomoże..... Quote
mariee Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 No tak, bez psiej matki będzie problem. Ja tez karmilam szczenie sztucznie i w męża rekach kończyło życie, ogrzewanie itp...nic nie pomoglo! zależy jak szczeniak jest siłny! Quote
mariee Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 madre wyjście! ale liczą sie godziny! czas jest bardzo ważny! Quote
Tigraa Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 Może wet wie o jakiejś suczce ktora niedawno urodziła? Albo może w schronisku jest jakaś i można by ją wziąć aby odkarmiła malucha? Pytaj wszędzie, bo bez mamki maleństwo ma małe szanse. Moja znaleziona Sonia co prawda odchowała się i teraz jest duzą, zdrową pannicą, ale to dzięki temu, że przygarnęła ją Maupa4 a odkarmiła i odchowała buldożka Zuzia. Teraz przybrana córeczka jest 3 razy większa od mamy. Quote
basia0607 Posted May 26, 2007 Posted May 26, 2007 Uwaga ! Mam 2 psie mamki. Jamniczkę i Doga de bordo.Czekam na wiesci o szczeniątku ! Agi iThetki nie ma na gg ! Quote
basia0607 Posted May 27, 2007 Posted May 27, 2007 Pani od jamniczki zgodziła sie abysmy przywiezli dzieciątko.Jak obecni właściciele szczeniaczka zadecydują aby przyjechac pojadziemy ! Jest problem ,bo jamnicze dzieci maja 7 tygodni,czy suka zaakceptuje małego ? Quote
AgaiTheta Posted May 27, 2007 Author Posted May 27, 2007 Jestem po rozmowie z moją wet, mówiła, żeby nie ryzykować, takie mleko jest już niewartościowe. Ewelina dba o niunię, wszystko jest z malutką ok. Dzisiaj wyskoczyły na brzusiu potówki, smarują lekko brzusio. Zaraz fotki pokażę. Szukamy mamci! Quote
basia0607 Posted May 27, 2007 Posted May 27, 2007 A ja juz widzialam małą dziewczynkę ! Jest slodka .śliczna taka bezbronna. Nie moge pojąć czlowieka ,który ją skazal na smierć. Zastanawiam sie czy gdzieś w pobliżu nie bylo jej rodzenstwa ! Quote
akucha Posted May 27, 2007 Posted May 27, 2007 Boziulku, jakie to małe jest... Niech jej się uda!!! Quote
Kincia Posted May 27, 2007 Posted May 27, 2007 [quote name='AgaiTheta'] BOZE JAKIE TO MALE :loveu: :loveu: :placz: CZY LUDZIE SERCA NIE MAJA :placz: :placz: TAKICH TO TYLKO POWYBIJAC :mad: :mad: :mad: DOBRZE ZE TE DZIECI GO ZNALAZLY I MAM NADZIEJE ZE ZADNEGO RODZENSTWA NIE MIAL :placz: :placz: Quote
Kincia Posted May 27, 2007 Posted May 27, 2007 Trzymam Za Ciebie Kochanie Kciuki Wszytko Bedzie Dobrze Jestes W Dobrych Rekach :):) Quote
Dagusia1992 Posted May 27, 2007 Posted May 27, 2007 jejqu ale malusie :( biedniusie trzymam kciuki Quote
halbina Posted May 27, 2007 Posted May 27, 2007 Ludzie... matki... własne dzieci porzucają... :razz: Quote
Recommended Posts