Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Właśnie zadzwoniła do mnie pani, której dzisiaj do sklepu zoologicznego dzieci przyniosły znalezione szczenię. Ok 2-3 dniowe!!! Znalezione w parku w trawie :placz:

Po wizycie u weta okazało się, że jest wszystko ok, tylko maleństwo trzeba odkarmić.
Pani nie może zająć się szkrabkiem.
Ja nie umiem mu pomóc - KTO MOŻE POMÓC??? Kto umie!!!!!!!!!!!!!!

Radźcie co robić, ja nie mam pomysłów :(

• Replies 51
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kupić termofor i karmić rozwodnionym mlekiem albo mlekopodobnym preparatem (są w sklepach zoologicznych) co ok 1 i szukac psiej mamki

Posted

Karmiłam jednodniowe znalezione szczenię przez tydzień,zanim znalazłam dla niej mamkę. Kup mleko dla szczeniąt w zoologicznym (ok.20 zł) i butelkę do karmienia szczeniąt (5-6 zł). Trzeba malucha karmić co 2-3 godziny. Po jedzeniu masuj mu brzuszek wilgotną szmatką. Najważniejsze to nie wyziębić. Ja malutką Sonię trzymałam zawiniętą w kocyk-pod lampką.

Szukaj mamki, samej wykarmić takie maleństwo jest trudno.
Zmień tytuł ze pilnie poszukiwana mamka dla kilkudniowego szczenięcia.
Powodzenia dziewczyno.

Posted

No tak, bez psiej matki będzie problem. Ja tez karmilam szczenie sztucznie i w męża rekach kończyło życie, ogrzewanie itp...nic nie pomoglo! zależy jak szczeniak jest siłny!

Posted

Może wet wie o jakiejś suczce ktora niedawno urodziła?
Albo może w schronisku jest jakaś i można by ją wziąć aby odkarmiła malucha?
Pytaj wszędzie, bo bez mamki maleństwo ma małe szanse.
Moja znaleziona Sonia co prawda odchowała się i teraz jest duzą, zdrową pannicą, ale to dzięki temu, że przygarnęła ją Maupa4 a odkarmiła i odchowała buldożka Zuzia.
Teraz przybrana córeczka jest 3 razy większa od mamy.

Posted

Pani od jamniczki zgodziła sie abysmy przywiezli dzieciątko.Jak obecni właściciele szczeniaczka zadecydują aby przyjechac pojadziemy !
Jest problem ,bo jamnicze dzieci maja 7 tygodni,czy suka zaakceptuje małego ?

Posted

Jestem po rozmowie z moją wet, mówiła, żeby nie ryzykować, takie mleko jest już niewartościowe. Ewelina dba o niunię, wszystko jest z malutką ok. Dzisiaj wyskoczyły na brzusiu potówki, smarują lekko brzusio.
Zaraz fotki pokażę.

Szukamy mamci!

Posted

A ja juz widzialam małą dziewczynkę ! Jest slodka .śliczna taka bezbronna.
Nie moge pojąć czlowieka ,który ją skazal na smierć. Zastanawiam sie czy gdzieś w pobliżu nie bylo jej rodzenstwa !

Posted

[quote name='AgaiTheta']

BOZE JAKIE TO MALE :loveu: :loveu: :placz:
CZY LUDZIE SERCA NIE MAJA :placz: :placz:
TAKICH TO TYLKO POWYBIJAC :mad: :mad: :mad:
DOBRZE ZE TE DZIECI GO ZNALAZLY I MAM NADZIEJE ZE ZADNEGO RODZENSTWA NIE MIAL :placz: :placz: