Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 857
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='zozola77']rozmawiałam z Till dzisiaj i chyba za przepychanki słowne ma bana na wątku Vigo (sama nie była pewna za co) ja nie znam watku Vigo wiec nie wiem co tam dokładnie było pisane ale wiem ze nerwy jej puściły i .....................do kwietnia jest zbanowana...

będzie mnie informować jak będą jakieś wieści odnośnie Bafiego,Grafiego..zwłaszcza co z potencjalną adopcją Baficzka....

też jestem za opcją kupienia kubraczka na bazarku[/QUOTE] Uściski dla Till:) I czekamy na wieści co z adopcją:)

Posted

mam wieści od Till w sprawie PA :

dzisiaj widziała się z Panią od świnki morskiej- wydje się bardzo sympatyczna i z sercem (oczywiście Panią mam na myśli ;) )

kiedyś już miała przygarniętego pieska, pani nawet dokarmia psy na wiosce u jednego pijacza, szuka dla nich pomocy może Till cos się uda zorganizować

mieszka w Krakowie na osiedlu domkow jednorodzinnych, mają mały ogródek dobrze ogrodzony

ma męża 2 synów 9 i 12 lat oraz świnką morską -ale o swince już wiedzieliśmy

Till mówiła na temat żywienia, wprowadzania psa do rodziny itp. a pani robiła notatki, zadawała pytania

Teraz będą ferie wiec Bafi nie byłby sam, a później i tak maksymalnie 4-6 godzin na dzień

W sobote mają jechać do hoteliku poznać Bafiego i jak będzie oki to go zabiorą

więc czekamy do soboty, jak tylko cos będę wiedzieć dam znać

oczywiście będzie wizyta PA ;) jeśli wszystko się uda :)

TRZYMAJMY KCIUKI !!!

Posted (edited)

Wow, potencjalna pańcia robiła notatki z uwag Till?...To raczej bardzo dobrze rokuje. W większości przypadków, ludzie kiwają głowami i przytakują,że tak,tak,tak ...bo oni zawsze wszystko wiedzą ...i to nawet lepiej od dogomaniaka wyadoptowującego psa...

Edited by zachary
Posted

[quote name='zozola77']mam wieści od Till w sprawie PA :

dzisiaj widziała się z Panią od świnki morskiej- wydje się bardzo sympatyczna i z sercem (oczywiście Panią mam na myśli ;) )

kiedyś już miała przygarniętego pieska, pani nawet dokarmia psy na wiosce u jednego pijacza, szuka dla nich pomocy może Till cos się uda zorganizować

mieszka w Krakowie na osiedlu domkow jednorodzinnych, mają mały ogródek dobrze ogrodzony

ma męża 2 synów 9 i 12 lat oraz świnką morską -ale o swince już wiedzieliśmy

Till mówiła na temat żywienia, wprowadzania psa do rodziny itp. a pani robiła notatki, zadawała pytania

Teraz będą ferie wiec Bafi nie byłby sam, a później i tak maksymalnie 4-6 godzin na dzień

W sobote mają jechać do hoteliku poznać Bafiego i jak będzie oki to go zabiorą

więc czekamy do soboty, jak tylko cos będę wiedzieć dam znać

oczywiście będzie wizyta PA ;) jeśli wszystko się uda :)

TRZYMAJMY KCIUKI !!![/QUOTE]

Dziękuję za przekazanie informacji.

Domek zapowiada się obiecująco !

Posted (edited)

no to mam wieści sprzed chwili:

Panstwo z chłopakami przyjechali dzisiaj do hotelu w sumie już nastawieni ze go zabierają więc decyzja nie trwała długo

Bafi jakby czuł co jest grane bo po wyjściu z kojca radośnie ich powitał, rozdawał buziaki, byli na spacerku Bafik szedł ładnie, nie ciągnął do dzieci też super

mąż Pani też bardzo sympatyczy ,konkretny- na Angeliece też zrobili bardzo dobre wrażenie

no i Bafik pojechał z nimi

Till odczekała kilka godzin i zadzwoniła do nich

są Bafim zachwyceni, o takim psie marzyli kupili mu legowisko, miski,smycz szampon, szczotki -full wypas
Bafi super, spokojny radosny, nie ciągnie do innych psów, przytulak, poleżał na legowisku czuje się swobodnie, drepta za nimi, kładzie głowe na kolanach

świnka na razie zamknieta w pokoju w klatce, żeby Bafi się zaklimatyzował

ale, żeby nie było tak różowo to Pani zmartwiona powiedziała, że syn chyba ma alergie na sierść bo już w aucie zaczął kichać, kaszleć w domu też Pani martwiła się żeby nie spuchnął
on ma stwierdzoną alergie ale pokarmową i na pyłki, Pani poda mu lekarstwo które czasem bierze w okresie pylenia i zobaczymy...

jak mu nie przejdzie to pewnie będą się konsultować z lekarzem, może jakieś odczulanie

Pani mówiła ze czuje się jak przestepca, ze dała psu dom nie po to by go oddawać no i jest taki jak chcieli wiec będą walczyc żeby udało się to jakoś rozwiązać

a my musimy niestety czekać jak to się potoczy

Edited by zozola77
Posted

Dziękuję za informację, dobrze że tak sobie spasowali wszyscy. Teraz trzeba trzymać kciuki, żeby z tą alergią nie było nic poważnego, to byłby straszny pech dla Bafiego, żeby ta alergia miała coś zepsuć...

Posted

[quote name='MALWA']Licytuję już czerwony kubrak dla Bafika![/QUOTE]

rozmwiałam też z Till o kubraku dla Bafiego i mówiła, ze się wstrzymujemy z zakupem a jeśli uda Ci się MAlwa wygrac licytcję to ten kubrak byłby dla Grafiego, powinien pasować

napisałam to tez u Grafisia

Posted

Cholerka, ale myślę że lepiej gdyby Bafiś wrócił szybciej niż wtedy, gdy ich pokocha całym serduszkiem. Miejmy nadzieję, że to jednak reakcja na coś innego.

Posted

[quote name='zozola77']no to mam wieści sprzed chwili:

Panstwo z chłopakami przyjechali dzisiaj do hotelu w sumie już nastawieni ze go zabierają więc decyzja nie trwała długo

Bafi jakby czuł co jest grane bo po wyjściu z kojca radośnie ich powitał, rozdawał buziaki, byli na spacerku Bafik szedł ładnie, nie ciągnął do dzieci też super

mąż Pani też bardzo sympatyczy ,konkretny- na Angeliece też zrobili bardzo dobre wrażenie

no i Bafik pojechał z nimi

Till odczekała kilka godzin i zadzwoniła do nich

są Bafim zachwyceni, o takim psie marzyli kupili mu legowisko, miski,smycz szampon, szczotki -full wypas
Bafi super, spokojny radosny, nie ciągnie do innych psów, przytulak, poleżał na legowisku czuje się swobodnie, drepta za nimi, kładzie głowe na kolanach

świnka na razie zamknieta w pokoju w klatce, żeby Bafi się zaklimatyzował

ale, żeby nie było tak różowo to Pani zmartwiona powiedziała, że syn chyba ma alergie na sierść bo już w aucie zaczął kichać, kaszleć w domu też Pani martwiła się żeby nie spuchnął
on ma stwierdzoną alergie ale pokarmową i na pyłki, Pani poda mu lekarstwo które czasem bierze w okresie pylenia i zobaczymy...

jak mu nie przejdzie to pewnie będą się konsultować z lekarzem, może jakieś odczulanie

Pani mówiła ze czuje się jak przestepca, ze dała psu dom nie po to by go oddawać no i jest taki jak chcieli wiec będą walczyc żeby udało się to jakoś rozwiązać

a my musimy niestety czekać jak to się potoczy[/QUOTE]

Trzymamy kciuki za Baficzka oby to był domek na ZAWSZE!!!!:)

Posted

Zozola77 - dziękuję za relację z wizyty Państwa w hoteliku i odebrania psa.

Co do czerwonego kubraka, to jesli go wygram, to trafi do Grafisia.

Może nowi Państwo sami zakupią taki kubrak dla Bafisia.

Ale alergia dziecka, to już dzisiaj nie problem, można jakoś zaradzić...........