Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='auraa']ja też się martwię. co z nią będzie. Martwię się stanem łapki[/QUOTE]
Policzyłam ile dni gipsu i ile unieruchomienia łapy : 66 dni! Prawie 10 tygodni!!! Ja też się martwię. Po tak długim unieruchomieniu łapka będzie wymagała bardzo długiej rehabilitacji !!! O ile będzie dobrze zrośnięta.
Coś mi to nie za dobrze wygląda. A do tego żadnych informacji o stanie łapy. Przecież, na miłość Boską, ta Natasza podobno studiuje weterynarię. Czy ktos mógłby wreszcie ruszyć tyłek i zasięgnąć informacji na SGGW u lekarzy?
Gdzie są faktury z SGGW, gdzie wyniki badań i konsultacji?
Zaczynam się niepokoić.
Jestem wręcz gotowa zatelefonować do Vivy i zapytać jakie faktury zapłacili i za co?

• Replies 280
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

nie musisz się denerwować .Mam skany faktur niestety mam problemy z ich wstawieniem. Informacji nie było ponieważ wczoraj odbyła się zaplanowana wizyta i po niej zapadła decyzja o przedłużeniu takiej formy leczenia. Tak jak wcześniej napisała gajowa kontaktowała sie z Nataszą i ta stwierdziła , ze wszystko jest w porządku. W międzyczasie nie było wizyt na SGGW. Niestety nikt z nas na oko nie jest w stanie stwierdzić co sie dzieje pod gipsem.

Edited by auraa
Posted

To dla czego tych skanów faktur nie ma na wątku? Przynajmniej z tych faktur dowiedzielibyśmy się jakie leczenie przeprowadzono. Wygląda na to że nikogo nie interesuje co się dzieje z suńką. Tajemnicza Natasza, Gajowa, która sie z nią kontaktuje. A w ogóle to tylko wiadomo "że jest w porządku". A może trzeba wyjaśnić sytuację? Może Gajowa wie coś więcej. Przecież nie można psa niesprawnego wydawać w obce ręce, od razu po zdjęciu gipsu. Bo będzie wracał jak bumerang. Miałam kiedyś gips, po operacyjnym zespoleniu, przez tylko 6 tygodni na ręce. Ręka była całkiem niesprawna. Trzeba wiedzieć jaki jest jego stan bo może trzeba wiecej pieniędzy na rehabilitację?

Posted

Ostatnie informacje. Z łapa nie jest tragicznie. Zrasta się prawidłowo ale nie zrosła się jeszcze w 100%. Dlatego lekarze zdecydowali, że dla bezpieczeństwa lepiej jeszcze gipsu nie zdejmować. Infekcja, jaka się wcześniej przyplątała na pewno nie pomogła w zrastaniu kości.

Posted

.Mam skan faktury niestety mam problemy zjej wstawieniem.
Pies nie jest zostawiony sam sobie i ma opiekę. Niestety było to skomplikowane złamanie nie jednej ale dwóch kości. Sara staje na łapie więc trochę nią pracuje.
Jutro będe miała więcej informacji.

Posted

Na wizycie, lekarze byli gotowi zdjąć gips jednak ponieważ Sara jest bardzo ruchliwym psem, doszli do wniosku, ze dla jej bezpieczeństwa lepiej ta łapkę jeszcze potrzymać w gipsie.

Posted

Sarunia jest cudna :) i w dodatku lubi koty -po prostu pies ideał . Na innym wątku czytałam ,że przy złamaniach dobrze jest jak pies bierze leki przyspieszające zrastanie kości .Ciekawe czy nasza mała dostaje jakieś leki .

Posted

Niespodzianka! Szukamy kogoś na wizytę przed adopcyjną na Ursynowie. Ludzie wydaja sie być stworzeni dla Sary. Są przygotowani na dalsze leczenie czy rehabilitację. Sara ich zachwyciła:loveu:

Posted

Sara na wizytę do lekarza idzie w środę. Trzymajcie kciuki. Warunki sie nie poprawiły a wręcz pogorszyły. Pies siedzi uwiazany na łańcuchu, bo ponoć się rzucił na faceta. Jest to wierutnym kłamstwem. Drugi pijak żeby pokazać, ze on jest łagodny zaczął go ciągać z całej siły za uszy. Pies piszczał z bólu. Krysia szuka dla niego domu domu wśród znajomych. Sytuacja beznadziejna. Aż boję się myśleć co by się stało z Sarą, gdyby tam została.

Posted

[quote name='auraa']Niespodzianka! Szukamy kogoś na wizytę przed adopcyjną na Ursynowie. Ludzie wydaja sie być stworzeni dla Sary. Są przygotowani na dalsze leczenie czy rehabilitację. Sara ich zachwyciła:loveu:[/QUOTE]

trzymam kciuki ! :)

i za wizyte u lekarza rowniez...

Posted

czy udało się znaleźć kogoś na wizytę dla naszej ślicznoty?
ile miesięcy ma ten psiak ? jaki był w stosunku do was ? czy pijak go odda ? a swoją drogą sama bym go pogryzła za jego zachowanie