agusiazet Posted October 28, 2013 Posted October 28, 2013 Chwilowo nie mam czasu na zakładanie i prowadzenie małej bazarku imiennego, jakoś tak przez najbliższy tydzień jestem maksymalnie zajęta! Może jest inny chętny? Jeśli nie za tydzień go zrobię. Quote
auraa Posted October 28, 2013 Author Posted October 28, 2013 tydzień chyba dla wszystkich jest ciężki.. Quote
auraa Posted October 29, 2013 Author Posted October 29, 2013 Mała się przypomina i prosi o wsparcie na leczenie!!!!! Quote
Agata Balu Posted October 29, 2013 Posted October 29, 2013 To może wreszcie będzie miała jakieś imię? Quote
Agata Balu Posted October 29, 2013 Posted October 29, 2013 Na wieści to pewnie treba będzie czekać aż do przyszłego poniedziałku :-( Quote
kabaja Posted October 29, 2013 Posted October 29, 2013 maluszku kochany :loveu:co tam u ciebie ,jak sobie radzisz z tym gipsem Quote
auraa Posted October 29, 2013 Author Posted October 29, 2013 Mała chyba w porządku. Dzis miały się odbyć rozmowy na temat dt, z ewentualną perspektywą w przyszłości domu stałego. Niestety z powodów organizacyjnych nie odbyły się . W razie czego u jednej z dogomaniaczek ( która zagląda na wątek:lol:) mała miejmy nadzieję będzie miała dom tymczasowy za karmę i weta. Trzymajcie mocno kciuki!!! Quote
agusiazet Posted October 29, 2013 Posted October 29, 2013 auraa napisał(a):Mała chyba w porządku. Dzis miały się odbyć rozmowy na temat dt, z ewentualną perspektywą w przyszłości domu stałego. Niestety z powodów organizacyjnych nie odbyły się . W razie czego u jednej z dogomaniaczek ( która zagląda na wątek:lol:) mała miejmy nadzieję będzie miała dom tymczasowy za karmę i weta. Trzymajcie mocno kciuki!!! To bardzo dobra wiadomość! Quote
*Gajowa* Posted November 1, 2013 Posted November 1, 2013 Sunia wczoraj wieczorem przyjechała do mnie. Jest śliczna, przemiła i bardzo grzeczna. W książeczce zdrowia ma wpisane imię Sara , jeszcze nie wiem czy reaguje na imię czy na mój głos. Quote
auraa Posted November 1, 2013 Author Posted November 1, 2013 Dopiero udało mi się wejść na dogomanię. Czy jeszcze jest taka przestraszona? Jak przeszła noc? Quote
agat21 Posted November 1, 2013 Posted November 1, 2013 Jak fajnie Gajowa, że wzięłaś maleńką do siebie. Na pewno będzie miała u Ciebie, jak w niebie :) Quote
auraa Posted November 1, 2013 Author Posted November 1, 2013 Nie zmienia to faktu, ze mała ma dług w lecznicy. Potrzebuje karmy i kasy na dalsze leczenie:shake: Quote
Agata Balu Posted November 2, 2013 Posted November 2, 2013 Ja zaglądam, ale nie piszę bo nie ma o czym .... Quote
*Gajowa* Posted November 2, 2013 Posted November 2, 2013 Bedę nazywała malutką Sarą, ponieważ wydaje mi się, ze reaguje na to imię, a nie mozemy jej zbytnio mieszać w łebku. Może nowy właściciel je zmieni. Zacznę od początku. Sara przyjechała wieczorem i od razu okazało się, że nie może przebywać w kennelu ponieważ musi nosić kołnierz. Przygotowałam dla niej w salonie dużą klatkę, gdyż w domu jest jeszcze zabawowa Milka i konieczne było izolowanie suń żeby nie szalały. Trzeba było improwizować i szybko przygotować posłanie w korytarzyku gdzie Sara miała przespać noc. To miejsce jest wąskie i bidula kręcąc się w nocy bardzo obijała się o ściany kołnierzem i obie nie mogłyśmy spać. Około 3 w nocy zajrzałam do niej, była niespokojna i ziajała, było jej za gorąco. Przenosłam jej posłanie do wiatrołapu, tam jest dużo miejsca i zdecydowanie chłodniej. Widać było, że Sara jest zadowolona z tej zmiany, położyła się i cichutko przespała do rana. Rano krótki spacerek, kupa, siusiu i szybko sama wróciła do swojego pomieszczenia. Sara chodząc nie używa chorej łapki, trzyma ją w górze. Niestety po zdjęciu kołnierza natychmiast zaczyna dłubać przy gipsie. Widać, że musi ją tam swędzieć ale niestety do 19 listopada łapa musi być w gipsie. Sunia ma apetyt, humor jej dopisuje zaczyna trochę podskakiwać, a najbardziej lubi bliskość człowieka. Quote
kabaja Posted November 2, 2013 Posted November 2, 2013 ja też czekam na zdjęcia i cieszę się ,że malutka bezpieczna i dobrych rękach :lol: trudne jest trzymanie psa w gipsie tak aby tego nie zjadł coś o tym wiem Quote
auraa Posted November 3, 2013 Author Posted November 3, 2013 Sunia nie ma pieniedzy na karmę! Co robić? Quote
Agata Balu Posted November 3, 2013 Posted November 3, 2013 Jutro, jak dostanę emeryturę, to coś prześlę Quote
Recommended Posts