Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 66
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

Byłam dziś u chłopaka. Niestety zapomniałam aparatu i zdjęć brak :( ale mam nadzieję , że dostane jeszcze jakieś od nowego Pana Dextera.
A co u psiaka? Dexter został Dexterem. Wygląda cudownie :loveu: sierść ma przepiękną, aż się błyszczy, napatrzeć się nie mogłam :D jak tylko weszłam to nawet się spokojnie rozebrać nie mogłam, bo Dexter juz mnie napadł :D potem wskoczył na kolana i kazał się głaskać jak to miewał w zwyczaju zresztą.
Na początku był problem z załatwianiem się w domu. Ale na szczęście już jest ok. No i Dexter nie lubi obcych ludzi i psów. Do tego stopnia, że rzuca się i chce gryźć. Szczególnie obcych mężczyzn. Ale nie przeszkadza to nowemu Panu i nie zamieniłby go na żadnego innego psa :) jeszcze nie był z Dexterem u weterynarza ze względów finansowych ale zamierza to zrobić do końca miesiąca. Ma mi dać znać co powiedział weterynarz.
Teraz trochę o plusach. Usłyszałam, że Dexter to bardzo mądry pies co zresztą wiedziałam już dawno :cool3: Na spacerach spuszczony ze smyczy (oczywiście gdy nie ma w pobliżu innych psów i ludzi)trzyma się właściciela. Jak chce wyjść to daje znać stając pod drzwiami. No i jest ulubieńcem akademika :D zdarza się, że chodzi od pokoju do pokoju i żebra o jakieś smakołyki :D w ogóle z niego mały złodziejaszek, bo jak np. jego Pan zostawi ciastka na stole to wystarczy chwila i Dexter już się nimi zajmie :D nawet potrafi herbatę wychlipać ze szklanki jak zostanie na stole :lol: no i jest bardzo wygodny. Śpi z nowym Panem w łóżku obowiązkowo na poduszce :D podczas rozmowy Dexter nagle zniknął - okazało się, że poszedł sobie do drugiego pokoju, wskoczył pod kołderkę i się położył :D na szczęście szybko do nas wrócił. Trochę się z nim pobawiłam bo okazało się, że Dexter uwielbia się bawić przeróżnymi zabawkami czego w schronisku za bardzo nie wykazywał.

Podsumowując, zobaczyłam szczęśliwego, radosnego i wpatrzonego w swojego Pana psa :loveu: Pan zresztą w swojego pieska również był wpatrzony :D

• 6 months later...