mkultra Posted October 17, 2013 Posted October 17, 2013 Dzień dobry wszystkim! Próbuję nauczyć swojego 4-letniego bordera następującej rzeczy: http://www.youtube.com/watch?v=LVVyxTKbXtg&list=WLKlgdM4u2E5tz7o9N4SdawBZ7r0ssrpKm Mam jednak problem, ponieważ pies (kiedy stoi na skrzynce) nie chce przestawiać zadnich łap. Kręci pyskiem w tę i z powrotem kiedy ruszam ręką, czasem podskoczy i oprze łapy na mojej ręce, ale o ruchu tylnych łap mogę sobie pomarzyć. Próbowałem delikatnie wchodzić kolanem w jego bok - kilka razy pod naporem przeniósł tyłek w prawo, ale potem się spłoszył i uciekł (zresztą nie wydaje mi się to dobrym sposobem...) Czy macie jakieś pomysły jak to rozwiązać? Quote
michal-doberman Posted July 30, 2014 Posted July 30, 2014 mam na to pewien pomysł. nie wiem czy jest sens opisywać bo widzę, że pytanie było zadane rok temu. Jak sie z tym uporałeś? Quote
mkultra Posted July 30, 2014 Author Posted July 30, 2014 Przez rok akurat w tej materii wiele się nie zmieniło ;) Quote
Brezyl Posted August 6, 2014 Posted August 6, 2014 A mogłabyś nagrać jak to wygląda w przypadku Twojego psa, bo mój zrobił to z automatu nie uczony robienia zwrotów przy nodze na podwyższeniu. Lekkie zdziwienie, ze pańci odbiło, ale potraktował to jako normalne zwroty. I co ma to ci dac w kontekscie obi ? Quote
Recommended Posts