Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Chciałabym się dowiedziec jakie witaminy ( nazwy produktu i firma, która je produkuje) polecacie najbardziej, jakie macie wypróbowane specyfiki?

Chciałabym w tym topiku zebrać wszystkie cenne rady odnośnie witamin dla szczeniąt, suk ciężarnych, seniorów, psów o zwiększonej aktywności i o normalnej aktywości; ogólnie wszystko o witaminach wspomagających organizm piesków i ich okrywę włosową itd.

Podzielcie się swoim doświadczeniem! Zapraszam!

Posted

Potwierdzam podaję Irish Call Beapharu wszystkim miotą rodzącym się u mnie jest naprawdę dobry, dodaję do niego jeszcze wapno w tabletkach, które rozgniatam maluszką do jedzonka :D

Posted

A ja nie podaję ŻADNYCH witamin :D

Karmię wszystkie psy (suki, reproduktory i szczenięta) kompletną karmą z tzw. górnej półki.

Szczenięta mam zdrowe i dorodne. Wyrastają z nich piękne równie zdrowe psiaki. Nabywcom zakazuję podawania witamin.

Posted
A ja nie podaję ŻADNYCH witamin :D

Karmię wszystkie psy (suki, reproduktory i szczenięta) kompletną karmą z tzw. górnej półki.

Szczenięta mam zdrowe i dorodne. Wyrastają z nich piękne równie zdrowe psiaki. Nabywcom zakazuję podawania witamin.

Własnie Carie masz rację, a jak ktoś karmi domowym jedzonkiem?

Sh a jaka masz pewność, że przyszły właściciel szczenięcia od ciebie też będzie karmił go karmą z tzw. górnej półki?

Ja bym nie umiała moim psą podawać tylko chrupek, moje kochane drapieżniki :evil: kochaja mięsko i ryby, a sucha karma stoi w misce cały czas. Witaminy oczywiscie też dostają.

Dobrze wróćmy do topiku, czy ktos jeszcze zna jakieś witaminki godne polecenia! :D

Posted

Gwarancję mam taką, że sama im tę karmę dostarczam i mam stały kontakt z właścicielami szczeniąt. Wszelkie zmiany w żywieniu zawsze konsultują ze mną. Jeżeli zmieniają rodzaj karmy lub karmią naturalnie to również otrzymują wskazówki jakie stosować "witaminy".

Kiedyś, co prawda lata temu, karmiłam gotowanym żarełkiem i stosowałam "ROBORAN H" dla mięsożernych zwierząt futerkowych (produkt czeski) w okresie wymiany włosa. A w okresie wzrostu "GELACAN baby" (również czeski; jest cała linia tych preparatów , obecnie dostępny już w Polsce) czyli zestaw mączki kostnej z witaminami dla szczeniąt.

Oba preparaty działały chyba dość dobrze, bo psy wyglądały po nich doskonale.

Kiedy mając już 3 psy przeszłam na karmę gotową to jeszcze od czasu do czasu robiłam psom kurację algami firmy Baephar . Ale wtedy karmiłam K-9, Chekopee albo Akaną.

Odkąd jestem "wyznawcą" Eukanuby 8) niczego nie dodaję.

Posted

Modzie a moze przenieść ten topik do Żywienia, bo tu jest słabiutko :(

A chciałabym aby się rozrósł i było tu wiele cennych informacji na ten temat i doswiadczeń forumowiczów.

Posted

Axel z racji wieku ma podawane witaminy dla seniorów:

- dostawał "Senior" Beaphara

- dosatej teraz witaminy polskie z dodatkiem żeń-szenia - Geria-dog - polecam, tanie i bardzo dobry skład.

• 2 months later...
Posted

Na piękną sierść polecam "flawitol z flawonoidami z winogron" (laboratorium dr Seidla) na opakowaniu pisze że preparat zalecany dla psów dorosłych z problemami skórnymi jednak gdy się wczytacie dokładniej także dla psów wystawowych. Cena około 15 zł za 400g. Wydajny i naprawdę działa mój haszczak leni się o połowę krócej i szybciej mogę odpocząć od odkurzacza :D