Romka Posted October 25, 2013 Author Posted October 25, 2013 (edited) Baster ma sprawdzony domek...:lol: Pani Doroto, DZIĘKUJĘ BARDZO!!!.Psiak może się pakować. :lol: Domek zapowiada się dobrze.Podałam już numer telefonu do schroniska i czekam na informację kiedy Baster jedzie do domu.Czekam też na maila z informacją jak przebiegała wizyta przed adopcyjna.:lol: Edit:I już mam maila,za zgodą Pani Doroty,umieszczam go na wątku: "Wizyta adopcyjna polegała na obejrzeniu przyszłego miejsca przebywania psa, tj. działka w miejscowości Niedrzew k. Kutna i przeprowadzeniu wywiadu środowiskowego. Ustalono, że: 1. Właściciel będzie przebywał na działce codziennie. 2. Działka jest ogrodzona siatką, pod którą znajduje się podmurówka. 3. Wymiary działki to 150m x 150 m. 4. Tuż za ogrodzeniem znajduję się niewielki kompleks leśny oraz kilka hektarów pól uprawnych i łąk. 5. Właściciel przygotował dla psa kojec o wymiarach 3,5m x 3,5m. Kojec ulokowany jest na betonowej wylewce, obok niego znajduje się drzewko owocowe zapewniające cień w upalne dni. Ponadto, właściciel planuje wyłożyć kojec drewnem oraz dobudować zadaszenie. 6. Właściciel zamówił budę o wymiarach około 90cm x 1m, która będzie ustawiona w kojcu na drewnianym podeście. Dodatkowo buda będzie posiadała specjalne wejście chroniące przed wiatrem. Posiada także otwierany dach, umożliwiający dokładne czyszczenie. 7. Większość czasu pies będzie spędzał na podwórku, kojec będzie służył jako miejsce do spania i jedzenia. 8. Właściciel zamierza karmić psa latem- raz dziennie, zimą-dwa razy dziennie. Pies będzie miał dostęp do wody pitnej przez cały czas. Właściciel zamierza kontynuować przyzwyczajenia żywieniowe psa z okresu pobytu w schronisku (odpowiedni rodzaj karmy). 9. W razie problemów zdrowotnych psa, właściciel będzie go leczył w przychodni weterynaryjnej przy ul. Chodkiewicza 2a w Kutnie. 10. Właściciel posiada informacje na temat zakraplania psów w celu ochrony przed kleszczami. 11. Właściciel posiadał wcześniej psa, którego uśpiono ze względu na poważną chorobę-odmę płucną." No i mamy zaproszenie do Bastera...:lol: Edited October 25, 2013 by Romka Quote
Lubaja Posted October 26, 2013 Posted October 26, 2013 powodzenia Basterku, niedługo pewnie zmienisz adres zamieszkania .... Quote
Jara Posted October 27, 2013 Posted October 27, 2013 Ta działka to działka czy po prostu ogródek przy domu? Quote
Marycha35 Posted October 28, 2013 Posted October 28, 2013 Wygląda to raczej fajnie, warunki. Oby jeszcze tylko był ukochanym psiakiem tych ludzi... Quote
Romka Posted October 29, 2013 Author Posted October 29, 2013 Jara napisał(a):Ta działka to działka czy po prostu ogródek przy domu? Jaro ,to jest dom z ogródkiem.Pani otrzymała ode mnie pytania i na nie odpowiedziała,to była jej pierwsza wizyta przed adopcyjna.Pan jest w trakcie przeprowadzki,która odbędzie się na Boże Narodzenie.Teraz trwają tam intensywne prace wykończeniowe,które pan nadzoruje.Przebywa na działce nawet 8 godzin dziennie.Także Baster nie będzie na działce sam,do tego zmierzało moje pierwsze pytanie. Pan potrzebował psa do domu z ogródkiem.Pies zawsze był w tym domu.Mamy też zaproszenie do domu Bastera,zawsze możemy tam pojechać i zobaczyć jak mieszka pies i...pewnie tak zrobimy.:lol: Baster jedzie do domu w czwartek.Okazało się przy bliższych oględzinach ,że Baster po wyłapaniu i pobycie w lecznicy nie miał jednak zrobionej kastracji i trzeba było to naprawić.Pan był gotów przyjechać po Bastera w poniedziałek,okazało się,że Baster musi być jeszcze wykastrowany i dlatego wyjazd Bastera ze schroniska nastąpi w czwartek.Szwy będą zdejmowane już w nowym domu. Myślę,że to dobry domek dla takiego niezależnego młodzika jak Baster.Będzie miał co pilnować,będzie miał dużo ruchu i będzie miał kontakt z człowiekiem.Baster wymaga ułożenia,na co jest przygotowany jego nowy opiekun. Quote
Marycha35 Posted October 30, 2013 Posted October 30, 2013 Ufff, brzmi pycha:) I Romeczko, nawiedzenie domku później - wskazane;) Quote
Romka Posted October 31, 2013 Author Posted October 31, 2013 Baster pojedzie do domu w sobotę,jego opiekun przełożył odbiór Bastera na sobotę. Argument-Baster będzie sam w domu bo jutro rodzina przyszłego domku Bastera będzie odwiedzać daleko od domu groby najbliższych.Bardzo słusznie,że pojedzie dopiero w sobotę,tym bardziej,że przyszły opiekun ma potem kilka dni wolnego specjalnie po to,żeby bliżej poznać psiaka. Czekamy. Quote
Lubaja Posted October 31, 2013 Posted October 31, 2013 szykuje się prawdziwa męska przyjaźń :lol: Quote
karolina&sasza Posted November 3, 2013 Posted November 3, 2013 Z tego co pisała Romka Basterek miał pojechać w sobotę, a więc już powinien być w swoim domku ;) Quote
Romka Posted November 3, 2013 Author Posted November 3, 2013 Zmiana obroży: I pojechali...powodzenia Baterku,bądź szczęśliwy piesku...do zobaczenia... Po Bastera domek przyjechał rodzinnie i to bardzo mi się podobało oraz to,że Baster jechał na tylnym siedzeniu.:lol:I wiecie, co myślę,że to będzie mięska przyjaźń bo Baster...:lol: Zmieniam tytuł wątku.:lol: Quote
Marycha35 Posted November 4, 2013 Posted November 4, 2013 Powodzenia smoczku:) I czekamy na fotki;) Quote
Laraine Posted November 4, 2013 Posted November 4, 2013 Cześć piękny Basterku :loveu: miłego dnia! ;) Quote
karolina&sasza Posted November 4, 2013 Posted November 4, 2013 Życzę Basterkowi i jego nowemu Panu szczęścia na "nowej drodze życia" ;) Quote
Recommended Posts