paula_t Posted April 8, 2014 Posted April 8, 2014 [quote name='Romka']To świetnie,że mała ma domek. Będę przekierowywać domki na Twój nr telefonu.Zaraz zapiszę.[/QUOTE] Może ktoś zadzwoni w sprawie jakiegoś psiaka, może nie, ale podałam na wszelki wypadek. W każdym razie ogłoszenia Pusi już są nieaktualne, w zeszłą sobotę zawiozłyśmy ją do domu. Bhyba że to kłopot, to naprawdę skasuję po prostu Szurkę z moruska :) Quote
Romka Posted April 12, 2014 Author Posted April 12, 2014 (edited) Paula,obiecuję ,że najpóżniej jutro zrobię nowy tekst. A teraz trochę Szurki z ubiegłego tygodnia: Dziś bardzo prosiła o spacer,ale byłam sama w schronisku i nie zdążyłam jej wyprowadzić.Jutro wyjdziemy. Taki tekst napisałam: [FONT=Arial]Maleńka,grubiutka,słodka i bardzo radosna.Taka właśnie jest Szurka.Była wiejskim psem wyrzuconym na ulicę,spała pod ławkami na ulicznym skwerku,zdobywała jedzenie i musiała sobie radzić sama.Pomimo bezdomności i trudów poniewierki suczka nie straciła ufności .Kocha ludzi,lubi z nimi kontakt.Pozwala wziąć się na ręce.Lubi spacery i ładnie chodzi na smyczy.Lubi ludzki dotyk i sama przybiega,żeby się przytulić.Ze spaceru najchętniej nie wrócałaby do boksu,robi wszystko,żeby jak najdłużej być poza schroniskiem.Suczka dogaduje się z innymi psami.Koty schroniskowe toleruje.Do szczęścia małej Szurce brakuje tylko kochającego domu,preferowany domek z kanapą.Polecana dla osoby starszej.Kontakt w sparwie adopcji:604 10 11 65 lub 508 911 774 oraz m.gorzynska@wp.pl[/FONT] Edited April 14, 2014 by Romka Quote
Romka Posted April 14, 2014 Author Posted April 14, 2014 (edited) DZIEWCZYNY,SZUKAM KOGOŚ DO SPRAWDZENIA DOMKU W BRZEZINACH POD ŁODZIĄ!!!! Miałam dziś w sprawie Szurki bardzo fajny telefon.Właściwie był to telefon w sprawie Dyzia(ma dom) a potem Nutki,która znalazła wczoraj domek,ale poleciłam pani Szurkę i teraz...sprawdzamy dom dla Szurki.Domek w bloku,mama z z 10-letnim chłopcem.W domu niedawno odszedł pies,był chory na nowotwór.Pies był intensywnie leczony,jednak po operacji stan jego pogorszył się.Pani szuka psa,w jej domu zawsze był pies.Jest pedagogiem z zawodu,trochę krócej pracuje.Jest wegetarianką.rodzice pani mieszkają na wsi i Szurka mogłaby w weekendy bywać na wsi i bawić się z innymi psiakami. Poprosiłam już UBOCZE o informację na FB.Czekamy czy zgłosi się jakaś osoba. Póki co dla sympatyków Szurki wstawiam jej zdjęcia z ostatniej niedzieli: Edited April 21, 2014 by Romka Quote
paula_t Posted April 15, 2014 Posted April 15, 2014 Wow! Ale wieści! Nie pozostaje mi nic innego jak mocno, mocno zaciskać kciuki! Romko, to chyba na moment wstrzymujemy ogłoszenia (do czasu wizyty)? Quote
Romka Posted April 15, 2014 Author Posted April 15, 2014 ADASIU,DZIĘKUJĘ!:lol: Zgłosiła się do mnie p.Katarzyna K.z Fb i zrobi nam wizytę w Brzezinach.Pani ma już doświadczenie w przeprowadzaniu takich wizyt i jeszcze w tym tygodniu odwiedzi ewentualny domek Szurki. Pani Kasiu,BARDZO dziękuję!:lol: Czekamy! Quote
Romka Posted April 15, 2014 Author Posted April 15, 2014 Wizyta przed adopcyjna w czwartek!:lol: Quote
Jara Posted April 15, 2014 Posted April 15, 2014 Trzymam kciuki, może święta spędzi już w swoim domu :) Quote
Romka Posted April 15, 2014 Author Posted April 15, 2014 Trzymaj ze wszystkich sił,może teraz uda się nareszcie... Quote
Romka Posted April 17, 2014 Author Posted April 17, 2014 Domek dla Szurki już sprawdzony i Szurka...może się pakować:lol: Więcej informacji będzie pewnie na Fb.Planujemy zawieżć Szurkę jutro lub w sobotę do domku w Brzezinach.Bardzo się cieszę:lol: Quote
Romka Posted April 17, 2014 Author Posted April 17, 2014 Kopiuję z Fb: "Katarzyna Zwierzolub Kowalska Domek w porządku , pańcia wielce psiolubna. Nic tylko życzyć Szurce długiego życia w zdrowiu" https://www.facebook.com/events/1432735013609964/?ref_newsfeed_story_type=regular&source=1 Quote
paula_t Posted April 17, 2014 Posted April 17, 2014 Potwornie się cieszę, że to TEN domek!:multi: Czyli Szurka spędzi już święta w nowym domku :) Nie chcę zapeszać, ale chyba okazałam się na tym wątku zbędna jak widzisz Romko, ale zawsze możemy skupić się na innym psiaku;) Quote
Romka Posted April 17, 2014 Author Posted April 17, 2014 Paula,trzymam Cię za słowo :lol:,mam klonika Tomika,tylko brak mu białego krawata.Zobacz: Zachorował na kwarantannie,nie ma jeszcze wątku ani ładnych zdjęć. Quote
Romka Posted April 18, 2014 Author Posted April 18, 2014 Szurka już w swoim domu,zawiozłam ją z Olivin moim samochodem do domku w Brzezinach,to tylko 50km od Łowicza.W czasie drogi zachowywała się spokojnie,choć trochę dyszała ze stresu.Kiedy wsadziłam ją do do samochodu,próbowała dać nogę ale potem było wszystko ok.A oto zdjęcia: ...jesteśmy na miejscu,mała trochę bała się miejskiej ulicy i szybko znalazła sobie trawkę.Nie chciała spacerować i wejść do klatki.Ale w domu było już wszystko ok,choć trochę nas pilnowała. A tak wyglądało wejście do domu i powitanie z p.Basią: Quote
Romka Posted April 18, 2014 Author Posted April 18, 2014 Zwiedzamy domek: Takie mam łoże: a takie miseczki,w których było coś dobrego: A tak wygląda moja rodzina: ...no nie wszyscy,tylko Kacper ,na pierwszym planie i p.Basia. Quote
Romka Posted April 18, 2014 Author Posted April 18, 2014 Jak myślisz Romka,oni mnie chyba już trochę lubią? Quote
Romka Posted April 18, 2014 Author Posted April 18, 2014 W tym pomieszczeniu w głębi mieszkania,chyba będzie najfajniej;) ...Kacper z kolegą są fajni,nawet bawili się ze mną w pokoju:lol: Quote
Romka Posted April 18, 2014 Author Posted April 18, 2014 A na końcu pozowałam do zdjęć: Nowy domek Szurki zwrócił pieniądze za transport 40zł oraz przekazał 60zł na potrzeby psiaków w schronisku w Łowiczu. BARDZO DZIĘKUJEMY!!!!:lol: Dziękuję też wszystkim,którzy kibicowali Szurce na Fb!!! No to teraz chyba mogę zmienić tytuł wątku.Dodam,że Szurka,zawdzięcza domek Dyziowi.Pani Basia zadzwoniła po Dyzia a...dostała Szurkę.:lol: Dyzio już w domku: http://www.dogomania.pl/forum/threads/251801-Lilka-POJECHAŁA-DO-HOTELIKU-U-HOP!-SZUKAMY-DS!DYZIO-JUŻ-W-DOMU!!! O rany,zapomniałam podziękować p.Katarzynie K z Fb za przeprowadzenie wizyty przedadopcyjnej w Brzezinach.DZIĘKUJĘ BARDZO!!!:lol: Jaro,Tobie dziękuję zawsze.:lol: Quote
paula_t Posted April 18, 2014 Posted April 18, 2014 Romko, mówisz masz ;) Nie musimy skupiać się na jednym psiaku, możesz podsyłać mi więcej do ogłoszeń, tylko po prostu żeby pamiętać o robieniu regularnych ogłoszeń tym, które ogłaszam, tzn. ogłaszamy 5 psiaków i każdemu z nich robimy co 2-3 tygodnie nowy pakiet, kiedy ogłoszenia spadną już na dalsze strony, a nie np. 30 psiaków naraz i każdy psiak ogłaszany co kilka miesięcy, bo wydaje mi się, że tak jest bardziej efektywnie (tak robiłyśmy z Tomim):) Wspaniała fotorelacja z podróży do nowego domku Szurki:loveu: Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i trzymam mocno kciuki za szybciutką aklimatyzacje kluseczki;) Quote
Romka Posted April 20, 2014 Author Posted April 20, 2014 Kopiuję z Fb: "Szurka pięknie spacerowała, jak do tej pory poznaje i bada teren. Apetyt jej dopisuje. Poznała już moją sąsiadkę, która jest moim sprzymierzeńcem w obronie praw zwierząt. Moja mama zachwycona również. Psinunia ma bardzo dobry kontakt z moim synem, co może świadczyć o tym, że mogła być wychowywana wśród dzieci. Dziś już nie dyszy ze stresu, jest bardziej "wyluzowana". Ohh, po prostu Szurka jest kochana! Dziękuję za życzenia i każdemu z osobna życzymy spokojnych, wesołych Świąt Wielkanocnych " Quote
UBOCZE Posted April 20, 2014 Posted April 20, 2014 Basia "Szurkowa": ""Donoszę, iż Szurka ma się wspaniale. Jesteśmy po długaśnym spacerze w parku. Na smyczy chodzi wspaniale, trzyma się blisko. Ogon już nie jest skulony, jak wczoraj, a radosny i sterczący. Zaalarmowała już pierwsze potrzeby, jest czysta i nie brudzi w domu. Dziś czuje się o niebo lepiej, już leży pod nogami, jak najbliżej mnie lub syna. Jeszcze mylą jej się drzwi, zapomina, że musi pokonać więcej schodków, ale przy jej progresie , to wystarczy nam tydzień na naukę. Świątecznie pozdrawiamy." :) :) :) : ) Quote
Romka Posted April 21, 2014 Author Posted April 21, 2014 Czytałam,czytałam!Czyta się cudnie!:lol: Quote
Romka Posted April 21, 2014 Author Posted April 21, 2014 [quote name='paula_t']Romko, mówisz masz ;) Nie musimy skupiać się na jednym psiaku, możesz podsyłać mi więcej do ogłoszeń, tylko po prostu żeby pamiętać o robieniu regularnych ogłoszeń tym, które ogłaszam, tzn. ogłaszamy 5 psiaków i każdemu z nich robimy co 2-3 tygodnie nowy pakiet, kiedy ogłoszenia spadną już na dalsze strony, a nie np. 30 psiaków naraz i każdy psiak ogłaszany co kilka miesięcy, bo wydaje mi się, że tak jest bardziej efektywnie (tak robiłyśmy z Tomim):) Wspaniała fotorelacja z podróży do nowego domku Szurki:loveu: Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i trzymam mocno kciuki za szybciutką aklimatyzacje kluseczki;)[/QUOTE] Bardzo Ci dziękuję,wyciągnę jakieś potrzebujące psiaki:lol: Quote
paula_t Posted April 22, 2014 Posted April 22, 2014 Super, że Szurka tak szybciutko się zaaklimatyzowała i tak wzorowo się zachowuje :) Quote
Recommended Posts