Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Romka']To świetnie,że mała ma domek.
Będę przekierowywać domki na Twój nr telefonu.Zaraz zapiszę.[/QUOTE]

Może ktoś zadzwoni w sprawie jakiegoś psiaka, może nie, ale podałam na wszelki wypadek. W każdym razie ogłoszenia Pusi już są nieaktualne, w zeszłą sobotę zawiozłyśmy ją do domu. Bhyba że to kłopot, to naprawdę skasuję po prostu Szurkę z moruska :)

• Replies 79
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Paula,obiecuję ,że najpóżniej jutro zrobię nowy tekst.

A teraz trochę Szurki z ubiegłego tygodnia:

Dziś bardzo prosiła o spacer,ale byłam sama w schronisku i nie zdążyłam jej wyprowadzić.Jutro wyjdziemy.

Taki tekst napisałam:

[FONT=Arial]Maleńka,grubiutka,słodka i bardzo radosna.Taka właśnie jest Szurka.Była wiejskim psem wyrzuconym na ulicę,spała pod ławkami na ulicznym skwerku,zdobywała jedzenie i musiała sobie radzić sama.Pomimo bezdomności i trudów poniewierki suczka nie straciła ufności .Kocha ludzi,lubi z nimi kontakt.Pozwala wziąć się na ręce.Lubi spacery i ładnie chodzi na smyczy.Lubi ludzki dotyk i sama przybiega,żeby się przytulić.Ze spaceru najchętniej nie wrócałaby do boksu,robi wszystko,żeby jak najdłużej być poza schroniskiem.Suczka dogaduje się z innymi psami.Koty schroniskowe toleruje.Do szczęścia małej Szurce brakuje tylko kochającego domu,preferowany domek z kanapą.Polecana dla osoby starszej.Kontakt w sparwie adopcji:604 10 11 65 lub 508 911 774 oraz m.gorzynska@wp.pl[/FONT]

Edited by Romka
Posted (edited)

DZIEWCZYNY,SZUKAM KOGOŚ DO SPRAWDZENIA DOMKU W BRZEZINACH POD ŁODZIĄ!!!!

Miałam dziś w sprawie Szurki bardzo fajny telefon.Właściwie był to telefon w sprawie Dyzia(ma dom) a potem Nutki,która znalazła wczoraj domek,ale poleciłam pani Szurkę i teraz...sprawdzamy dom dla Szurki.Domek w bloku,mama z z 10-letnim chłopcem.W domu niedawno odszedł pies,był chory na nowotwór.Pies był intensywnie leczony,jednak po operacji stan jego pogorszył się.Pani szuka psa,w jej domu zawsze był pies.Jest pedagogiem z zawodu,trochę krócej pracuje.Jest wegetarianką.rodzice pani mieszkają na wsi i Szurka mogłaby w weekendy bywać na wsi i bawić się z innymi psiakami.
Poprosiłam już UBOCZE o informację na FB.Czekamy czy zgłosi się jakaś osoba.

Póki co dla sympatyków Szurki wstawiam jej zdjęcia z ostatniej niedzieli:

Edited by Romka
Posted

ADASIU,DZIĘKUJĘ!:lol: Zgłosiła się do mnie p.Katarzyna K.z Fb i zrobi nam wizytę w Brzezinach.Pani ma już doświadczenie w przeprowadzaniu takich wizyt i jeszcze w tym tygodniu odwiedzi ewentualny domek Szurki.
Pani Kasiu,BARDZO dziękuję!:lol: Czekamy!

Posted

Domek dla Szurki już sprawdzony i Szurka...może się pakować:lol: Więcej informacji będzie pewnie na Fb.Planujemy zawieżć Szurkę jutro lub w sobotę do domku w Brzezinach.Bardzo się cieszę:lol:

Posted

Potwornie się cieszę, że to TEN domek!:multi: Czyli Szurka spędzi już święta w nowym domku :)
Nie chcę zapeszać, ale chyba okazałam się na tym wątku zbędna jak widzisz Romko, ale zawsze możemy skupić się na innym psiaku;)

Posted

Paula,trzymam Cię za słowo :lol:,mam klonika Tomika,tylko brak mu białego krawata.Zobacz:

Zachorował na kwarantannie,nie ma jeszcze wątku ani ładnych zdjęć.

Posted

Szurka już w swoim domu,zawiozłam ją z Olivin moim samochodem do domku w Brzezinach,to tylko 50km od Łowicza.W czasie drogi zachowywała się spokojnie,choć trochę dyszała ze stresu.Kiedy wsadziłam ją do do samochodu,próbowała dać nogę ale potem było wszystko ok.A oto zdjęcia:

...jesteśmy na miejscu,mała trochę bała się miejskiej ulicy i szybko znalazła sobie trawkę.Nie chciała spacerować i wejść do klatki.Ale w domu było już wszystko ok,choć trochę nas pilnowała.

A tak wyglądało wejście do domu i powitanie z p.Basią:

Posted

Zwiedzamy domek:

Takie mam łoże:

a takie miseczki,w których było coś dobrego:

A tak wygląda moja rodzina:

...no nie wszyscy,tylko Kacper ,na pierwszym planie i p.Basia.

Posted

A na końcu pozowałam do zdjęć:

Nowy domek Szurki zwrócił pieniądze za transport 40zł oraz przekazał 60zł na potrzeby psiaków w schronisku w Łowiczu.

BARDZO DZIĘKUJEMY!!!!:lol:

Dziękuję też wszystkim,którzy kibicowali Szurce na Fb!!!

No to teraz chyba mogę zmienić tytuł wątku.Dodam,że Szurka,zawdzięcza domek Dyziowi.Pani Basia zadzwoniła po Dyzia a...dostała Szurkę.:lol:

Dyzio już w domku:

http://www.dogomania.pl/forum/threads/251801-Lilka-POJECHAŁA-DO-HOTELIKU-U-HOP!-SZUKAMY-DS!DYZIO-JUŻ-W-DOMU!!!

O rany,zapomniałam podziękować p.Katarzynie K z Fb za przeprowadzenie wizyty przedadopcyjnej w Brzezinach.DZIĘKUJĘ BARDZO!!!:lol:

Jaro,Tobie dziękuję zawsze.:lol:

Posted

Romko, mówisz masz ;)
Nie musimy skupiać się na jednym psiaku, możesz podsyłać mi więcej do ogłoszeń, tylko po prostu żeby pamiętać o robieniu regularnych ogłoszeń tym, które ogłaszam, tzn. ogłaszamy 5 psiaków i każdemu z nich robimy co 2-3 tygodnie nowy pakiet, kiedy ogłoszenia spadną już na dalsze strony, a nie np. 30 psiaków naraz i każdy psiak ogłaszany co kilka miesięcy, bo wydaje mi się, że tak jest bardziej efektywnie (tak robiłyśmy z Tomim):)

Wspaniała fotorelacja z podróży do nowego domku Szurki:loveu: Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i trzymam mocno kciuki za szybciutką aklimatyzacje kluseczki;)

Posted

Kopiuję z Fb:
"Szurka pięknie spacerowała, jak do tej pory poznaje i bada teren. Apetyt jej dopisuje. Poznała już moją sąsiadkę, która jest moim sprzymierzeńcem w obronie praw zwierząt. Moja mama zachwycona również. Psinunia ma bardzo dobry kontakt z moim synem, co może świadczyć o tym, że mogła być wychowywana wśród dzieci. Dziś już nie dyszy ze stresu, jest bardziej "wyluzowana". Ohh, po prostu Szurka jest kochana! Dziękuję za życzenia i każdemu z osobna życzymy spokojnych, wesołych Świąt Wielkanocnych "

Posted

Basia "Szurkowa": ""Donoszę, iż Szurka ma się wspaniale. Jesteśmy po długaśnym spacerze w parku. Na smyczy chodzi wspaniale, trzyma się blisko. Ogon już nie jest skulony, jak wczoraj, a radosny i sterczący. Zaalarmowała już pierwsze potrzeby, jest czysta i nie brudzi w domu. Dziś czuje się o niebo lepiej, już leży pod nogami, jak najbliżej mnie lub syna. Jeszcze mylą jej się drzwi, zapomina, że musi pokonać więcej schodków, ale przy jej progresie , to wystarczy nam tydzień na naukę. Świątecznie pozdrawiamy." :) :) :)

:
)

Posted

[quote name='paula_t']Romko, mówisz masz ;)
Nie musimy skupiać się na jednym psiaku, możesz podsyłać mi więcej do ogłoszeń, tylko po prostu żeby pamiętać o robieniu regularnych ogłoszeń tym, które ogłaszam, tzn. ogłaszamy 5 psiaków i każdemu z nich robimy co 2-3 tygodnie nowy pakiet, kiedy ogłoszenia spadną już na dalsze strony, a nie np. 30 psiaków naraz i każdy psiak ogłaszany co kilka miesięcy, bo wydaje mi się, że tak jest bardziej efektywnie (tak robiłyśmy z Tomim):)

Wspaniała fotorelacja z podróży do nowego domku Szurki:loveu: Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i trzymam mocno kciuki za szybciutką aklimatyzacje kluseczki;)[/QUOTE]
Bardzo Ci dziękuję,wyciągnę jakieś potrzebujące psiaki:lol:

• 1 month later...