Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Brązowa Pesteczka zostaje w schronisku,państwo mają już szczeniaka.Temido,dziękuję bardzo za pomoc.:lol:

A w sprawie drugiej suczki miałam 2 telefony ale kiedy wspominam o wizycie przed adopcyjnej zapada cisza.

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted (edited)

Oprócz jednej Pesteczki,tej szarej z brązowym i czarnym łepkiem w schronisku są jeszcze takie szczeniaki:

Pesteczka została od nich przesadzona bo dziwuszki,które są większe gryzą ją.Takie koleżanki...

Mała Taszka,ta z bródką ma nawet swój wątek:

http://www.dogomania.pl/forum/threads/249200-TASZKA-mała-suczka-trochę-jak-jamnik-szorstkowłosy-trochę-jak-terierka

A ja mam bardzo sensowny telefon ze Zgierza w sprawie ostatniej naszej Pesteczki:lol: Już szukam kogoś do sparwdzenia domu i zarezerwowałam małą w schronisku.:lol:

Edited by Romka
Posted (edited)

Romka napisał(a):
Czy oprócz medora znacie kogoś ze zgierza,kto sprawdziłby nam dom?

Nie znalazłam nikogo do sprawdzenia domku dla Pesteczki.
Postanowiłam więc,że sprawdzimy ten domek same.Czyli ja i Lubaja,z którą jutro jedziemy do kliniki dr Szulca ,do Zgierza właśnie, ze swoimi psiakami.Kiedy zadzwoniłam do ewentualnego domku z zapytaniem czy nadal jest zainteresowany adopcją Pesteczki,domek odpowiedział,że w domu jest już szczeniaczek.Bardzo mi przykro malutka.
Drugi numer telefonu,który zgłosił się do mnie wczoraj ,nie odpowiada,będę próbowała później.

Edit:Pani odezwała się i...jest w drodze do schroniska razem ze swoją 2-letnią suczką owczarka niemieckiego.Jesli dziewczyny dogadają się,to być może...będziemy sprawdzać domek dla Pesteczki:lol:

Edited by Romka
Posted

Pesteczka miała dziś wizytę w schronisku.Pani i jej suczka przyjechały aż z Warszawy.Ale okazało się,że malutka jest 5 razy mniejsza od suczki pani i...szukamy domku dalej.
Pani zrobiła zdjęcia ,prawdopodobnie będą dziś na FB.

Posted

Dzięki uprzejmości pani,która przyjechała do schroniska ze swoją suczką owczarka,Pesteczka miała zrobione wyróżnienie na tablicy.DZIĘKUJEMY!!!:lol: Po zamieszczeniu wyróżnionego ogłoszenia,miałam mnóstwo telefonów w sprawie małej.Dwa były bardzo poważne,obydwa z Warszawy.Były umówione wizyty w schronisku.Jedna pani nie przyjechała ale dziś do schroniska przyjechała druga pani i...Pesteczka jest już w domu.:lol:

Nie było nas dziś w schronisku.Pesteczka pojechała do domu prosto ze schroniska.Jestem z panią w kontakcie.Mamy zgodę domku na wizytę po adopcyjną.:lol:Maleńka zachwyciła Państwa i już grzeje doopkę w domku.Pesteczka będzie mieszkała w mieszkaniu,z rodziną z dzieckiem.Mam zdjęcia małej z podróży i domku.Musicie poczekać bo onet nie ładuje albumów.

Imię małej pozostaje bez zmian.Podobno nie chciała wyjść z budy,bała się.W domu wszystko ogląda i wącha.Leży na kocyku,w który była owinięta w czasie podróży.Pani mówi,że jest bardzo mądrym psiakiem.My też tak uważamy,takie są małe,doświadczone przez los szczenięta wychowane w schronisku.
Myślę,że to dobry domek.:lol:

Do domu poszła też druga,brązowa suczka.Domek w Łowiczu,mieszkanie w bloku.
Powodzenia maluchy...bądźcie szczęśliwe...:lol:

Powiadomiłam panią,która robiła wyróżnione ogłoszenie małej,że suczka ma dom.Bardzo się ucieszyła.Prawdopodobnie teraz to Taszka zastąpi małą Pestekę,pani wyraziła zgodę.Może i jej uda się znaleźć domek.:lol:

Posted

A dziś znów dostałam kolejne zdjęcie malutkiej.Zmęczona po zabawie:lol:

a jeszcze 2 dni temu mieszkała w brudnym boksie...kochane maleństwo...

Posted

Dwie ostatnie Pesteczki (te ,które przeżyły)już w domu.Taszka jeszcze w schronisku.Taszka ma wyróżnienie,zamiast Pesteczki,ale w przciwieństwie do Pestki,którą interesowało się wiele osób w sprawie Taszki...nikt nie dzwoni...