Milla.j Posted October 15, 2013 Posted October 15, 2013 Pierwsze info o Bethowenie ElzaMilicz zamieściła 30 września. [FONT=verdana]Ma 1,5 roku. [/FONT] [FONT=verdana]Przyjechał późnym popołudniem, w zeszły poniedziałek. [/FONT] [FONT=verdana]Nie opisałam go dotąd bo w pierwszych dniach nie mieliśmy dostępu do internetu (awaria lokalnego przekaźnika)[/FONT] [FONT=verdana]a potem, w czwartek moja ukochana 9,5-letnia [/FONT]Meda[FONT=verdana], nauczycielka tymczasów oraz element konieczny w edukacji dzieci szkolnych i młodzieży prowadzonej przez Naszą Fundację, miała skręt żołądka.[/FONT] [FONT=verdana]Przeszła poważną operację w związku z tym pierwsze krytyczne 48 godz. byliśmy pochłonięci opieką nad nią.[/FONT] [FONT=verdana]Teraz też nie jest lepiej bo jak wytłumaczyć psu, że może pić tylko trzy łyżki wody co godzinę, a jedzienie ogranicza się do czterech łyżek papki złożonej z marchewki i ryżu podawanej 7 razy na dobę ?[/FONT] [FONT=verdana]A [/FONT]Beethowen[FONT=verdana] ?[/FONT] [FONT=verdana]Nieprzeciętnej urody, pięknie zbudowany, zrównoważony... i kompletnie zagubiony.[/FONT] [FONT=verdana]Niewylewny, ostrożny, skupiony, gromadzący fakty i starający się zrozumieć powód dla którego jego dotychczasowy świat nagle wywrócił się do góry nogami. [/FONT] [FONT=verdana]Patrzyłam jak dusił w sobie rozpacz, słuchałam jak rozpaczał pierwszej nocy czekając powrotu pana. [/FONT] [FONT=verdana]Moje serce rozpadało mi się wówczas na kawałeczki, a próby uspokojenia psa pomagały na krótki czas.[/FONT] Kontakt w sprawie adopcji: Elza - 692438657 lub Camara - 609741026 [SIZE=3]Informacja na temat Fundacji i ogólnych warunków adopcji: 666 718 250 Agnieszka ================================================== =========== Wszyscy, którym nieobojętne są jego dalsze losy proszeni są o wpłaty na konto Fundacji Pasterze, z dopiskiem"darowizna na Tinę". Quote
Milla.j Posted October 15, 2013 Author Posted October 15, 2013 [FONT=verdana]Pięknie, bez agresji przywitał się ze wszystkimi naszymi sukami, a gdy zobaczył Medę wpadł w zachwyt.[/FONT] [FONT=verdana]Z naszym głupkowatym młodzikiem Gobo nie poszło mu już tak łatwo.[/FONT] "Ratuj proszę!" Cytat: KasiaT w Wrzesień 30, 2013, 19:06:44 pmPrzepiękny ,cudny,Pan Pies-bardzo lubię ciemne typy,a ten jego spokój bijący z zagubionych ślepek mam nadzieje,że chłopak szybko znajdzie nowy dom [FONT=verdana] [/FONT] [FONT=verdana]Kasiu [/FONT][FONT=verdana] on nie ma [/FONT]szybko [FONT=verdana]znaleźć domu. [/FONT] [FONT=verdana]Musi przyjąć nasze standardy zachowań i być psem idealnym dla przyszłych właścicieli.[/FONT] [FONT=verdana]Beethowen ma za dużo głupich doświadczeń w życiu, które pociągnęły za sobą konkretne zachowania. To niedobrze.[/FONT] [FONT=verdana]Moim zadaniem jest nauczyć "zepsutego", świadomego swojej siły, masywnego samca wszystkich rzeczy, które powinien poznać w wieku 4-5 miesięcy. (Właściciele niestety nie mieli pojęcia o tym jak należy prowadzić psa, tym bardziej samca.)[/FONT] [FONT=verdana]Jak to zrobić kiedy on nie chce bo nie widzi takiej potrzeby ? [/FONT] [FONT=verdana]Prosto - przeciągać strunę najdalej jak tylko się da, a potem nie cofać się ani na krok. [/FONT] [FONT=verdana]Po co ? [/FONT] [FONT=verdana]By poczuł, że jestem silniejsza od niego. To ja jestem alfa, ja jestem od podejmowania decyzji, w związku z tym żadna sytuacja nie powinna wyprowadzać go z równowagi. [/FONT] [FONT=verdana]Wówczas będę miała pewność, że nie będzie miejsca na nieprzyjemne niespodzianki.[/FONT] [FONT=verdana]Pracujemy nad tym ciągle.[/FONT] [FONT=verdana]Oprócz wielu szalenie istotnych drobiazgów [/FONT]Beethowen[FONT=verdana] musi polubić jazdę samochodem [/FONT] [FONT=verdana]i opanować perfekcyjnie chodzenie na smyczy. Obu rzeczy nie lubi.[/FONT] Quote
KasiaT Posted October 15, 2013 Posted October 15, 2013 Przepiękny,ogromniasty misiosław w ciemnej karnacji :evil_lol:,mój typ chłopaka jak nic:loveu: Quote
KasiaT Posted October 16, 2013 Posted October 16, 2013 Normalnie nie mogę się napatrzeć-przepiękny Pan Pies Quote
KasiaT Posted October 23, 2013 Posted October 23, 2013 A co tam słychać u berneńskiego przystojniaka? Quote
Recommended Posts