Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam,
mam do oddania pieska 4-letniego....Jest to mieszaniec spaniela z seterem (tak przynajmniej mówi lekarz..).Ma na imię Timon i jest w domu od urodzenia...Niestety,ale nie przewidziane okoliczności zmuszają nas do znalezienia nowego domu Timonowi...Jeślim ktoś z Państwa jest zainteresowany dalszym wychowaniem i zajmowaniem się Timonem to proszę o kontakt...
Mój numer tel. 601 723626

p.s.

Timona można zobaczyć na allegro ( aukcja nr 197871908 )

Posted

hmmm
skoro taka jest juz definitywna decyzja o opuszczeniu przyjaciela, prosze napisz

*jaki jest jego charakter: zywiolowy, spokojny,
*w jakim miescie jest Timon
*czy mieszkal dotychczas w bloku,
czy w domu z ogrodem?
*czy moze zostawac sam w domu tzn czy moze adoptowac go soba pracujaca, czy tez raczej emeryt ale dziarski, lub spokojny..
to zalezy jaki pies ma charakter i czego oczekiwac moze od nowego pana

*jakie sa jego wady?
*czy jest ulozony, co najbardziej lubi - dlugie spacery za rowerem, czy tez raczej jesst leniwcem kanapowym

WSZYSTKO PO TO by znalezc dom najbardziej zblizony do warunkow w ktorych mieszkal

dla niego zmiana rodziny bedzie ogromnym stresem, wiec w miare mozliwosci szukajmy czegos zblizonego

*jesli mieszkal z dziecmi, w jakim wieku, czy je toleruje?
dobrze byloby wkleic zdjecie Timona lub w ostatecznosci kleic link do aukcji na allegro

znacie jego przyzwyczajenia,
postaw sie w sytuacji osoby ktora chce go zaadoptowac

nam zas trudno polecac psa, czy szukac domu dla psa, o ktorym tak malo w wlasciwie nic nie wiemy

kiedy musicie sie rozstac?

podaj miasto w tytule, moze pomoc w decyzji, bo blisko , bo moge spotkac sie porozmawiac etc etc(wejdz w Edit i zaawansowane )

Posted

moj Boze on juz jest smutny...on juz wie!

coz za piekny pies!
a uszy...uuuuuuuuuuuuszy! nie widzialam jeszcze takich uszu powloczystych, nic tylko anglezy robic!

Posted

asiu czy mozesz jakos zmniejszyc to zdjecie, bo nie jest przepisowe i jakas zolta kartka albo inna sie przylepi!

ja nie umiem..moze ktos Ci pomoze

Posted

Podaję linka do aukcji a zdjęcie kasuję...
http://allegro.pl/show_item.php?item=197871908

Mam jeszcze pytanie do Właściciela - nie chcę wnikać w osobiste szczegóły, ale czy to naprawdę konieczne??? Wiem, są różne sytuacje, ale bywają takie z których jest wyjście. Jeśli na przykład chodzi o wyjazd za granicę to przecież po załatwieniu kilku formalności psiaka można zabrać ze sobą.
Właściwie to trudno mi wyobrazic sobie sytuację, która zmuszałaby właściciela do tak radykalnego kroku...

• 2 weeks later...