Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 82
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Z zachowaniami psów to róznie bywa, Czasami uwazany , za bardzo agresywny, a to tylko stres wyzwala takie reakcje,
Mam takiego pieska od W/w dziewczyn z Dogo Dzina, Opis nie toleruje innych psów,Na paluchu postrach, weterynarz bał się wejśc/ tak przeczytałam w sieci/.
Pierwsze spotkanie też nie było najmilsze bo moja sunia 3 dni siedziła pod stołem.
Ale teraz psi aniołek. Jest bardzo łagodny, Szczeka na pieski zza siatki , ale nie jeży się tylko merda ogonem.
Jedyna trauma to zamknięcie, Dwa razy przypadkowo zamknął sie w pokoju.
pod nasza nieobecnosc, I dwa razy cały pokój był totalnie obs.....any,
Mimo, ze nigdy mu sie to nie zdarza, Gdzieś strach został.
Zyczę bułwce dobrego domku, u mnie na razie komplet

Posted

ewka8 napisał(a):
Z zachowaniami psów to róznie bywa, Czasami uwazany , za bardzo agresywny, a to tylko stres wyzwala takie reakcje,
Mam takiego pieska od W/w dziewczyn z Dogo Dzina, Opis nie toleruje innych psów,Na paluchu postrach, weterynarz bał się wejśc/ tak przeczytałam w sieci/.
Pierwsze spotkanie też nie było najmilsze bo moja sunia 3 dni siedziła pod stołem.
Ale teraz psi aniołek. Jest bardzo łagodny, Szczeka na pieski zza siatki , ale nie jeży się tylko merda ogonem.
Jedyna trauma to zamknięcie, Dwa razy przypadkowo zamknął sie w pokoju.
pod nasza nieobecnosc, I dwa razy cały pokój był totalnie obs.....any,
Mimo, ze nigdy mu sie to nie zdarza, Gdzieś strach został.
Zyczę bułwce dobrego domku, u mnie na razie komplet

Ewo, czytałam waszą historię... Dobrze, że wszystko się u Was tak poukładało... :loveu:

Posted

Lola jeszcze nie w domu ... no "ale cóż..."
Jakoś nie ma chętnych ... no "ale cóż..."

wczoraj jednak rzuciła się na mniejszego psa ... :shake: ... może to stres, może to wczorajsza pogoda - mam nadzieję że nie "przykra prawda" czyli to co mówili jej właściciele ...
poza tym coraz bardziej "przytulaśna" - ludzie (od 12 roku życia w górę) jak najbardziej "akceptowalni" i nachalnie wykorzystywani do drapania, miziania, zajmowania się Lolką ... (tutaj jakoś nie zadziałał stres) ;)

dzisiaj wykąpiemy "brudasa i śmierdziela" ... może nas nie zeżre :diabloti:

a tak na "wszelki wypadek" podam link do jej aukcji:
http://ale.gratka.pl/ogloszenie/573366_oddam_w_dobre_rece.html

i co napisali jej poprzedni własciciele:

"Oddam sukę buldoga francuskiego. Lola ma około 5 lat. Jest wspaniałym przyjacielem człowieka, ale niestety nie toleruje innych psów. Bardzo dobrze pilnuje posesji.
Suka jest zdrowa, regularnie odrobaczana i szczepiona."

Posted

[quote name='Maupa4']Lola jeszcze nie w domu ... no "ale cóż..."
Jakoś nie ma chętnych ... no "ale cóż..."

wczoraj jednak rzuciła się na mniejszego psa ... :shake: ... może to stres, może to wczorajsza pogoda - mam nadzieję że nie "przykra prawda" czyli to co mówili jej właściciele ...
poza tym coraz bardziej "przytulaśna" - ludzie (od 12 roku życia w górę) jak najbardziej "akceptowalni" i nachalnie wykorzystywani do drapania, miziania, zajmowania się Lolką ... (tutaj jakoś nie zadziałał stres) ;)

dzisiaj wykąpiemy "brudasa i śmierdziela" ... może nas nie zeżre :diabloti:

a tak na "wszelki wypadek" podam link do jej aukcji:
http://ale.gratka.pl/ogloszenie/573366_oddam_w_dobre_rece.html

i co napisali jej poprzedni własciciele:

"Oddam sukę buldoga francuskiego. Lola ma około 5 lat. Jest wspaniałym przyjacielem człowieka, ale niestety nie toleruje innych psów. Bardzo dobrze pilnuje posesji.
Suka jest zdrowa, regularnie odrobaczana i szczepiona."

hmm... póki co to dopiero 1 taki przypadek... No, ale niestety trzeba obserwować dalej, może ziarnko prawdy jest w tym, co pisali właściciele. :roll:

Posted

Nikt nie zagląda do pieknej Loleczki-ale ona pewnie i tak zawładnie czyimś serduchem -wczesnie j -czy troszynkę pózniej:lol::lol:

Trzymaj sie malutka!!!!!!!!!!

Posted

Zagladamy!!!
Mam też taką charakterną dziewuchę. Ale na starośc do psów się przełamamła, dzieci dalej nie lubi.

W górę Lola, niech ktoś cię pokocha!

Posted

nikt do Lolki nie zagląda ... :shake:

to Lolka sama napisze co w sprawie domków ... ;)
na razie są dwa domki "zainteresowane" - jeden w Wawie a drugi w Krakowie (warszawski domek niestety z pieskiem, co prawda chłopakiem ale jamniczkiem "szczotką" czyli małym pieskiem; krakowski domek bez zwierzaków) ...
czekamy jeszcze na kontakt z jeszcze jednym krakowskim domkiem ...

Posted

Maupa4 napisał(a):
nikt do Lolki nie zagląda ... :shake:

to Lolka sama napisze co w sprawie domków ... ;)
na razie są dwa domki "zainteresowane" - jeden w Wawie a drugi w Krakowie (warszawski domek niestety z pieskiem, co prawda chłopakiem ale jamniczkiem "szczotką" czyli małym pieskiem; krakowski domek bez zwierzaków) ...
czekamy jeszcze na kontakt z jeszcze jednym krakowskim domkiem ...

Czyli coś tam się jednak u Loli dzieje...:cool3: Trzymam kciuki, żeby któryś z domków okazał się Loli domkiem. :kciuki:

Posted

pierwszy krakowski domek "odpadł" - państwo chcą suczkę niesterylizowaną :shake: ... drugi krakowski domek jeszcze się nie odezwał, za to wczoraj wieczorem mailowo odezwał się dom w Gdańsku

poza tym - cisza
A Lolka już prawie bardzo ładnie chodzi na smyczy, już nie interesują ją mijane psy, w domu grzeczna ...

Posted

Maupa4 napisał(a):
pierwszy krakowski domek "odpadł" - państwo chcą suczkę niesterylizowaną :shake: ... drugi krakowski domek jeszcze się nie odezwał, za to wczoraj wieczorem mailowo odezwał się dom w Gdańsku

poza tym - cisza
A Lolka już prawie bardzo ładnie chodzi na smyczy, już nie interesują ją mijane psy, w domu grzeczna ...

To ładnie, że Lola sprawuje się lepiej... Ech. Co za ludzie z tego jednego domku? Pewnie jacyś pseudohodowcy. :roll: Mam nadzieję, że kolejne domki będą już dobre... :cool3:

Posted

drugi domek z Krakowa - fajny ale ... małe dziecko i zwierzaki (psy i koty) ... :placz:
Gdańsk - zapowiada się obiecująco ... żeby tylko nie było żadnego "ale" (nie ma zwierzaków i dwóch dorosłych chłopaków ...)

Posted

Maupa4 napisał(a):
drugi domek z Krakowa - fajny ale ... małe dziecko i zwierzaki (psy i koty) ... :placz:
Gdańsk - zapowiada się obiecująco ... żeby tylko nie było żadnego "ale" (nie ma zwierzaków i dwóch dorosłych chłopaków ...)

Trzymam kciuki, żeby już niedługo Lola oddychała świeżym nadmorskim powietrzem... :kciuki:

Posted

lavinia napisał(a):
no i z Gdańska chyba też nici....:shake:

szukamy dalej

tak sobie myślę, może powklejać Lolkę na ogłoszenia w necie ?

dobry pomysł... może tam będzie większa rotacja ludzi. ;)

Posted

nikt nie chce Lolki ???

a Lolka ma charakter jak najbardziej bulwiastej bulwy ... tylko ją głaskać, tylko ją miziać, tylko się nią zajmować, tylko z nią być - a jedyny problem to to że TYLKO JĄ ;) ...

jak Sofka wyjedzie na "wczasy" zrobię Lolce nowe zdjęcia ...

Posted

Maupa4 napisał(a):
nikt nie chce Lolki ???

a Lolka ma charakter jak najbardziej bulwiastej bulwy ... tylko ją głaskać, tylko ją miziać, tylko się nią zajmować, tylko z nią być - a jedyny problem to to że TYLKO JĄ ;) ...

jak Sofka wyjedzie na "wczasy" zrobię Lolce nowe zdjęcia ...

czekamy... :cool3: