Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 275
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bidulek przebywa na tymczasie tj. w kojcu z innymi psami.
Jest mile nastawiony do innych i bardzo przestraszony...
Nowy domek naprawde bardzo pilnie potrzebny.
Allegro chyba nie ma gdyż Ulka prosiła o większą ilość zdjęć a ja niemam narazie możliwości by je zrobić.

Posted

Straszna bida. Złapał mnie za serce ten piesek. Ja nie mogę za bardzo go wziąć, ale może mogłabym poszukać mu zegoś. Tylko ja jestem z włocławka (śr. Polska). Jaka jest ew.możliwość transportu?

Posted

a ja mam pytanie, jak wyglada w praktyce wyadoptowanie psow z tarnobrzeskiego schroniska..tj czy wolontariusz moze, czy tez trzeba kogos podstawiac, czy osobiscie trzeba przyjechac
no i koszt adopcji

to sa bardzo wazne informacje, dla potencjalnych chetnych
moze o tym warto w pierwszym poscie napisac

aha i czy da rade zmiuerzyc go w klebie, nie widac czy duzy czy maly czy sredni..najlepiej zmierzyc, bo okreslenia wzrostu bez cm wzgledne

mnie tez ujal Bidulek za serce!
trzymam kciuki

Posted

Agata69 napisał(a):
Straszna bida. Złapał mnie za serce ten piesek. Ja nie mogę za bardzo go wziąć, ale może mogłabym poszukać mu zegoś. Tylko ja jestem z włocławka (śr. Polska). Jaka jest ew.możliwość transportu?

Gdyby znalazł się ktoś na 100% chętny to transport też by się znalazł. Wtedy skontaktowała bym się z głowną koordynatorką.i dowiedziałabym sie jaka jest ewentualna możliwość, ale musi byc wiadome na 100%

Posted

pixie napisał(a):
a ja mam pytanie, jak wyglada w praktyce wyadoptowanie psow z tarnobrzeskiego schroniska..tj czy wolontariusz moze, czy tez trzeba kogos podstawiac, czy osobiscie trzeba przyjechac
no i koszt adopcji

to sa bardzo wazne informacje, dla potencjalnych chetnych
moze o tym warto w pierwszym poscie napisac

aha i czy da rade zmiuerzyc go w klebie, nie widac czy duzy czy maly czy sredni..najlepiej zmierzyc, bo okreslenia wzrostu bez cm wzgledne

mnie tez ujal Bidulek za serce!
trzymam kciuki

postaram sie odpowiedzieć a jeśli coś pominę to Edytka mnie poprawi czy dopowie...
Na początek musze powiedzieć że to nie jest schronisko, psy są ratowane i umieszczane u ludzi na tymczasie są im znajdowane na bierząco dobre domki...stowarzyszenie ma dopiero zamiar wybudować coś na miare przytuliska.
Co do adopcji to trzeba podpisać umowe a myśle że jeśli dom był by sprawdzony to zgoda na wyadoptowanie przez wolotariusza będzie...O ile mi wiadomo psiaki sa za darmo...
a co do wielkości w kłębie to już nie potrafie odpowiedzieć,myśle że Edyta będzie wiedziała;)

Posted

Paulina nie muszę nic dopowiadać bo odpowiedziałaś na pytania.
Co do wielkości w kłebie, nie wiem. Pewnie Małgosia będzie wiedziała, ale ja od pewnego czasu niemogę sie z nią skontaktować. Niedługo powinnam mieć takie informacje.
A Bidulek obecnie przebywa u kogoś na tymczasie. Nie wiem dokładnie gdzie gdyż dostałam o nim info że sprawa bardzo ważna. I natychmiast trzeba domek

Posted

Melduje, ze jak tylko bedzie jeszcze ze 2-3 zdjecia, zrobie bidulkowi allegro (ostatnio mam czeste awarie internetu, ale zrobie na pewno).

Jotpeg na bank napisze cos dobrego na aukcje.

Posted

Ja tam też telefoniczny ale nie mam nic na koncie. A maila staram sie wysłac ale nie moge... napisałam na adres Stowarzyszenia, i na szczęscie poszedł, także mysle niedługo powinna odpowiedzieć.

Posted

taka probka textu na allegro i do ogloszen:

To tylko kundelek.
Nieduży, nierasowy psiak.
Ale:
ma supercharakter: łagodny do ludzi,
przyjazny do innych zwierząt,
spokojny i miły, nieduży rozmiarem,
mądry!
Wpada w oko:
ma dropiate, śliczne łapki w czarne kropki!

Został wyrzucony przez jakiegoś człowieka bez serca, rozpaczliwie szukamy mu domu - nie mogliśmy zostawic Bidulka na ulicy! Jest dorosłym, kilkuletnim psiakiem. Daj mu szansę - nowy dom będzie miał z niego prawdziwą pociechę!

Posted

jotpeg napisał(a):
taka probka textu na allegro i do ogloszen:

To tylko kundelek.
Nieduży, nierasowy psiak.
Ale:
ma supercharakter: łagodny do ludzi,
przyjazny do innych zwierząt,
spokojny i miły, nieduży rozmiarem,
mądry!
Wpada w oko:
ma dropiate, śliczne łapki w czarne kropki!

Został wyrzucony przez jakiegoś człowieka bez serca, rozpaczliwie szukamy mu domu - nie mogliśmy zostawic Bidulka na ulicy! Jest dorosłym, kilkuletnim psiakiem. Daj mu szansę - nowy dom będzie miał z niego prawdziwą pociechę!

mnie sie podoba:D