Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Witajcie kochani:) Ponieważ ze wszech miar zajmuję się wszystkimi innymi psiakami niż moim, więc w prezencie dla mojego Noraska tworzę tutaj jego galerię :)

Zacznę od początku:) Od śmierci naszego pierwszego i jedynego psiaka Togusia minęło dokładnie 7 lat. Przez te 7 lat niestety nie mogłam wziąć psiaka do domu- najpierw przeprowadzka, potem ojciec zakazał, potem dopadła mnie choroba.
W chorobie niestety dopadła mnie depresja. Nie chciałam nikogo i niczego. Aż zaczęłam oglądać strony schronisk i przytulisk. Pojawił się w mojej głowie pomysł, że być może pies i jego obecność pomogły by mi wyjść z choroby! Zaczęłam szukać. Miałam już w domu kocicę, więc szukałam psiaków akceptujących koty! I tak na stronie ŚTOZ Kielce trafiłam na Norka!
12 stycznia 2013 roku pojechałam zapoznać się z Norciem a już 17 stycznia Norek trafił do mojego domu! Od tej pory jesteśmy najlepszymi przyjaciółmi na dobre i na złe;)

Oczywiście Noreczek jest kundelkiem wielkości do kolana:) Ma 5 lat:) Jest brdzo towarzyski, ufny i uwielbia każdego człowieka który go chce głaskać:)

Norek uwielbia się przytulać, głaskać i spać w pościeli:D

Zdjęcia wrzucę wieczorem bo muszę zmniejszyć;)

Edited by Norkowa
  • 1 month later...
Posted

Przedstawiam zdjęcia z pierwszego dnia Norka w nowym czyli moim domku:) Chyba od razu jakoś mu się nawet spodobało;D Pamiętam jak dziś, że wszedł i od razu poszedł do...KUCHNI! Tam babcia kroiła mięso i Norek nawet nie witając się z nikim więcej siadł u niej pod nogami:D
Wieczorem gdy poznał wszelkie nowe kąty wieczorem z pracy wrócił nieznany członek rodziny- mój tato. Norek przywitał się grzecznie a już po obiedzie wchodzę do pokoju a oni razem leżą na kanapie i oglądają TV:)

Posted

Następnie był pierwszy zimowy spacer nad kieleckim zalewem;) Niestety Norek był cały czas na smyczy ponieważ bałam się na początku go puścić ze smyczy:( Ostrzeżono mnie że Norek to typ wędrowca trochę i może mi nawiać:D Ale i tak bawiliśmy się do upadłego!

Posted

Pierwsza wspólna wycieczka Norka z Kitą do kuchni:D

I pierwszy sen Norka w nie swoim spanku- podkradł się do legowiska Kituni;)

Oraz pierwsze smeranko drapaczką z babcią:D

Posted

Mroźny marzec 2013:

Pierwszy dalszy wyjazd pojechaliśmy z Norkiem do Borkowa nad zalew żeby pospacerować:) Niestety okazało się, że Norek cierpi na chorobę lokomocyjną więc dodatkowe atrakcje były bardzo potrzebne czyli czyszczenie samochodu:D

Posted

Skoro już jesteśmy w plenerze to było latem:D

I oczywiście już bez smyczy puszczany luzem :D Nauczył się mnie słuchać a ja mu ufać, że nie ucieknie:D

Posted

No i oczywiście muszę opisać ową sierpniową wielką zmianę w życiu Norka czyli pojawienie się nowego mieszkańca w domu czyli mojego tymczasowicza który po nieudanej adopcji zostaje u nas na ds!:)

Posted

A teraz mogę już tak na bieżąco o Norasku:
1. Dziś idziemy do weta na kontrolę, ponieważ Norasek miał zapalenie ucha środkowego. Dostał Oridermyl i już chyba jest spokój bo wreszcie zostawił ucho w spokoju:D Także dziś się dowiemy czy faktycznie dobrze zadbałam o jego uszko;)
2. Niestety mój Norek ostatnio bawił się bezdomnym psiakiem (psiak był tak biedny i mały, że jak zobaczyłam, że się bawią nie umiałam odmówić i zabrać Norka dodatkowo, że Norek bardzo unika zabaw z innymi psami i raczej traktuje je warczeniem- myślę sobie cud!)! Niestety owy cud wyszedł na złe;( Norek zaczął się drapać- złapał pchły;( Mamy już za sobą wcierkę oraz teraz obrożę biobójczą! Mam nadzieję, że uda się to wytępić jak najszybciej!
3. Noreczek jest na diecie, ponieważ dowiedziałam się ostatnio, że zatrucie o którym mówiono mi przy adopcji to było zatrucie trutką na szczury! Pogadałam o tym z wetem i poradził mi bardzo delikatne karmy (lighty lub sensible) dla Norka:) Dlatego obecnie jesteśmy na Tropidogu na małych ras z rybką i Cibao z rybką i ryżem:)

Razem z Norkiem również dbamy o nienaganną linię:D

Posted

kropi124 napisał(a):
Witamy się :)
Ma takie same pozy na łóżku jak moja suńka Kropcia.

Super psisko:) Dawaj więcej zdjęć.

Witam Ciociu serdecznie :loveu:

A będzie będzie tylko musimy porobić:D

Oj Kudliszonki to takie pozy robią, że szok:D Do góry nogami przecież śpi się najlepiej:D

Posted

Bo łapska za długie:cool3:
Widać że szybko się u was zadomowił. My swojego wzięliśmy też w styczniu :)
Coś ten miesiąc ma w sobie.

Tak się zapytam czemu pies ze schronu a nie np. szczeniak??
Pytam bo jestem ciekawa czy miałaś oko na dorosłego już psa czy jak?
Ja bym ( i jestem tego przekonana) że ze szczeniakiem nie dałabym sobie teraz rady.

Posted

kropi124 napisał(a):
Bo łapska za długie:cool3:
Widać że szybko się u was zadomowił. My swojego wzięliśmy też w styczniu :)
Coś ten miesiąc ma w sobie.

Tak się zapytam czemu pies ze schronu a nie np. szczeniak??
Pytam bo jestem ciekawa czy miałaś oko na dorosłego już psa czy jak?
Ja bym ( i jestem tego przekonana) że ze szczeniakiem nie dałabym sobie teraz rady.

O właśnie styczeń piękny miesiąc na oswajanie się z nowym domownikiem;) Jakoś może bardziej docenia ciepły kąt i tulenie niż w upalne lato:D
Oj łapska ma długie:D Ale Twój to dopiero ma długie mój Norek to połowa ich;)!

Wiesz co od razu wiedziała, że celuję w psa w potrzebie a nie szczeniaczka z hodowli czy ciepłego domku!:) Chyba, że byłby to szczeniak w potrzebie;D Ale od razu odrzuciłam szczeniaka bo miałam już 4 letnią kocicę dzikuskę i wiedziałam, że szczeniak będzie chciał się z nią bawić a ona nie zaakceptuje tego;(
Oglądałam ŚTOZową stronę i wpadłam na Norka który wrócił z adopcji, był małogabarytowym kudliszonkiem i już ponad 2 lata czekał na dom! Pojechałam zobaczyłam i ... się zakochałam <3
W dodatku okazało się, że Norek tolerował w 100% koty!:)
Szczerze? też bym nie dała rady ze szczeniakiem:| Uczelnia wtedy mnie jeszcze załapała więc problem z siusianiem i kupkaniem po całym domu zostałby mamie:D A Norek od razu zachowywał czystość;) W sumie 8 miesięcy później trafił do mnie 2 tygodniowy kotek Gucio- i dałam niby radę, ale już miałam dłuuuuugie wakacje:D

Posted

No ze szczylem to tak właśnie jest.
Nort ( mogę tak na niego mówić? jak nie to odrazu post edytowany :D ) bodajże jest wielkości mojej Kropci. Ona też była taka do kolana, może większa- zależy czyje kolano:lol:

Ale widać że jest szczęśliwy. Ciotka my tu gadu gadu, zaraz druga strona galerii strzeli a zdjęcia to gdzie?? No tak być nie może :P

• 3 weeks later...
Posted

[quote name='kropi124']No ze szczylem to tak właśnie jest.
Nort ( mogę tak na niego mówić? jak nie to odrazu post edytowany :D ) bodajże jest wielkości mojej Kropci. Ona też była taka do kolana, może większa- zależy czyje kolano:lol:

Ale widać że jest szczęśliwy. Ciotka my tu gadu gadu, zaraz druga strona galerii strzeli a zdjęcia to gdzie?? No tak być nie może :P[/QUOTE]

A no niech będzie i Nort:D Ja mu mówię: NORZE- FAWORZE:D Też reaguje:D Ano tak ładnie Nortek:D A Kropka piękna na prawdę:D Chyba Nor ciut mniejszy:D No niestety poprawię się jutro dopiero bo zapracowana jestem;(

Posted

Dziś Norek dostał wcierkę na pchły- okazało się, że mój tymczasowicz już na ds przyniósł ze sobą pchełki:| Mamy w domu 3 pchlarze- 2 koty i pies:D Wciera już jest, muszę dokupić Muszkę owadobójczą:D Norek właśnie leży, pilnuje kostki z jagnięciną i wpatruje się we mnie i wiem co mu po głowie chodzi: JAK PAŃCIA ODŁOŻY KOMPA TO WSKAKUJE NA ŁÓŻKO I NIECH MNIE SMERKA!

Posted

HEH :)
Mój to by prędzej powiedział : A co tam po wkurzam ją trochę to może gdzies pójdziemy :D

Nie martw się u nas Funio też pchły przyniósł.

Dawaj zdjęcia bo się doczekać nie mogę:mad:

Posted

[quote name='kropi124']HEH :)
Mój to by prędzej powiedział : A co tam po wkurzam ją trochę to może gdzies pójdziemy :D

Nie martw się u nas Funio też pchły przyniósł.

Dawaj zdjęcia bo się doczekać nie mogę:mad:

Kurde zrobiłam dziś tylko w domu:D ale muszę zmniejszyć więc jutro już będą:D A no cóż poradzimy se i z pchłami:D No ja ostatnio robiłam bazarek i zdjęcia fantów i patrzę na jednym zdjęciu widać jak Norek z nudów tak wisi głową ze spania w dół!:D Zanudziłam go bazarkiem na śmierć;)

Szczery uśmiech:D