doras75 Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 Miła JAMNICZKA długowłosa poszukuje domu !! Jamniczka nierasowa ale dlugowlosa, ma 2,5 roku bardzo miła, nigdy nikogo nie ugryzła, wychowywała się z dzieckiem i uwielbia dzieci, bardzo żywiołowa, lubi biegać i ciągle mogłaby bawić sie swoja ukochaną piłką.Niekłopotliwa przyzwyczajona do 3 - 4 spacerów dziennie. Musimy znaleść jej nowy dom z powodu alergii dziecka :-( Tylko w dobre ręce, możliwość dowozu pieska do nowego właściciela w okolicach Wrocławia. Ponieważ nie umiem tu wkleic zdjęć to daję linka do ogłoszenia gdzie też szukam domu dla Soni zdjęcia tutaj: http://www.dwukropek.pl/2,74376,3100469,22695035,Wroclaw_Zwierzaki___Adopcja,144-192.html Kontakt wrocław doras75@gazeta.pl Quote
doras75 Posted May 24, 2007 Author Posted May 24, 2007 dziekuję auro ;-) muszę znaleść jej nowy dom jak najszybciej, nie chcę jej oddac do schroniska, bo tam ja zagryzą inne psy :-( Kto mi pomoże wstawić tu zdjęcie ?? Nie wiem jak się to robi :-( Quote
Ulka18 Posted May 24, 2007 Posted May 24, 2007 Jak wstawić zdjęcia na forum Dogomanii? wejdź na http://www.imageshack.us/ kliknij klawisz Przeglądaj wybierz zdjęcie ze swojego kompa, Otwórz na stronie ImageShack kliknij host it! pojawi się strona z masą linków jeżeli zdjęcie jest węższe niż 500: na Dogo (nad polem, w którym piszesz swoją odpowiedź) kliknij klawisz piąty od prawej, wyskoczy okienko w okienko wklej OSTATNI link z ImageShack, kliknij OK jeżeli zdjęcie jest szersze niż 500: skopiuj z ImageShack DRUGI link ("Thumbnail for forums (1)") wklej go do swojego posta na Dogo Quote
iwop Posted May 24, 2007 Posted May 24, 2007 Piekna ta twoja jamnisia! ja usiłuje wkleic jej zdjęcia ale hosting słabo chodzi... Quote
Ulka18 Posted May 24, 2007 Posted May 24, 2007 Czy sunia jest sterylizowana? Balabym sie ją oddac bez sterylki. Moze byc lakomym kaskiem dla pseudodowcow. Quote
doras75 Posted May 24, 2007 Author Posted May 24, 2007 niestety nie jest wysterylizowana :-( mielismy ja wysterylizowac po nastepnej cieczce (zalecenie weterynarza) a teraz mojej córci nasiliła sie bardzo alergia i szukam dla niej pilnie domu.Oddam tylko w dobre ręce, szukałam dla niej domy 3 mies temu, ale kosztowało mnie to wiele zdrowia :-( zgłosiły się nieodpowiedzialne osoby ! Duzo osób odpowiada na ogłoszenie, ale od razu zadaja pytanie kiedy moga odebrać jamniczka, a przecież to nie jest rzecz, ja musze wiedzieć na jakie warunki ona pójdzie :( Quote
Ulka18 Posted May 24, 2007 Posted May 24, 2007 Jasne, nie oddawaj byle komu :shake: A ile lat ma Twoja corka? Moja tez byla kiedys allergikiem, ale ja wyleczylam. Teraz mamy sunie , 2 koty i sunie na tymczasie. Quote
doras75 Posted May 24, 2007 Author Posted May 24, 2007 Moja córcia ma 3,5 roku uwielbia Sonię, ale o alergii na psa dowiedzielismy sie 3 mies temu, wczesniej byly tylko podejrzenia.Ostatnio miała ataki krtani z mocną dusznością i wzywalismy pogotowie.W domu moich teściow gdzie nie ma psa niunia nie ma kaszlu, ani kataru, to samo na wyjazdach. Jest mi bardzo przykro ... a mojej córci to juz nawet nie piszę :-( Quote
malagos Posted May 24, 2007 Posted May 24, 2007 A Basia 0607 ją widziała? zaraz do niej piszę pw! Quote
doras75 Posted May 24, 2007 Author Posted May 24, 2007 oj tego nie wiem kto widział moją psinkę, ale moja córcia juz wie, że szukamy jej nowego domu. dzięki wielkie wszystkim pomagającym !! Quote
agusiazet Posted May 24, 2007 Posted May 24, 2007 A teściowie nie chcą, to nadzwyczaj ładny piesek!!! Quote
doras75 Posted May 24, 2007 Author Posted May 24, 2007 agusiazet napisał(a):A teściowie nie chcą, to nadzwyczaj ładny piesek!!! Nikt z mojej rodziny niestety nie może wziać psinki :-( Zgłosiła sie do mnie Czarna60 i chce wziąć Sonię ;-) poprawił mi sie humorek na koniec dnia !! Quote
beamicha Posted May 24, 2007 Posted May 24, 2007 za Czarną ręczę głową nawet sama ją wysterylizuję chodzi o to że przypilnuję no i będzie we Wrocku zawsze możecie odwiedzić :) Quote
doras75 Posted May 25, 2007 Author Posted May 25, 2007 beamicha napisał(a):za Czarną ręczę głową nawet sama ją wysterylizuję chodzi o to że przypilnuję no i będzie we Wrocku zawsze możecie odwiedzić :) Nawet nie wiecie jaka jestem szczęśliwa, że psinka chyba znalazła kogoś kto ja pokocha tak jak my :-) Quote
Ulka18 Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 Ale dobrze, ze znalazl sie odpowiedzialny dogomaniak :multi: ktory wezmie mala jamnisie :p Quote
doras75 Posted May 25, 2007 Author Posted May 25, 2007 Ulka18 napisał(a):Ale dobrze, ze znalazl sie odpowiedzialny dogomaniak :multi: ktory wezmie mala jamnisie :p ;-) jesteśmy umówione z Czarną60 mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, siedzę i płaczę zamiast się cieszyć ... Jeszcze dzis zaszczepię Sonię i jutro juz na bank będzie w nowym domku. pozdrawiam wszystkich i dziekuję Quote
doras75 Posted May 25, 2007 Author Posted May 25, 2007 doras75 napisał(a):Można zamknąć wątek ;-) jesteśmy umówione z Czarną60 mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, siedzę i płaczę zamiast się cieszyć ... Jeszcze dzis zaszczepię Sonię i jutro juz na bank będzie w nowym domku. pozdrawiam wszystkich i dziekuję Słuchajcie Sonia jest już u Czarnej60, na razie na próbę, troche gryzie i warczy na sunię Czarnej60 ale Pani mówiła, że najbardziej przy misce, martwię się co to dalej będzie, ale myśle, ze powinny się zaakceptować za kilka dni,a może wiecie jak je do siebie zbliżyć ?? Sonia ma prawie 3 lata, a Nika 9 miesiecy pozdrawiam i czekam na wieści od Czarnej60 pozdrawiam Quote
Kar0la Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 Przy misce większośc psów reaguje agresją. Trzeba dawać jedzenie w dwóch różnych kątach. Psy najłatwiej zbliżyć do siebie na spacerach. Ja mam dwie sunie, a w tej chwili trzy (jedna na tymczasie) i na początku też były problemy z dogadaniem się. Teraz jest OK, ale czasami zdarzy się jeszcze malutkie spięcie. Wydaje mi się, że suniom potrzeba czasu na dotarcie się, ale może być też tak, że nigdy się nie dogadają. Quote
iwop Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 To naprawde kwestia czasu - napewno się "dogadają' u mnie zawsze jest taki problem. Moja suczka jest bardzo zazdrosna i reaguje histerią gdy na tymczasie są suczki, po kilku dniach się normalizuje... ale jedzonko lepiej dawac w troche oddalonych miejscach. Bedzie dobrze zobaczysz. :p Quote
doras75 Posted May 25, 2007 Author Posted May 25, 2007 No właśnie Sonia tez warczała na koty przy miskach, ale nigdy ich nie ugryzła.Mam wielką nadzieję, ze jakoś to będzie, że jamniorki się dogadają, a Czarna60 nie będzie miała z nimi razem problemów ;-) dzieki za ciepłe słowa, ciężko mi na duszy, choc wiem, że ma tam dobre warunki i co najwazniejsze dobre serce ;-) Quote
czarna60 Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 =[FONT=Arial Black]=Na pewno bedzie dobrze. Są to dwie pieszczochy, musza byc razem głaskane, przytulane. :Dog_run: Na spacerku biegają razem.....:Dog_run: [/FONT] Quote
doras75 Posted May 26, 2007 Author Posted May 26, 2007 Bardzo się cieszę, że tak Pani myśli ;-) tez mam nadzieję, że sie ułoży jakoś w końci to takie fajne jamniczki, pasują do siebie!! dziękuję Quote
Recommended Posts