Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przyszłam się do was przywitać :)Wszędzie o tej zimie, powariowali ? Tz. śnieg by mógł być ale żeby dużego mrozu nie było :D

Super że Ledzin nie ma problemów z sierścią, a Sagat chyba trochę na zimę ściemniał, czy to tylko moje zdanie. :look3:

Posted

Aluś - ja cały zeszły rok walczyłam z grzybem i brudną sierścią Ledy. Przestałam namolnie kąpać Leduchę w tych wszystkich szamponach i innych  chemikaliach które wyjałowiły tylko skórę i teraz jak ręką odjął . Brudu brak , smrodu brak, grzyba- no prawie brak ;) Po błocie tylko szmatą przejadę i tyle z pielęgnacji 

czyli mamy ten sam system SPA  ;)

Posted

Jej,pędząca Leda wygląda super!

A jaka wystrojona w tej derce ;) Leda ma ubrano,Sagat mega futro-mam nadzieję,że nie oznacza to srogiej zimy ;)

Ermana jeszcze nie maiałam okazji kąpać i futerko sliczne,choć wiem,ze z białym to trochę gorzej ;)

Posted

no łapie, łapie za serce  :lookarou:  nie jestem wstanie  przygarnąć starszego uległego psa bo moje by go zgładziły a w szczególności Sagat.

6 grudnia będzie jego cały filmik z opisem ... siedzi tam już 9 lat!

Posted

no łapie, łapie za serce  :lookarou:  nie jestem wstanie  przygarnąć starszego uległego psa bo moje by go zgładziły a w szczególności Sagat.

6 grudnia będzie jego cały filmik z opisem ... siedzi tam już 9 lat!

przykro Nam :(

Ale wiesz co kochana,nawet nie wiesz ile ludzi chce psa przyganąć,to trafiają na same przeszkody,takie które nie da się pokonać,chodzi mi o ludzi,którzy sami (czy ze schroniska czy z fundacji )się nim zamują.Zostają Ci ludzie skreśleni z byle powodu(a potem rezygnują ).A najgorzej niestety na tym wychodzą psy albo inne zwierzaki,takie błędne koło powstaje.

Posted

Ja wiem :( u mnie w schronie na szczęście niema aż tyle ceregieli ,wiadomo kilka dni zapoznania wymiana wad danego psa i adopcja.

O wielu fundacjach słyszałam że robią wielkie problemy ale ma to swoje dobre i złe strony ;)

Posted

Ja wiem :( u mnie w schronie na szczęście niema aż tyle ceregieli ,wiadomo kilka dni zapoznania wymiana wad danego psa i adopcja.

O wielu fundacjach słyszałam że robią wielkie problemy ale ma to swoje dobre i złe strony ;)

Wiesz z jednej strony to dobrze że nie w byle jake ręce zwierzaki oddają,ale nie raz przesadzają

Posted

Czas może odświeżyć temacik ;)

Oficjalnie Leda zaakceptowała szczury, ukazała się jej opiekuńcza i delikatna natura :loveu:  Razem śpią,ogony po niej latają ,wyjadają jej resztki z pyska a ona je wylizuje i czasem zachęca do zabawy- no tu muszę pilnować bo jej ciężkie łapska mogą trochę przetrącić ciałka :evil_lol:

Akceptacja była już wcześniej ale nie chciałam pisać zanim nie będę miała 100 % pewności.

Tu z jednym z kumpli

wu2wqw.jpgporanny wypas

rvc0fk.jpg

rvy1zl.jpgzus8qa.jpg29cvzte.jpg

Posted

Wpadłam i do Was, bo wstyd, ale dawno nie zagdaladałm- WYBACZ  :modla:  :modla:  :modla:  :modla:

Ja bede na dniach szyc derke dla swojego psa, boje sie- wiec trzymajcie kciuki ;)!

Posted

E, i tak pewnie to tylko pozory przed pożarciem :p

Posted

zamówiłam juz polar i ortalion, boje sie tylko ze źle psa wymierze, zły kształt wytne itp...

zrób sobie najpierw wzór z papieru , z gazet np ( wyborcza się nadaje ) pozakładaj na psiaka , a potem na materiał zrzut wzoru