Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pierwsze zdjęcie jak nie Sagacik :) taki wklejony :P

Kurde a myślałam że to moje ulubione zajęcie- wylegiwanie się na kanapie :P

Mój tez tak ma, sle tylko przy piłce, wtedy szuka nie tam gdzie trzeba :P

Posted

Martyna , zostaw na bazarkach ;) jak będzie to będzie :p tylko ty mi powiedz czy faktycznie ta smycz da radę wiele wytrzymać? ona jest natłuszczana , krojona z jednego paska skóry czy taka sklejka skórzana (choć twierdze że woza nie bawi się w bubel;) ) 

Posted

Co do zabaw nosem, to z żarciem nie próbujemy, już sama z siebie za dużo szuka. Za to z aportem nie ma problemu, może dlatego że jej ulubione zabawki do aportowania śmierdzą :P

Posted

Martyna , zostaw na bazarkach ;) jak będzie to będzie :p tylko ty mi powiedz czy faktycznie ta smycz da radę wiele wytrzymać? ona jest natłuszczana , krojona z jednego paska skóry czy taka sklejka skórzana (choć twierdze że woza nie bawi się w bubel;) )

Jest natłuszczana, nie wiem czy sledzilas obrozowy, ale jak pierwszy raz zamowilam woze to wyslali mi "z dużą iloscia tłuszczu" i w paru miejscach byla faktycznie taka miekksza ale tez brzydsza, zareklamowalam i wyslali mi inną, ta jest super i nic jej nie dolega. Z opini innych osob ktorzy ją mają stwierdzam ze wytrzyma pare ladnych lat :) Jest wygodna i ma zaookraglone boki w przeciwieństwie do dingo. Sprzedaje bo wymieniam sobie na ten mniejszy rozmiar wozy 18mm
Posted

Talia - Leda nie aportuje ;) może i dlatego też nie jarzy o co chodzi z szukaniem ... albo to totalny gamoń :p 

Martyna- ja na wystawie przeglądałam Wozę i te natłuszczane wydawały mi się rozciągliwe :p Póki co w czerwcu się odezwę :)

Posted

ha,ha ja też mam jednego nie ciągnącego :p wiem jakie to uczucie pisząc takie coś :p (chyba o Sagacie za mało piszę na internetach ;)

chodziło mi czy jest taka rozciągliwa w ręku? 

Posted

Za to z aportem nie ma problemu, może dlatego że jej ulubione zabawki do aportowania śmierdzą :P

Zazdroszczę,bo Wald ma marny aport.
Nie lubi mieć nic w pysku,nie donosi do mnie,nie umie ładnie trzymać,ma bardzo słaby chwyt i ogólnie nie chce tego robić.
Nawet jak się szarpiemy zabawkami to robi to tak jakby nie mógł.

W szukanie rzeczy i smaków lubi się bawić,ale wiadomo - bazant to nr 1.
Posted

ha,ha ja też mam jednego nie ciągnącego :p wiem jakie to uczucie pisząc takie coś :p (chyba o Sagacie za mało piszę na internetach ;)
chodziło mi czy jest taka rozciągliwa w ręku?

Moim zdaniem nie, ale moge nie miec racji bo malo ja uzywalam. Moze jakis spacer niedlugo zorganizujemy to moge ja wziac i sobie wymacasz :p
Posted

Lejdzion całkiem fajnie wygląda  :) a Sagacik jak prawdziwy wilk :)

Co do smyczy to mamy z taśmy parcianej , wcześniej miałam skórę po Harleyu jeszcze ale oddałam do schroniska , bo za krótka była , a parcianka jest przedłużana , no i flexi , słuzy 3ci rok , poza tym nie mam parcia na pizdrygałki , zeby pies miał inną obróżkę na każdy dzień tygodnia , mieliśmy 3 z Pitmana , jedna była za duża , więc poszła do psiaków , zostały 2 na zmianę bo gamoń lubi się turlać i często z błota uwali , a teraz chodzi w skórzanej najstarszej :) jedyna z adresówką :) oooo i mamy jeszcze szelko z Pitmana ...kurde to jednak rozpusta ;)

Posted

Sagat jest już 2 rok za łańcuszku zaciskowym ;) pora zmienić bo kolory miedzi już przybrał :p - i tylko z powodu zmiany koloru zmieniane :p

Ledzia ma większy asortyment ale praktycznie nie używany bo dwie grube obroże (na nich mocno ciągnie więc rzadko używane) 2 pary szelek na wymarciu + do wp, dwa sznurkowe zaciski i dwie obroże cienkie jedna namiętnie używana i druga nowa ... bo mi sie po prostu podobała :p Smycze mam dwie krótkie i tą szarą .. a no i kolczatka + kagańce :p pudełeczko się uzbierało 

ale wszystko to bez ładu i składu jedynie przypadkiem jako tako kolorami się połączyło w dodatku to kolory których nie lubię :p

Posted

Sagat jest już 2 rok za łańcuszku zaciskowym ;) pora zmienić bo kolory miedzi już przybrał :P - i tylko z powodu zmiany koloru zmieniane :P

U mnie tak samo ;)

Wymieniam łańcuszki jak kolor zmienią :D

Posted

moje poprzednie akcesoria zjadła pierwsza bulinka Feta a miałam zza granicy piękny komplet skórzany :/  a  i jeszcze gdzieś mam pierwszą obróżkę Sagata :)

Posted

Hej

Widze po zdjęciach,że Sagat podobnie spędza czas w ogrodzie jak Er ;)

Kiedyś też myslałam nad skórą dla Ermana ale na razie na co dzień mamy łańcuszek a o smycz tez bym się bała.On uwielbia szarpać i jest to najlepsza nagroda dla niego.Zwłaszcza,jak nie mam nic innego pod reką-a to niestety zdarza sie ;)

Posted

oj skórzana smycz i szarpanie ??  to nie przejdzie;) raz nadgryzione i traci swoją moc ;) materiał jeszcze wytrzyma sporo mały uszczerbek :p

Phase, musiałabym poszukać ale nie mam pojęcia gdzie mi przeleciała :/ 

Jak już piszę w swoim profilu to chciałabym poinformować że byłam na "wytopie" -jest to akcja która ma na celu wyprowadzenie wszystkich aktywnych psów na  12 kilometrowy spacer <3  oczywiście trafiła mi się taka aktywna sucza  że w połowie zawróciłyśmy :p Wręczająca nam osoba chyba przeceniła otyłą z problemami stawowymi Kamilkę:p  Koleżanka z narwańcem gorszym od Ledy także zawróciła piesa abyśmy dobrały do niego staruszka i poszły na niedługi spacerek ale o godzinie 13 nie było już piesków do wyprowadzenia!!!  Wyobraźcie sobie że klatki były puste 95 %!!!! Było cicho,pusto a nawet dziwnie ;) Wspaniały widok i moim marzeniem jest aby takie puste schroniska już były codziennością :) 

Posted

Spoko ale co czują potem pieski które raz zaznały szczęścia a potem już nigdy nie były na spacerze..

Ja w schronie zawsze miałam swoje psy i nie przepadałam z tego względu brać co rusz nowego psiaka

Posted

raczej są przyzwyczajone :/ to tak jak pies w kojcu który niema regularnych spacerów ... u nas jest bardzo dużo wolontariuszy którzy biorą systematycznie psy , czasem te swoje upatrzone czasem kazdego dnia innego więc biedy jako takiej nie mają . 

Te wielkie spacery są już nie pierwszy raz ale ten chyba był jako pierwszy na taką skalę (tak zrozumiałam z wpisów) , coś ma być za miesiąc ale zobaczymy

Tak w ogóle to była nawet telewizja :p nasze pieski załapały się nawet :p