Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

pit i bull? szczerze  ? jest wiele połączeń tego typu i wspaniale się dogadują ;) tylko nie wiem które  łatwiejsze jako pierwszy pies, temu i temu brakuje 5 klepki  :p

Co do schronu .... nie każdy ma psa z pasji a dla zwykłego szpanu , jej wygląd pięknie to przedstawiał :(

Posted

Najpierw Bullterier a potem Pitbull tak wg mnie,Pit lepiej się do innego psa dostosuje jak drugi przybędzie tak wynika z moich obserwacji.

Zakopiec piękny jest,ale z psem lepiej w góry na Słowację(brat dość często tam jeździ z Oscarem).

Najważniejsze że Ledziuch jest z Wami i ma super:)

Posted

Byliśmy w Słowacji , była porażka :( dziura zabita dechami , nawet nie miałam ochoty iść na jakikolwiek spacer jak widziałam Ledę po pachy uwaloną błotem

Posted

Byliśmy w Słowacji , była porażka :( dziura zabita dechami , nawet nie miałam ochoty iść na jakikolwiek spacer jak widziałam Ledę po pachy uwaloną błotem

Brat jest zadowolony,może w złym mieście byłaś

Posted

Naprawdę nie podobało Ci się na Słowacji? Pierwsze słyszę, by komuś się nie podobało :p

Posted

pit i bull? szczerze  ? jest wiele połączeń tego typu i wspaniale się dogadują ;) tylko nie wiem które  łatwiejsze jako pierwszy pies, temu i temu brakuje 5 klepki   :P

Co do schronu .... nie każdy ma psa z pasji a dla zwykłego szpanu , jej wygląd pięknie to przedstawiał :(

Ja raczej nie patrzyłabym w przyszłości która rasa powinna być pierwsza w domu, jeśli pies pod dobrą ręką będzie to się dogada z drugim, tym bardziej wychowywany od szczeniaka, ale  i tak pewnie wyjdzie jak zawsze... czyli inaczej :D

hahaha :D

Odpukać teraz jakoś jest mniej u nas chociażby w schronie TTB, jeszcze jakieś 5-6 lat temu był dosłownie ich wysyp....

Posted

Ale piękna góralka z Bułki ;).Pogoda jaka by nie była w górach zawsze piękna :)

A Leda zostawała w schronisku bo nie wolno brać psów na szlaki?Czy jakies inne zakazy są?

Jak Wam sie ta obroża-zaciskowa sprawuje.Kilka razy ogladałam i wizualnie mi się podoba,tyle,że nie lubię zacisków ale może tak by na ogródek psu sprawić-zastanawiam się.

Posted

wszędzie są zakazy dla psów , każdy szlak jest na Narodowym Parku Krajobrazowym . Pies niby wypłasza zwierzynę  a nie wspomnę jak huk i gwar robią imprezy skoków narciarskich w centrum Parku :/ 

obróżka Trixie Cavo dla mniejszych psów , słyszałam kiepskie opinie na temat mojego rozmiaru ale ja jestem zadowolona- a mam psa szarpiącego ;) brudna do pralki i jak nówka. Obroża nie była typowo zaciskowa, miała kółeczko ograniczające zacisk ale się go pozbyłam bo mi zależało na zacisku.

Posted

O kurcze,to nie wiedziała.Myślałam,ze z psami na smyczy wolno.Kolejny kretyński przepis.Nie wiem czy wiesz ale konno nie wolno jeździc po lasach-jest zakaz-tylko po wyznaczonych szlakach przez leśniczego.A Quady mogą wszędzie...

Na razie się z obroża wstrzymam.W tym miesiącu dostanie konga ;).Ale w przyszłym ;) kto wie

Posted

Ty mi nic nie mów :p ja co chwilkę rozważam nowe kupno :p 

Z konikami to nie wiem ale kłady mają zakaz totalny tak jak i motor czy auto a że kretyni wjeżdżają to inna sprawa ;/

Posted

Pewnie masz racje.Tylko kładowców i crossowców się nie czepiają a jeźdzców tak.Tamtych chyba się boją i nie mają szans złapać :(

ja rozumiem,ze psy biegające luzem mogą płoszyć zwierzynę,ale takie na smyczy idące po szlaku? to głupota.Bo jak idzie wycieczka 20tu dzieciaków to na pewno bardziej stresuje je niż pies ,no cóż...

To muszę przy planowaniu jakiś wyjazdów patrzeć na Parki :(

Posted

no trzeba , ja wiedziałam że jest problem z psami ale to olewałam .Ledzin w ustronnym miejscu na sznurku i heja ! do czasu kiedy mijała nas straż leśna i pomachała palcem... byliśmy na szczęście za znakiem ostrzegawczym ale jednak wolałam zostawić psiaka w hotelu niż dostać bez sensu mandat, chodziłąm dość często na spacerki w okolicach pensjonatu, na centrum z nią uderzaliśmy choć przy koniach była masakra, Zachowywała się przy nich jak na początku przy psach.... jedna wielka masakra !!! ale ludzie zamiast się bać to się śmiali że piesek chce się bawić bo ona nie warczy i szczeka tylko piszczy :p

i teraz dziwna afera w rodzinie iżżżż.... napisałam że Leda jest takim samym członkiem rodziny jak moi bliscy i 2 rocznica jest dla mnie tak ważna jak jakieś rodzinne święto. Afera wokół mnie jest strasznie wielka , jak ja mogłam tak napisać? jak pies może być ważny a nawet ważniejszy od rodziny(no dobra wujasowi zapomniałam wysłać życzeń urodzinowych ;) ) powinnam się dzieckiem zająć a nie psem a dziecko było przecież z nami w Zakopanym w dniu rocznicy  ;)

Czy sądzicie że powinnam dać sobie spokój z takimi wpisami? 

Posted

Powinnaś dać sobie spokój ale ze słuchaniem takich opinii.Tzn możesz słuchać ale się nimi nie przejmować ;)

Mój mąż co chwile mi dogryza,że więcej czasu,więcej zdjęc,więcej gadam itd z Erykiem niż z Nim :)

Co Er dostanie jaką obroże-np blaszki-to "a ja od roku nie mogę się doprosić zegarka',jak dostał pomarańczową teraz to znów "a paska to mi nie kupisz tylko psu obrożę" ;) Ale ogólnie wszyscy-z resztą rodziny już się przyzwyczaili,że Er jest jak moje 3 cie dziecko-w dodatku poświęcam mu więcej czasu niż tym prawdziwym ;)

Stwierdzili,ze komentowanie jak grochem o ścianę więc wiesz ;)

Posted

hmmm wkurza mnie to bo mam ciotkę która miała zawsze masę zwierząt , gadali tylko za plecami a ja jetem młodsza od tych co zwierzaki przeszkadzają i jadą sobie jak chcą ! Jetem wściekła bo niech siedzą sobie w swoim gnieździe a nie szukają sensacji i zaczepki w .... psach :/ a opinii żebym sobie drugie dziecko zrobiła a nie psa brała to co chwilę słyszę ... 

Posted

A czemu to do Krk się nie wpadło?

Co do przepisów o zakazie to nie są takie znów kretyńskie, bo ludzie wchodzą do parków narodowych wybiegać pieski... Jak sie będzie tak działo że piesek idący bez smyczy przy nodze,nigdy nie odchodzący od pana, pod kontrolą itd będzie wbiegał w las i atakował zwierzyne to niedługo nie będzie można wejść nigdzie. Tragedia, coraz więcej szlaków zamykają z tego powodu, dla mnie to zwyczajna wina psiarzy tak jak np to że coraz mniej przyjaźnie patrzą na psy w miastach - a czyja wina jak się nie sprząta po nich i wpuszcza do wybiegania na plac zabaw, prowadza bez kagańca itd? Psiarze sobie szkodzą sami i potem sami cierpią...

Co do koni to chyba nic nie daje wybór ładnych. One też się spracują, bo ludzie je będą wybierać.

Z tym grzybem jakieś brednie gadasz, Led wygląda świetnie! A jaka grubiiutka się zrobiła :D

Ojesus ja też bez przerwy mam takie uciążliwe gadki. Czemu pies, a  nie dziecko, czemu jak ich biorę we dwójkę to idę tam gdzie pies ma korzystniej a nie dziecko itd. Już się nie tnę, nie daję się ranić ani nie wchodzę w głupie dyskusje. Odpowiadam prosto i skutecznie- pies jest moją pasją, kształtuje moją odpowiedzialność, jest moją wizytówką, zobowiązaniem, rozrywką i członkiem życia, rodziny. Jeśli komuś nie pasuje to niech się zajmie swoimi rozrywkami, niech siedzi tępo przed tv lub robi co tam sobie chce, a nie wwala się innym w życie, bo jakbym chciała miec inną pasję to bym piła, ćpała czy co innego robiła, ale ja się lubię zajmować psami, amen. Szczególnie w tym temacie lubiłam jechac po teściowej jak podnosiła żale pt " ja nie wiem jak można spacerować 2 h z psem"... Jakies porównania do psiarni ( a ja mam k...jednego psa, jaka to psiarnia?!) , do fanatyczek co ciągają za sobą stada psów i kotów i nazywają je swoimi dziećmi czy tam mężami, żonami ,jakieś gadki że zginę przez psy, że mnie zjedzą, zupełnie jakbym miała ich ze 300 i głodziła... boże... czy świat nie widzi jacy przy psach są ludzie? Ile mamy gorszych cech niż te parszywe psy? Kiedyś pokłóciłam się z ciotką, bo zrobiła mi reprymendę jak mogę śmieć mówić że kocham Amorka, nie odezwałam się do niej przez jakieś 13 lat....

Komentarze o karmę, czemu taka a nie inna, oj to mnie wpienia, zawsze pytam czy komu może to ukradłam że tak źle mu? bo jakoś raczej na to zasuwam po 11h w pracy żeby kupić to co chcę,czyli dobrą karmę mojemu psu ( a defacto też nie jest jakaś hiper, średnia półka). Ogólnie pieniądze są moją drażliwą stroną, i nie cierpię kiedy ktoś mi skrzeczy po co psu obroża, legowisko czy kontrola u weta...

Że zdjęć za dużo,po co mi tyle zdjęć, po co to gdzieś umieszczam, po co dogomania i pisanie pierdół itd...

Zawsze ludzie są zainteresowani nie tym co potrzeba...

Niech Cię to nie boli, nie przejmuj się, jakbyś składała samolociki z drewna to też by było źle...

Posted

Majeczko... ty jak coś napiszesz to dogłębnie i rzeczowo :)  Widzę że masz nie lepsze uwagi niż u mnie ale mój wujas mnie rozwalił :( 

co do parków krajobrazowych  ok, latający luzem pies to niezbyt  dobre połączenie ze zwierzętami leśnymi ale kurcze... jak pies na smyczy to w czym wadzi? :/

W Krk byliśmy tylko przelotem , niestety zabrakło nam dosłownie jednego dnia :( 

Posted

Do diabła musze popracować nad moją krotkością i treściwością, bo mi ciągle nie wychodzi....

Wiesz, pewnie by nic nie wadziło gdyby nie fakt że ludzie wchodzą na smyczach a w lesie puszczają.

To kiedy będziecie znowu?

Posted

nie,nie chodziło mi o długość wypowiedzi ;) jest ok :)

no właśnie , ludzie mają wszystko gdzieś byleby ich tyłek był zadowolony :/

Krk będzie na pewno jeszcze ale kiedy to nie wiem .. chciałabym w to lato w góry się wybrać