Baski_Kropka Posted July 1, 2014 Posted July 1, 2014 A nie próbowałaś sobie bezpośredni ona przykład przez ten ASpol co Ci dawałam linka zamawiać? Oni fajne te mięso mają na koje oko? ;) Quote
agutka Posted July 1, 2014 Author Posted July 1, 2014 Z Aspolu czasem odkupuję od koleżanki żołądki a tak poza tym ceny aspolowe to ja mam w swoim mięsnym a nawet taniej bo baranka mam za 7 ;) Teraz mam dwa futra na barfie i trochę mnie to drogo wychodzi mimo że Sagat często ma kurczaka . Jednak 3,5 za kilo swędzi w oko ;) Quote
Pani Profesor Posted July 1, 2014 Posted July 1, 2014 3,5 to nieraz potrafią kurze korpusy kosztować :roll: barf przy dwóch psach (sporo jedzących) to jednak niezłe obciążenie jeśli kupuje się w marketach bądź droższych mięsnych, nie ma co! Quote
agutka Posted July 1, 2014 Author Posted July 1, 2014 korusy mam za złotówkę w porywach do 1,5 ;) ale zaś wołowe skrawki ciężko dostępne a u mnie po 12 zł ... mielone wieprzowo wołowe mam za 10 więc obecnie Ledzin na tym jedzie bo pora lęgowa jagniątek jest marna latem... żałuję bardzo że indyk uczula moją gwiazdę :/ Quote
Pani Profesor Posted July 1, 2014 Posted July 1, 2014 ja rzadko daję wieprzowinę, no nie wiem - coś się naczytałam kiedyś o wściekliźnie rzekomej, nieraz kupię coś świńskiego i przemrożę przed podaniem, ale jakoś nie wiem..mam opory, to chyba nie jest najzdrowsze mięso dla psa. Quote
agutka Posted July 1, 2014 Author Posted July 1, 2014 Magda mnie oświeciła na temat wieprzowiny ;) wścieklizna jest tylko w podrobach ;) dla potwierdzenia na astowym dostałam takie samo potwierdzenie ;) w czym jest gorsze według ciebie takie mięso? Jedyny minus że tłuste ale masz też chude kawałki np z młodego świniaczka tłuszczu wiele nie uzbierasz ;) w dodatku czasem taniej wyrwiesz jakiegoś ochłapa niż wołowe :) Quote
Pani Profesor Posted July 1, 2014 Posted July 1, 2014 czyli generalnie schabiki, łopatki itd. są full bezpieczne bez mrożenia? ja czasem daję nogę albo ogon, ale chyba zacznę też dawać kości bo mam dostęp do tanich i mocno mięsnych, będzie miał co robić ;) Quote
agutka Posted July 1, 2014 Author Posted July 1, 2014 no wiesz... schabiki, szyneczki to już dobrze by miał ;) :diabloti: Kości także daję i wszystkie żyją ;) Quote
Pani Profesor Posted July 1, 2014 Posted July 1, 2014 schabik w kauflandzie ostatnio był po 9 z groszami za kilo, czyli 2zł więcej niż np. kurze udka czy cały kurczak, bo tyle w niektórych miejscach kosztuje ;) z resztą czasem robię jakąś szynkę czy schab i jak zostają farfocle i rzęchy, to daję psu, więc i tak tego wieprza sobie podje ;) a dziś tż dał mu omlet z płatkami owsianymi :diabloti: nie-barfowo, ale został spory kawałek no i tak ładnie piesek prosił, że wyprosił :diabloti: taka to u nas dieta :D :D Quote
agutka Posted July 1, 2014 Author Posted July 1, 2014 ha,ha skąd ja to znam ;) ja się pocę nad zbilansowanym jedzonkiem a tż wrzuci jakieś ogryzki po kanapkach , końcówki od pizzy i jeszcze mnie opieprzy że to nie kurczak:diabloti: Quote
Pani Profesor Posted July 1, 2014 Posted July 1, 2014 nie no, końcówki od pizzy to u nas świętość, nie ma diety, która nie uwzględnia patrysiowego przysmaku :eviltong: dziś mi się zaślinił jak jadłam jabłko, to dostał drugie :loveu: Quote
agutka Posted July 1, 2014 Author Posted July 1, 2014 a jabłko, kalarepa i groszek zielony do zawsze mam w zestawie ;) No powiedz mi jak mam jeść w spoczynku jak cztery psie oki się lampią z prawej a z lewej cztery oki szczurzyn:diabloti: zaczynam się czuć podczas jedzenia jak jakiś intruz-samolub ;) Quote
Pani Profesor Posted July 1, 2014 Posted July 1, 2014 ja bym z dwoma takimi Patrykami oszalała, bo on należy nie do tych psów, które po prostu się gapią (jak nasza znajoma Neska), tylko gapią się z miną "nie jadłem od tygodnia", pęka mi serce :placz:...ale nigdy nic nie dostaje :diabloti: nie jak ja jem, no way Quote
*Magda* Posted July 1, 2014 Posted July 1, 2014 Wieprzowe mięsko i kości są bezpieczne :) Omija się tylko podroby wieprzowe ;) P.S. Dobry wieczór :) Quote
agutka Posted July 1, 2014 Author Posted July 1, 2014 Sagat na uboczu siedzi i się lampi ale Leda to najlepiej na kolana by siadła mrucząc i lejąc jak z kranu śliną.... ogólnie ja nie karmię ale babka i tż chętnie:roll: zapomniałam o tej focie w telefonie ;) Sagat przybiera postać muchy:diabloti: Quote
Majkowska Posted July 1, 2014 Posted July 1, 2014 heheheh świetne ! coraz rewelacyjniejsze robisz foty :D Sagat wymiata. Quote
Baski_Kropka Posted July 1, 2014 Posted July 1, 2014 Eeeej, na tym zdjęciu taka poubierana jak choinka to Ledziosława? http://imageshack.us/a/img849/5661/fih8.jpg Quote
Alicja Posted July 1, 2014 Posted July 1, 2014 bowski :cool2: http://oi62.tinypic.com/2i0zpg0.jpg u nas w sklepie kupują dla psów łapki i głowy kurze ... nie wiem czy to ma jakąś wartość , ale wygląda strasznie Quote
Pani Profesor Posted July 1, 2014 Posted July 1, 2014 ja łapki daję wędzone jako smakołyk, wchodzi aż miło ;) żadnych sensacji a pies uwielbia, ale to w internetowych zoologach kupuję, na działach mięsnych raczej chyba mają surowe tylko. Quote
agutka Posted July 2, 2014 Author Posted July 2, 2014 Baski jak choinka bo gdy ciągnie przy psach na obroży to tchawica ją zaczyna przyduszać, przeskakuję wtedy na szelki ;) uwierz mdlejący pies nie jest fajnym widokiem ;) Ala nie wiem jak z głowami ale stópki są ... powiedziałabym zdrowe ;) PP- a ponoć wędzone to nie zdrowe ;) Quote
Majkowska Posted July 2, 2014 Posted July 2, 2014 Łapki przecież mają w sobie tą całą chrząstkowatą strukture. Podwałam Waldkowi taki kleik jak był mały, bo ponoć bardzo dobrze służy stawom itd. Głowy podejrzewam że też, ale głowy bym już za żadne skarby nie kupiła. Quote
Pani Profesor Posted July 2, 2014 Posted July 2, 2014 agutka, może i niezdrowe, ale nie żre tego jako posiłki, tylko raz na kilka dni, czasem częściej. poza tym mam wędzone "wiejskie", tj. opalane dymem, a nie malowane bejcą jak sklepowe "wędzone" :) (to od sprzedawcy z allegro który ma właśnie tego typu "odpady" dla psów, wygląda jakby miał rzeźnię/masarnię bo sprzedaje hurtowe ilości w szmacianych workach, niepakowane, płaciłam 15zł za 100 sztuk nóżek ;) ) Quote
Ty$ka Posted July 2, 2014 Posted July 2, 2014 Genialne foto :lol: Co do żarcia - myślę, że większość rzecyz można podawać psu, ale z umiarem ;) Quote
Recommended Posts