Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ha hhaahha w jednym sklepie :-D
tych "psiarzy" poznałam niedawno w dodatku Karolinę tu na forum :eviltong:
tak to piękna laseczka Raszpla :cool3:

my i się fajnie bawimy ale nie moja Leda bo Raszplę chciała zeżreć i to dlatego że biegała :roll: z bulcią było łatwiej ponieważ spokojniejsza była . Bosssze jakie ten mój pies to świr....

Posted

Ja tak szczerze mówiąc to strasznie byłam negatywnie nastawiona na dogomanię, ale zauważyłam fajne galerie itd. i tak sobie pomyślałam czemu by nie założyć galerię swoich mordek?
I tak jakoś się stało że wpadłam na ciekawych ludzi i tematy.

Posted

Onomato-Peja napisał(a):
Tak, to my. :lol:
Z obroży też się dziś śmiałam, wyszło nam. :)

Od razu was poznałam ;)
(znaczy się...miałam wątpliwości, ale pomyślałam że może to ona...:P)

To to całkiem przypadkowo czy zamierzone?

agutka napisał(a):
ha hhaahha w jednym sklepie :-D
tych "psiarzy" poznałam niedawno w dodatku Karolinę tu na forum :eviltong:
tak to piękna laseczka Raszpla :cool3:

my i się fajnie bawimy ale nie moja Leda bo Raszplę chciała zeżreć i to dlatego że biegała :roll: z bulcią było łatwiej ponieważ spokojniejsza była . Bosssze jakie ten mój pies to świr....

No i świetnie że macie ekipę spacerkową ;)
My też jak widać kumpli dla Waldemara mamy z dogo-importu ;)
Bo żaden pies spoza się z nim bawić nie chce :P

Znam to, mój Waldek też wkurza inne psy do granic możliwości swoją ruchliwością ...
A nie mogłaś białej puścić? W kagańcu rzecz jasna coby nam forumowej laski nie zjadła.
Bardzo dobrze że macie towarzystwo psie , takie ogarnięte, pewne, a nie gdzieś napotkanych psiarzy którym diabli wiedzą co do glowy strzeli,na nich możecie się socjalizować. Spacery psie to bardzo fajna sprawa. A szaleństwem psa się nie załamuj, mój też ma mało w głowie czasami ;P

Posted

oo nie puszczę bo by prowokowała bójki co chwilę, chyba że każdy pies by grzecznie przy niej chodził- a to nie realne ;)
nam wystarczy tylko obecność psów, przynajmniej na ulicy spokojniej omija ;)
nie wiem pod jakim kątem socjalizować żeby na ludzi nie kwiczała:diabloti: przecież wchodzę często w tłum ;)

Posted

Ciekawe jak by się dogadała z Waldkiem.
Rzekomo wściekły i opętany złem Pat dogadał się z nim tak że aż miło patrzeć.
A jakby Wald miał kumpelę bulinę to bym była z niego dumna.
Amorek miał w swoim haremie dziewczynę-bullinę, bardzo do siebie pasowali ;) Waldek jeszcze do takiego etapu prestiżowego nie doszedł :D

Posted

bulki zazwyczaj są bardziej ospałe niż moja ale jakby Walduś robił za znikający cel to Ledzia przynajmniej by się wybiegała a z czasem i by odpuściła :eviltong:. Ona bardzo nielubi żywiołowych psów :roll: no normalnie świr ...

Posted

dziś na spotkanku było dość ciekawie ;) puściłam Ledę luzem z innymi psami:crazyeye: co prawda kumpla już znała ale jednak był to obiekt podgryzania bo miał trochę za dużo wigoru jak na możliwości spokoju Ledy ;) Z bulką też była próba sił ale i tak jestem pod ogromnym wrażeniem w końcu wiele miesięcy nie była puszczana między psy.
Fotki z telefonu bardzo kiepskie - czekam aż komuś podkradnę :diabloti:

buziaczek od koleżanki

no i jako jedyna Leda maska cała czarna

Posted

agutka napisał(a):
bulki zazwyczaj są bardziej ospałe niż moja ale jakby Walduś robił za znikający cel to Ledzia przynajmniej by się wybiegała a z czasem i by odpuściła :eviltong:. Ona bardzo nielubi żywiołowych psów :roll: no normalnie świr ...

A w sumie to byłoby dobre, bo Wald właśnie tak robi z psami - prowokuje i nieważne czy pies się rzuci na niego w furii czy będzie się bawił :ważne żeby biegł i go gonił, robi kilka kółek po czym jak tamten nie ma już siły to prowokuje dalej, jak trzeba da się przetłamsić, ale zazwyczaj to on tłamsi wszystkich.

Fanastycznie, brawo postępu :)
W sumie jeśli wszystko jest w kagańcach to raczej jest w miarę bezpiecznie - nie wliczając pazurów....

Posted

dziś zrobiliśmy wypad do lasów gdzie jeździmy zawsze w sezonie letnim, pogoda znośna i nawet grzyby jadalne były :).... zmarznięte :(
pieski wylatane no i szczęśliwe :)

i tu moje piesiątko ma dość, szybka drzemka i do domku ;)

Posted

Majkowska- bierz jeszcze akcesoria dorzucę gratis ;) Wald do Ledy podobny i umięśniony więc nikt się nie skapnie ;)
phase- dzięki ;) taka cudowna to ona nie jest :diabloti: obroża tylko ta najtrwalsza ;)

PP- chcesz to po wymianie z Majką będzie Sagat -spokojniejszy starszy pan nie wyjadający śmieci ;) :diabloti: a ja Ciebie mam już dawno w subs... :eviltong:

Posted

Dzie doberek :)
No tu nas jeszcze nie bylo ale juz jestesmy :D

Sagat jest boski :loveu: wyglada jak pies mojego dziadka ktorego mial jak bylam mala czyli jakies 20 lat temu. Normalnie Dorka mi sie przypomniala jak na niego popatrzylam typowy wilk :)
Leda tez jest extra, ale w tej parze jak dla mnie Sagat wygrywa:)
skad pomysl na imie dla niego, bo w zyciu takiego nie spotkalam ?