Kasia Zachwieja Posted October 10, 2013 Posted October 10, 2013 Witam serdecznie Mam problem odnośnie oczów u mojego psa - mieszaniec shih tzu waga do 5kg. Początkowo pojawiło sie zmętnienie rogówki na niebiesko i piesek dostawał krople przeciw zapalne, obecnie choroba ustąpiła tylko w jednym oku, a w drugim jest tragedia- zmetnienie niebieskie nie przejzyste prawie do tego jakies zmiany nie wiem jak to nazwac cos w rodzaju naczyn krwionosnych i plamek brunatnych pies cały czas drapie to oko nie chce go otwierac.Dostałam krople naclof i tobrex zanim te zmiany w postaci plamek sie pojawiły do tego był piesek badany jakims płynem odbarwiajacym czy ma uszkodzone oko ale nic nie wyszło.Po tych lekach mam wrazenie ze jest gorzej nie wiem czy to wina leku czy tak leczenie powinno wygladac do tego dokupilam krople sztuczne lzy- tears naturale z alcon . Nie wiem co dalej robic [attachment=2728:10549.attach] http://imageshack.us/photo/my-images/593/kd6a.jpg/ http://imageshack.us/a/img443/9725/n8zc.jpg Quote
gryf80 Posted October 10, 2013 Posted October 10, 2013 kochana czy piesek przypadkiem nie ma jaskry?idz znów do lekarza bo jaskra nie leczona boli i pies traci powoli wzrok Quote
Kasia Zachwieja Posted October 10, 2013 Author Posted October 10, 2013 Będę musiała sie zwrócić do specjalisty bo jeden weterynarz mnie odsyła do drugiego;/ a moze ktos mogłby polecic psiego okuliste w małopolsce ? Quote
Kasia Zachwieja Posted October 10, 2013 Author Posted October 10, 2013 Czy jaskra moze tak szybko postepowac ? Ta choroba nie trwała dłuzej niz dwa tygodnie w obu oczkach w tym jednym calkiem ustapiło Quote
gryf80 Posted October 10, 2013 Posted October 10, 2013 może,ale równie podobne objawy jakie wystepuja u twojego pupila są obecne przy innych chorobach"ocznych",więc myślę że -tak jak sama-stwierdziłaś lek wet znajacy sie na okulistyce raczej potzrebny i to dosc,szybko Quote
vetches Posted October 10, 2013 Posted October 10, 2013 Kasia Zachwieja nie martw się, nie da sie postawić diagnozy przez internet, trzeba mieć specjalistyczny sprzęt, także te farmazony o jaskrze możesz pominąć. Quote
Kasia Zachwieja Posted October 11, 2013 Author Posted October 11, 2013 Dostaliśmy następne krople Gentamicin wydaje mi sie ze cos chyba lepiej jakby sie zaczynało goic . Czekam na efekty. Quote
gryf80 Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 biedny zwierzak,dalej trze łapką oko?szukacie dalej przyczyny takiego stanu oczka? Quote
Recommended Posts